Nyheter Inför lördagens match - Brage mot Umeå 2021-03-05 Inför lördagens match - Brage mot Umeå
2021-03-05   Skrivet av:

Brages medverkan i Svenska cupen börjar lida mot sitt slut. På lördag kl. 17.00 gästas Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen av Umeå FC i den avslutande gruppspelsomgången. Assisterande tränare William Bergendahl delar med sig av sina tankar kring cupspelet och lördagens match.

Brages senaste match slutade i en tung förlust när Kalmar FF stod för ett sent avgörande. Nu är Bragespelarna fyllda av revanschlusta och fullt fokuserade på nästa utmaning.

– En sådan tuff förlust är såklart svårhanterlig. Även om vi inte fick vårt spel med bollen att fungera särskilt bra, så sprang och krigade killarna mycket. Efter en sådan kämpainsats vill man få med sig ett bra resultat. Vi ledare led givetvis med spelarna.

 

– Killarna är definitivt revanschsugna, de är taggade på match igen, konstaterar William Bergendahl.

 

Efter två förluster är Brages chanser till avancemang från gruppspelet borta. Bergendahl menar dock att det finns mycket positivt att hämta från försäsongen och Svenska cupen-matcherna.

– Vi hade ett långt och bra samtal efter mötet med Kalmar, där vi tittade igenom delar av matchen på video. Vi har kunnat bena ut matchen och förhoppningsvis kan det ge positiva effekter längre fram.

 

– Det finns jättemycket positivt som vi tar med oss från hela försäsongen, inklusive Svenska cupen. Det har varit en medveten strategi att ställas mot flera allsvenska motståndare – vi har fått spela i ett högt tempo, vilket har gett oss en del svar på vad vi klarar av bra.

 

– Jag tycker att när vi har fått spela i vårt uppställda försvar, så har vi lyckats stå emot motståndarnas anfall på ett bra sätt. Vi har släppt in få mål och det är svårt att skapa målchanser på oss. Defensivt är vi trygga.

 

Trots bra prestationer finns det fortfarande delar av spelet som Brage vill utveckla.

– Vi har haft lite problem med att hantera de allsvenska lagens höga presspel. Där har vi lite att jobba på helt enkelt.

 

– Från dag ett av försäsongen har vi lagt jättemycket tid på att förbättra vårt försvarsspel, och risken är ju då att man väljer bort att repetera de offensiva delarna. Nästa träningsfas handlar just om att fokusera på vårt anfallsspel, och förhoppningsvis kommer det att se mycket bättre ut under de kommande veckorna, säger William.

 

Offensiven står i fokus när Brage möter Umeå i Svenska cupens avslutande gruppspelsomgång.

– Vi vill fokusera på vårt anfallsspel. På lördag vill vi kunna styra och ställa matchbilden i en mycket högre utsträckning än vad vi har lyckats göra i våra tidigare matcher.

 

– Det gäller att sätta vårt anfallsspel, samt hitta våra positioner och roller på ett tydligt sätt. Därifrån vill vi sätta fart på bollen och såra Umeå ordentligt, avslutar Brages assisterande tränare.

 

 

Fem punkter inför Umeå FC:

 

●      Inför matchen ligger Umeå på en tredje plats i Grupp 4, och har 3 poäng mer än Brage.

 

●      Lagen möttes så sent som förra året i Superettan. Matcherna slutade i ett oavgjort resultat och en Umeå-seger.

 

●      Umeå FC återfinns numera i Division 1 Norra efter att ha slutat på en nedflyttningsplats i Superettan 2020.

 

●      Viktor Frodig tillhörde Umeå FC innan sin flytt till Brage. Frodig missar lördagens möte med UFC efter att ha blivit utvisad i senaste matchen mot Kalmar.

 

●      I Umeå FC:s trupp återfinns de före detta Bragespelarna Stefan Lindmark och Jonathan Lundbäck. Lundbäck tillbringade två säsonger i den grönvita tröjan och lämnade klubben efter säsongen 2020, som han fick förstörd av en allvarlig knäskada. Lindmark gjorde sin A-lagsdebut för grönvitt i Superettan redan 2011, men lämnade klubben 2013. Dock kom han tillbaka inför  2015 och tillhörde då klubben fram till sommaren 2017.

 

Matchen startar kl.17:00 och ni ser den via Cmore.

 

Vi går för alla tre poängen – Tillsammans är vi IK Brage!

 

Textförfattare: Oliver Tommos Jernberg


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.