Nyheter Inför lördagens match Degerfors mot Brage 2021-02-12 Inför lördagens match Degerfors mot Brage
2021-02-12   Skrivet av:

På lördag är det dags för Brage att spela den fjärde träningsmatchen för säsongen när vi tar oss till Stora Valla för ett möte med Degerfors IF. Pontus ”Hinken” Hindrikes delar här med sig av sina tankar inför matchen.

Brage kommer till matchen mot Degerfors med en uddamålsförlust mot Hammarby i ryggen, efter vad Hinken menar var en klart godkänd insats.

– Jag tycker att det var en riktigt bra laginsats där lagdelarna satt ihop väldigt bra. Vi fick jobba mycket i defensiven, men det såg bra ut. Jag tycker även att vi hade några omställningar där vi med rätt beslut i rätt lägen blev vassa.

 

– Det kändes bra att vi fick till den typen av omställningar eftersom det var en del i vårt spel som vi kanske hade lite svårt med förra säsongen. Vi har jobbat mycket med defensiven för att få ihop lagdelarna, men det blir säkert en del fokus på den här typen av offensivt spel under de kommande veckorna.

 

– Det kändes roligt, även om de gör två mål i slutet, att det såg så pass bra ut i långa perioder. Man får inte glömma att det var ett riktigt bra lag vi mötte, konstaterar Hindrikes.

 

Nu väntar en match mot Degerfors, ett lag som förra säsongen tog klivet upp i Allsvenskan.

– De verkar vara en grupp som har väldigt bra sammanhållning, vilket jag tror är mycket viktigt. Sedan var de otroligt skickliga i sitt kombinationsspel längs kanterna med kvalitet längst fram i planen, menar Hinken.

 

– Förra året fick de ihop det jättebra. Det var nog Degerfors som var det jobbigaste laget att möta. Det ska bli kul att se vad de fått ihop inför den stundande säsongen.

 

För Brages del är matchen mot värmlänningarna den sista innan det är dags för spel i svenska cupen.

– Degerfors är som bekant ett allsvenskt lag, något som alltid är bra att ställas mot. Jag tycker att vi själva har växlat upp för varje match vi har spelat nu under försäsongen, så det känns bra att få ytterligare en match mot ett lag av den här kvaliteten inför matcherna mot Djurgården och Kalmar, menar Pontus och fortsätter.

 

– Degerfors lär bli en bra värdemätare för oss.

 

Efter ett par veckor av hårt försäsongsarbete tycker Hindrikes att känslan i gruppen är bra inför de utmaningar som väntar. Han menar också att nytillskotten i truppen blir en allt mer naturlig del av gruppen ju mer tid de får tillsammans.

– Det känns jättebra. Vi är ett gäng som trivs ihop. Vi börjar förstå varandra ute på planen, något jag tycker man kunde se i matchen mot Hammarby där även några av de nya grabbarna var med. Det brukar ju alltid ta några matcher innan man lär känna varandra och lär sig hur var och en agerar i specifika situationer, men det känns verkligen som att det här kommer att bli bra.

 

– Om man ser på de matcher vi har spelat så tycker jag att vi har satt en bättre struktur steg för steg. Det känns riktigt spännande inför säsongen som väntar, avslutar Hinken.

 

Hindrikes fick göra sina första minuter för säsongen när han byttes in i andra halvlek mot Hammarby, men han har dragits med känningar under veckan och det är oklart huruvida han kommer till spel mot Degerfors eller ej.

 

Fem punkter inför Degerfors:

●      Förra säsongens Superettanmöten lagen emellan slutade 4-1 till Degerfors på Stora Valla och 0-0 hemma på Vallen.

 

●      Degerfors slutade tvåa i Superettan 2020 och tog därmed en direktplats upp till Allsvenskan.

 

●      Under den pågående försäsongen har Degerfors spelat tre träningsmatcher. Det har blivit en förlust med 0-1 mot Örebro, en 6-0-seger mot Örebro Syrianska samt en 2-2-match mot IFK Göteborg.

 

●      Oscar Lundin är tillbaka i Brages matchtrupp igen efter skada, och kommer troligen göra sina första minuter för säsongen.

 

●      IK Brage har denna vecka förstärkt truppen med värvningen av André Reinholdsson, något som du kan läsa mer om HÄR.

 

Bragetruppen som åker till Degerfors: Viktor Frodig, Adrian Engdahl, Nathan Mavila, Alexander Zetterström, Lukas Hiltunen, Mattias Liljestrand, Moses Makasi, Bjarni Mark Antonsson, André Kamp, Oscar Lundin, Anton Lundin, Leo Pllana, Niklas Söderberg, Noa Williams, André Reinholdsson, Yassin Hawat, Kristoffer Fredin.

 

Frånvarande: Adil Titi (sjuk), Douglas Karlberg (sjuk), Pontus Hindrikes (skadad), Robbin Sellin (skadad), Seth Kanteh Hellberg (skadad).

 

Matchen sänds självklart via Discovery + och du tecknar ditt års-abonnemang till ett kanonpris här (OBS: erbjudandet gäller endast februari ut) – använd koden: BRAGE2021

 

Textförfattare: Sebastian Ruotsalainen

Foto Toppbild: Jörgen Jarnberger – Bildbyrån


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.