Nyheter Inför lördagens match - Halmstads BK vs. IK Brage 2020-10-16 Inför lördagens match - Halmstads BK vs. IK Brage
2020-10-16   Skrivet av:

På lördag tar sig IK Brage an ännu ett topplag, då man möter Halmstads BK borta på Örjans vall.

Senast mot serieledarna Degerfors stod Brage för en väl genomförd match, när man spelade 0-0 hemma på Vallen.

 

Den främsta orsaken till poängen var ett bra försvarsspel, menar Bragetränaren Klebér Saarenpää, som nu ska ner med sina mannar till Halmstad och kriga om poängen.

 

Brages anfallare Noa Williams tycker också det finns mycket positivt ta med från Degerforsmatchen till lördagens tillställning.

-Jag tror alla var ganska nöjda med insatsen. Vi gör en riktigt bra försvarsinsats och står upp bra mot dem. Även om alla var nöjda så är det tre poäng som vi strävar efter och så är det även mot Halmstad. Vi vill komma hem med tre poäng.

 

Williams minns förra mötet mot Halmstad på Domnarvsvallen (0-0) för dryga fyra månader sedan, då gästerna tryckte tillbaka Brage under första halvleken och hade bud på flera mål. 

-De var ganska dominanta i anfallsspelet i första halvleken. Det är viktigt att vi sätter försvarsspelet på ett bra sätt, men även att vi försöker få ett eget spel, säger Noa, som hittills gjort 18 matcher under hans debutsäsongen i Superettan.

 

Han menar att matchen kommer avgöras i de båda boxarna, och att förhoppningen är att man kan få till mer spel på motståndarnas planhalva än vid förra mötet.

-Det handlar alltid om hur vi är i deras och i vårat straffområde. Där kommer det att avgöras. Vi har också ganska mycket att korrigera från förra matchen.

 

Noa Williams, som noterats för ett mål i serien, har med all rätt full respekt för HBK.

-Det är ett väldigt bra lag och det visar tabellplaceringen, liksom när vi mötte dem hemma på Vallen. De har varit bra genom hela säsongen och det tror jag nog att alla lag och spelare kan känna.

 

Att matchen spelas på gräs tror han att man kommer att bemästra.

-Jag kan tänka mig det blir lite svårspelat och annorlunda jämfört med Domnarvsvallen. Men det borde inte betyda så jättemycket även om matchen går sent på året.

 

Halmstad kommer närmast från en solid insats i bortamötet mot Gais på Gamla Ullevi, där det blev seger med 3-1 efter två mål av Mikael Boman.

-Det var en stark prestation, säger HBK-tränaren Magnus Haglund, som tycker formen är god inför lördagens drabbning.

 

Tidigare i oktober blev det klart att anfallaren Rasmus Wiedesheim-Paul (13 mål) lämnade ”Kvastarna” för norska Rosenborg BK. Men efter 5-1 mot division 2-laget Hässleholms IF och 3-1 mot Gais verkar offensiven vara intakt.

-Åtta mål förra veckan är ganska bra. Jag tycker vi har hanterat det ganska bra. Sedan återstår det att se hur vi hanterar det över tid.

 

Klebér Saarenpää, tror tappet av den duktige HBK-anfallaren påverkar en del för hallänningarnas slagstyrka. Men att han inte vill lägga för stor vikt på det.

-Självklart betyder det en del ute på plan. Men de har bra kvalitet i sin trupp, även om det är en annan spelartyp som kommer in i Crespo eller Sadat Karim. Ett tapp absolut, men de har ersättare.

 

I Halmstads cupmatch mot Hässleholms IF presenterade sig nyförvärvet mittfältaren Simon Lundevall på bästa sätt med två mål.

-Det har sett bra ut med honom, säger Haglund om Lundevall, som representerat klubbar både i Indien och Grekland under 2020, men som också i karriären spelat i Allsvenskan med både Gefle IF och IF Elfsborg.

 

Hur matchbilden kommer se ut mot Brage vill Halmstad-tränaren inte spekulera över.

-Det är svårt att förutspå. Jag brukar inte ge mig in i den diskussionen, säger Haglund, som hoppas hemmaplansfördel ska betyda en del.

-Vi gillar och trivs att spela på Örjans Vall, säger Magnus Haglund.

 

Alla lag har sina styrkor och svagheter. Men Klebér Saarenpää vill inte gå in närmare vad HBK:s svaga punkt(er) är.

-Det är inget jag vill prata om så här. Vi kommer att trycka på extra i förhållande på hur mycket vi vill skapa övertag på delar på planen. Vi har identifierat vissa saker i vår analys, säger han.

 

Förra årets besök på Örjans Vall slutade i en av fjolårets tyngsta Brageförluster när en 2-0-ledning, slutade i förlust 2-3. 

 

Vad tycker du talar för att det kommer att gå bättre på lördag?

-Vi är solida och harmoniska, och ärliga i oss själva var vi står. Så vi är redo att ta oss an alla typer av motstånd där vi är just nu. Det är en match där vi inte har något att förlora på heller, säger Saarenpää.

 

Halmstad, som får tillbaka Dusan Djuric efter avstängning, får klara sig utan anfallaren Crespo Kamara på grund av Covid-19.

 

Inför matchen har laget tränat under fredag förmiddag, innan avresan söderut sker direkt efter träningen.

-Så det är business as usual, fastslår Bragebossen.

 

Noa Williams, som gör sin första match på klassiska Örjans Vall, ser an tillställningen mot tabelltvåan med tillförsikt.

-Vi kommer in till matchen med väldigt bra förberedelser. Det var tuff träning i början av veckan, medan vi gått in mer taktiskt inför matchen de senaste dagarna.

 

Text: Olov Lindgren och Per Lindgren.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.