Nyheter Inför lördagens match - IK Brage vs. Halmstads BK 2020-07-03 Inför lördagens match - IK Brage vs. Halmstads BK
2020-07-03   Skrivet av:

Efter säsongens första seger, 1-0 borta mot Gais, kommer IK Brage stärkta till lördagens hemmamöte mot en av seriefavoriterna, Halmstads BK.

Bragetränaren Klebér Saarenpää hoppas man kan bygga vidare på insatserna från Gais- och Sundsvallsmatchen.

-Det gäller att fortsätta fokusera på den prestation vi ska göra i förhållande till de principer och jobb som ska läggas ner. Så länge vi gör det kommer det alltid finnas möjligheter att få ett bra resultat med sig, menar Klebér.

 

Just det hårda arbetet låg bakom segern mot Gais på Gamla Ullevi. Nu hoppas Saarenpää man kan behålla det fina försvarsspelet och samtidigt spetsa till det ännu mer framåt.

-Det var lite back to basic där vi fick slåss för poängen i slutändan. Det är alltid en skön känsla att få hålla nollan och göra det på det sättet. Kan vi sedan bygga vidare på det offensiva, så får det ta den tiden det tar, innan vi hittar tillbaka till ett flyt.

 

Att matchen mot HBK blir tuff är något som han utgår från, men om den blir den tuffaste hittills menar han är svårt sia om.

-Halmstad är ett jättebra lag, men det är också Degerfors och Sundsvall. Det är upp till oss att komma upp i nivå och se om vi kan göra motståndaren dåliga.

 

Är det några speciella spelare i Halmstad som det gäller att se upp med?

-Det är ganska många. Det är ett jättebra och gediget lag på alla positioner. Ett bra lagbygge. Rasmus (Wiedesheim-Paul) är målgöraren, men det är många runt omkring i det där laget som är med och bidrar med att bygga upp slutprodukten mål i slutändan, konstaterar Bragetränaren.

 

Mittfältaren Oscar Lundin har förhoppningen att man ska utnyttja att matchen spelas på Domnarvsvallen. Där talar statistiken för ett bra resultat. De tre senaste inbördes mötena i Borlänge har samtliga slutat med hemmasegrar.

-Det är ett återkommande scenario. På hemmaplan brukar vi vara starka mot Halmstad, men på bortaplan brukar de slå oss. Förhoppningsvis hoppas vi trenden håller i sig, och att vi vinner på lördag mot HBK, menar Bragemittfältaren.

 

Vad tror du nycklarna blir i mötet Halmstad?

-Det viktigaste är att hålla tätt bakåt, och hålla nollan. Sedan vet jag att vi alltid gör mål i varje match. Tätt bakåt och förvalta chanserna vi får, så kommer det bli bra, säger Oscar.

 

De tre inledande seriematcherna har vartannat spelats på gräs och konstgräs. Nu väntar ”Vallens” konstgräs igen.

-Det är en viss skillnad på konstgräs och gräs. Man får lite mer tid på sig på gräs. På konstgräs smäller det mer och går snabbare, man har inte tillräckligt med tid helt enkelt. Så det är en viss skillnad, men oftast kommer man in i det ganska snabbt. Nu är vi tillbaka på konstgräs och vi passar bäst på det, fortsätter Oscar Lundin.

 

Halmstadtränaren Magnus Haglund, som får klara sig utan långtidsskadade mittfältaren Robin Östlind (höftproblematik), är nöjd över hur spelet sett ut i de två senaste matcherna som genererat två 3-0-segrar mot J-Södra och Örgryte.

-Vi har fått lite fart i anfallsspelet jämfört med premiären (0-1 mot Trelleborg) och framförallt är vi nöjda med försvarsspelet mot ÖIS. Vi har bättrat oss både defensivt och offensivt från premiärmatchen.

 

Haglund menar att Brage är ett jämnstarkt lag och vill inte lyfta fram någon specifik spelare.

-De har många bra spelare. Inget snack om att de tillhör seriefavoriterna. De hade ett väldigt starkt fjolår. De är ett starkt och homogent fotbollslag, konstaterar Haglund, som reser upp med laget under fredagen och övernattar i Borlänge innan det är dags för match.

 

Lördagens match är starten på en tuff period, när tre matcher ska spelas på nio dagar. På onsdag bortamatch mot Ljungskile, och söndag nästa vecka, står AFC Eskilstuna för motståndet på Tunavallen.

 

Oscar Lundin, sitter lugnt i båten, och menar att laget är väl förberedda, trots att det finns många uppatta på skadelistan.

-Jag är inte orolig över att vi inte ska klara av det. Vi har tränat ganska tufft, så alla har en bra grundkondition och kapacitet att orka tre matcher på raken på en vecka. Så det ska inte vara några problem för oss som lag, fastslår han.

 

Skadeläget i Brage är oförändrat sedan senast. Saknas gör målvakten Peter Rosendal, försvarsspelaren Pontus Hindrikes och mittfältaren Bjarni Mark Antonson samt långtidsskadade Jonathan Lundbäck. Närmast att komma tillbaka är Kristian Andersen, Christian Kouakou och Seth Kanteh Hellberg.

-Det är tveksamt om de är aktuella på lördag, säger Klebér Saarenpää.

 

Som tidigare så kommer matchen spelas utan publik. Hade dock matchen fått spelas inför publik räknar vi med att det hade varit över 2 000 Bragevänner på plats. Nu satsar vi tillsammans och slår rekord i antal soffbiljetter istället! Köp er soffbiljett via webben här.

 

Tillsammans är vi IK Brage!

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.