Nyheter 2019-07-13 Inför lördagens match mot BP Inför lördagens match mot BP
2019-07-13   Skrivet av:

Sommaruppehållet är över, och idag, lördag, drar höstsäsongen igång när IK Brage hemmamöter IF Brommapojkarna. Efter 14 omgångar är IKB:s poängskörd 24 poäng. Faktiskt exakt lika många poäng som 2018.

-Det är klart att vi har gjort en helt okay vår. Men säga att man är nöjd, det tror jag ingen av oss är. Vi vill bygga vidare på det här, och göra en ännu bättre höst, säger Robbin Sellin, när serien snart vänder.

 

Brages lagkapten, har haft en vår, där det blivit ett mål och två assists. Nu hoppas han för egen del att det kommer bli en bättring andra halvan av säsongen.

-Det har känts lite upp och ner. Jag är inte jättenöjd med poängskörden kanske. På det stora hela ändå godkänt, men man vill ju så mycket mer. Jag känner mig superpeppad inför hösten och är ”tokladdad”. Det ska bli kul att det kör igång igen.

 

Har du kunnat ladda om under sommaruppehållet?

-Absolut. Har haft jättefina dagar med familjen och fått andats ordentligt. Det känns otroligt skönt att få det andningshålet. Sedan har vi kört igång och tränat på hårt som ”f-n”. Nu är vi verkligen tokpeppade inför hösten som kommer.

 

I söndagens träningsmatch mot J-Södra blev det förlust med 0-3. Sellin säger dock att resultatet inte kommer att ha någon inverkan, känslomässigt, inför matchen mot Brommapojkarna.

-Jag tror den matchen inte kommer att påverka oss någonting egentligen. Det var en träningsmatch där vi var ordentligt nertränade och gjorde många byten. Vi behövde bara ett spel med domare, linjer och allt vad det heter. Så att lördagens match inte blir den första efter ledigheten. Men man ska inte dra för stora växlar av matchen. Det var en bra match att få, resultatet är som det är, inte så att vi har tänkt mer på det. De är ett bra lag.

 

Att veta var man står efter ett uppehåll är ofta vanskligt att veta, men förhoppningen är att man snabbt ska vara inne i matchtempot.

-Alla matcher man brukar komma tillbaka till, brukar se olika ut. Jag hoppas det inte tar för lång tid för oss att komma in i det. Det känns som vår grupp är förberedd för 90 minuter plus tillägg. Jag hoppas vi går ut och tar kommandot och visar var skåpet ska stå.

 

Under sommaren har konstgräset på Domnarvsvallen bytts ut mot en ny matta.

-Det är helt klart bättre nu. Vi behövde byta och det känns skönt att det är gjort.

 

Att anpassa sig till det nya underlaget kommer förstås ta en viss tid.

-Det är klart det blir lite ovant i början, men vi har fått en vecka på den. Jag hoppas det ska gynna oss. Den är helt klart bättre och med lite vatten på den så kommer den bli jäkligt snabb.

 

Brage har skaffat sig ett fint slagläge inför fortsättningen av säsongen. Avståndet till tabelltvåan Mjällby är bara en poäng.

-Det är jätteklyschigt att säga, men vi tar en match i taget. Men det vore tjänstefel att säga att man inte blickar uppåt. Det är folk bakom oss som jagar, sedan har vi något lag framför som vi jagar. Vi är med däruppe och krigar. Vi tittar absolut bara uppåt, det är den enda vägen för oss, säger Robbin Sellin.

 

Brage får tillbaka backen Alexander Zetterström och mittfältaren Seth Kanteh Hellberg som båda var varningsavstängda senast. Dock får man klara sig utan mittfältaren André Kamp som är sjuk.

 

Brages assisterande tränare William Bergendahl beskriver Brommapojkarna som ett lag som vill äga mycket boll.

-Sedan vill de anfalla med mycket folk. De är offensivt lagda och trygga med bollen i sin speluppbyggnad. Men de har under vårsäsongen haft svårt att skapa målchanser och göra mål på det bollinnehav de haft.

 

Ett exempel på det är senaste matchen mot ÖIS (0-0), där man borde gjort mål på någon av de många möjligheter man hade.

 

BP:s tabellposition är lite av en gåta med tanke på man förfogar över flera spelare med allsvensk rutin.

-De har definitivt flera bra spelare. Markus Gustafsson, deras centrala mittfältare, är en jäkligt duktig spelare. Han är motorn i deras spel. Bolltrygg och har en fin passningsfot, både kortare och längre. Han är definitivt nyckeln för dem.

 

Vad tror du på för matchbild?

-Svårt att säga när båda lagen haft ett par veckor att finjusterat och lämnat våren bakom sig. Det blir nog en bra kamp, de är duktiga i sin speluppbyggnad och kommer säkert skapa långa anfall på oss, där det för oss gäller försvara oss bra. När vi får tag i bollen, tror jag vi kommer ha långa anfall på dem också. Det kommer bli en ganska jämn matchbild. Det gäller för oss att ha bättre kvalitet än de i de båda straffområdena, avslutar Bergendahl.

 

Dagens match startar kl.18:00 på Domnarvsvallen. Köp era biljetter via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/ så ses vi på Vallen! Besök även Facebook-evenemanget: https://www.facebook.com/events/400514433893511/ där ni kan bjuda in era vänner, så ser vi till att starta upp andra halvan av säsongen på bästa sätt!

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.