Nyheter Inför lördagens match mot Mjällby AIF 2019-07-27 Inför lördagens match mot Mjällby AIF
2019-07-27   Skrivet av:

Under lördagen väntas en högintressant tillställning på Domnarvsvallen när tabelltvåan Mjällby AIF kommer på besök.

Båda lagen kommer med två raka segrar i bagaget efter omstarten.

-Det är två välmående och bra lag som kommer att mötas i en topptabelldust, säger Brages tränare Klebér Saarenpää.

 

Att Brage vann bortamötet på Strandvallen, tror han inte ska påverka gästernas tro på sig själva.

-Nja, marginellt. De mår nog bra som lag. De har gjort det väldigt bra resultatmässigt, så de är proppade med självförtroende.

 

Att matchen kommer spelas i hög värme betyder förstås en hel del hur man förbereder sig.

-Det gäller att medvetengöra spelarna om att värmen kommer vara en viktig faktor att ta hänsyn till. Vi är medvetna om att det kommer bli jobbigt, men är samtidigt redo att ta den fighten, säger Brages fysansvarige Kayhan Kavakli.

 

Klebér Saarenpää menar också att de yttre förutsättningarna blir en fysisk utmaning för de båda lagen.

-Det blir extremt varmt när vinden också står stilla. På konstgräset suger underlaget åt sig värme. Det betyder att tempot i matchen kanske blir lite lägre.

 

Nykomlingen Mjällby AIF har imponerat stort under säsongen. Det var bara i några matcher innan sommaruppehållet det gick lite tyngre resultatmässigt. Men resultaten efter sommaruppehållet visar att MAIF blir att räkna med i höst. 2-1 borta mot IK Frej Täby och senast 2-0 hemma mot formstarka Halmstad BK är starka papper.

 

Blekingelaget har förstärkt med återvändande Jesper Löfgren, senast i norska SK Brann, och meriterade anfallaren Michael Omoh.

-Vi får se om de startar med honom.

 

Vad vet ni om honom?

-Han har en extrem spets i det offensiva spelat en mot en. Det är en otrolig fart i honom och det är något vi ska vara vaksamma på om han spelar.

 

Men det finns fler spelare som Bragebossen har imponerats av.

-Joel Nilsson är en bra kontringsspelare med mycket fart. Sedan har de Bergström (Jacob) som petat in de flesta bollarna.

 

Mjällby är ett komplett lag som är jämnstarkt genom alla lagdelar.

-Jag tycker deras effektivitet är den största styrkan hos dem. De är starka och solida i defensiven, där alla jobbar hårt och täpper till det. Sedan är de effektiva framåt.

 

Under veckan har man kartlagt motståndarna och anpassat en del av träningen till Mjällbys sätt att spela.

-Vi har alltid vår grund i hur vi vill spela. Sedan har vi analyserat Mjällby och sett möjligheterna som vi kan utnyttja. Vi har tränat på de detaljerna och satt oss i de situationerna så ofta som möjligt.

 

Vad kommer bli det avgörande i matchen mot Mjällby?

-Koncentrationen, med tanke på värmen och tröttheten. Att orka hitta fokus i nittio minuter. Det kommer bli en utmaning så man inte gör det misstaget (så man förlorar matchen), då bägge lagen är effektiva på sina chanser.

 

Serien vände i förra omgången vilket betyder alla lag har mött varandra. Det är tre lag som Klebér har imponerats lite extra av i årets serie.

-Varberg så klart. Otroligt imponerande. De är fullproppade med självförtroende och deras poäng är välförtjänta. ÖIS har en bra bredd, och har sett stabila ut. Sedan har J-Södra varit solida defensivt och har också spets framåt.

 

I mötet mot Mjällby får Brage klara sig utan mittfältaren Oscar Lundin (tre gula kort) och anfallaren Anton Lundin (rött kort). Men Klebér Saarenpää menar att det ger chansen åt andra kliva fram.

-Vi har bra spelare som står och knackar på att fylla deras plats.

 

Tillbaka är mittfältaren Bjarni Mark Antonsson efter sin varningsavstängning.

-Det är jättebra för oss han är tillbaka på centrala mittfältet.

 

Matchen startar kl.16:00 och det väntas mycket folk på Domnarvsvallen. Så köp er biljett via webben för att undvika köerna till biljettluckan: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Janne Nilson – Frilansfotograferna


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.