Nyheter Inför lördagens match - mot Syrianska 2019-07-20 Inför lördagens match - mot Syrianska
2019-07-20   Skrivet av:

Under lördagen väntar bortamatch för IK Brage, när man reser till Södertälje fotbollsarena för match mot tolfte placerade Syrianska FC.

3-1 vinsten i senaste omgången mot BP innebar tredje raka segern för grönvitt. 

-Vi har bra spelare i bra form, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää, som kanske den största anledningen till varför laget tagit maximala nio poäng mot Trelleborg (2-0, hemma), Mjällby (2-1, borta) och senast mot Brommapojkarna (3-1, hemma).

 

I vinstmatchen mot BP tog det nästan en halvtimme innan Brage fick igång sitt spel. Att man hamnade i underläge efter knappa tjugo minuter spelade ingen roll. Sista timmen var Brage det klart bättre laget och kunde rättvist ro hem segern efter en stabil vinst med 3-1.

-Jag tycker vi gör det väldigt bra. Vi följer direktiven i 90 minuter, och offensivt har vi ett bra anfallsspel, säger Bragebossen förnöjt.

 

I och med att Brage spelat 15 matcher, vänder serien nu, och närmast väntar alltså Syrianska i Södertälje. Nykomlingarna har bytt tränare, Mladen Milinkovic heter han som kommer att leda laget resten av säsongen. Med tanke på att Milinkovic nyligen anslutit till Södertäljeklubben tror Saarenpää att han ännu inte har gjort så mycket förändringar i spelet.

-De gjorde en bra prestation mot Trelleborg. Vi hade svårt mot dem hemma, och var jättenöjda att vi kunde vinna med 1-0. Nu har den en ny tränare, som kommer ge ny energi. Jag tror han inte hunnit sätta sitt arbetssätt ännu. Det behöver han ha fler dagar på sig att göra. I TFF matchen spelade de ganska lika som när vi mötte dem hemma.

 

Södertälje Fotbollsarena är välbekant mark för Klebér Saarenpää. 2012-2013 var han tränare för Syrianska, när de spelade i allsvenskan. Om du jämför fotbollsintresset i Södertälje, och Brage. Vad säger du då?

-Oj! Det är två helt olika klubbar. Det är  känslostyrt och många olika kulturer runt Syrianska, medans i Dalarna och Brage är det mer lugn och ro.

 

International Football Association Board (IFAB) beslutade tidigare i somras om en del regeländringar i svensk fotboll. En ny regel, är vid frispark, när tre eller flera spelare i det försvarande laget bildar en ”mur”, måste motspelarna befinna sig minst 1 meter från muren till dess bollen är i spel. Brott mot detta bestraffas med en indirekt frispark till det försvarande laget.

-Det med frisparkar har vi inte tränat på. Jag tror man har den regeln för att det ska bli mindre gruff vid frisparkarna. Men vi har noga gått igenom alla nya regler. En sak som jag tror kommer gynna fotbollen, är att det är nytt vid insparkar.

 

Det betyder att bollen kommer vara i spel så fort målvakten har slagit den och att den inte behöver passera straffområdeslinjen.

 

I övrigt under den senaste veckan har laget haft fyra träningspass, där tre av dessa specifikt har riktat fokus på matchen mot Syrianska.

 

Tidigare under juli anslöt försvarsspelaren Alexander Ekblad till Brage. Klebér Saarenpää, tror att han kommer att tillföra en hel del med sina kvaliteter.

-Han kommer att bidra med en hel del rutin. Det är ett jättebra nyförvärv, som också kommer ge oss energi. Så det är kul att han är här och kommer stärka truppen.

 

I Brage är mittfältaren Bjarni Mark Antonsson Duffield varningavstängd. I övrigt är alla spelare friska och tillgängliga.

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Ulf Palm


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.