Nyheter Inför lördagens match - Örgryte IS vs. IK Brage 2020-10-02 Inför lördagens match - Örgryte IS vs. IK Brage
2020-10-02   Skrivet av:

IK Brage jagar revansch efter uddamålsförlusten hemma mot Öster i senaste omgången, när Örgryte IS väntar på Gamla Ullevi på lördag, med start 17:30.

ÖIS parkerar på åttonde plats i tabellen och har framförallt visat styrka på hemmaplan.

 

Innan derbyförlusten senast mot Gais (Öis räknades då som hemmalag), hade Sällskapet en svit på sex raka matcher utan förlust på Gamla Ullevi.

-De har under den senaste perioden hittat formen och sättet de vill spela på, säger Brages assisterande tränare William Bergendahl, som pekar på att försvarsspelet som en av ÖIS främsta styrkor.

-De är välorganiserade och har skickliga spelare där.

 

Han vill också flagga för ex-DIF- och Geflespelaren Adam Wiberg Bergmark samt veteranen Ailton Almeida framåt.

-Wiberg Bergmark är duktig och Ailton en rutinerad pjäs som binder ihop deras anfall.

 

På mitten finns sedan talangen Kevin Ackermann, 19 år, och U-landslagsmannen Lukas Browning Lagerfeldt, 21 år.

-De är två duktiga spelare centralt, säger Bergendahl.

 

Brage kommer med en klar 0-5-seger i bagaget mot Vasalunds IF i Svenska cupens andra omgång, där laget fick möjligheten att lufta några av de unga spelarna, samt de som mest fått sitta på bänken under seriespelet.

-Skönt att kunna ge speltid till dem, säger Bergendahl som var nöjd över cupinsatsen.

-Vi gör en bra prestation överlag. Förhoppnings ska det ge självförtroende till de som var på planen.

 

Tillbaka i Brage efter avstängning mot Vasalund var mittbacken Alexander Zetterström. Han menar att nyckeln till ett bra resultat på lördag att man fortsätter som man spelade andra halvleken mot Öster.

-Det gäller att vi jobbar bra tillsammans och täpper till det bakåt. Vi måste vara påkopplade från start och inte bjuda in dem i matchen som vi gjorde mot Öster i första halvleken, säger ”Zäta”.

 

Matchen mot Örgryte blir den tredje på en vecka. Bergendahl tycker att man ändå hanterat det täta spelschemat på bästa sätt efter de förutsättningar som varit.

-Sett utifrån det tycker jag spelarna sett ganska bra ut. Det är tufft med den skadeproblematik, sjuka spelare och avstängda spelare vi har haft. Det har gjort vissa spelare fått belastas mer än vad vi hade tänkt, menar han.

 

I den på förhand svåra cupmatchen mot Vasalund visade Brage upp ett offensivt och bra spel på Skytteholm. Bergendahl menar att insatsen förhoppningsvis ska ge positiv energi till lördagens tillställning.

-Det var en rolig att match att spela, mycket glädje och bra lir. På slutet var det heller inte så fysiskt belastande. Vi hade träning under torsdagen och rehabat de som spelade och idag (fredag) kommer vi ha en matchförberedande träning hemma på Vallen för att sätta det sista och hitta fräschheten till Örgrytematchen.

 

Mötet på Gamla Ullevi är ett mittenmöte där båda lagen i nuläget har en bit upp till den absoluta toppen. Det viktigaste i nuläget menar Alexander Zetterström är att försöka komma tillbaka till det spel man visat upp stundtals under säsongen, och inte prata om tabellplaceringar.

-Vi är bara så bra som tabellen visar och får ta det därifrån. Vi får fortsätta att jobba på. Vi kanske inte har hittat vår identitet och fått det att stämma i alla matcher. Det har varit mycket upp och ned, för ojämnt i våra prestationer. Men det är egentligen bara att trumma på och hålla en jämn nivå i de tio resterande matcherna. Vi vill avsluta bra, säger Zetterström.

 

Senaste besöket på Gamla Ullevi gav tre poäng (seger 1-0 mot Gais) och William Bergendahl menar att utsikterna är bra att reprisera resultatet.

-Jag tror vi har goda chanser. Gör vi det med god kvalitet och intensitet så har vi absolut bra möjligheter.

 

Alexander Zetterström ser också fram emot att kliva ut på Gamla Ullevi.

-Jag trivs bra där. Jag gillar att spela på gräs, beroende på om mattan är i ett bra skick, men det brukar den vara, säger Zetterström inför lördagens drabbning.

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.