Nyheter Inför måndagens match - Brage vs. J-Södra 2020-10-25 Inför måndagens match - Brage vs. J-Södra
2020-10-25   Skrivet av:

IK Brage jagar revansch när Jönköping Södra kommer till Domnarvsvallen på måndag, matchstart 19:00.

-Möjligheterna är förhållandevis goda, det känns som vi har fått en bra reaktion av killarna på det senaste resultatet, säger Brages assisterande tränare William Bergendahl, inför mötet mot tabelltrean.

 

Insatsen senast mot Ljungskile (förlust 0-1) hade en hel del övrigt att önska, främst i offensiven, och det är förhoppningsvis ett taggat Brage som springer ut på Domnarvsvallen på måndag.

-Alla var så klart besvikna efter förra matchen, men samtidigt har vi varit konkreta med vad vi ska göra framåt, fortsätter Bergendahl.

 

Jönköping har tagit flest poäng hemma på Stadsparksvallen, medans det gått trögare på bortaplan. Men Bergendahl menar att deras spel borta och hemma inte skiljer sig så mycket åt.

-Det är den dokumenterade skillnaden att spela på gräs kontra konstgräs, som är en vanesak. Men det är inga stora skillnader hur de ställer upp sitt lag.

 

Jönköping har ett lag med flera farliga spelare som det gäller att se upp med.

-Deras spelare centralt, Amir Al-Ammari har gjort en fantastisk säsong liksom Moustafa Zeidan. Två kreativa spelare som skapar mycket chanser för dem, där är det viktigt att ligga kompakta så de inte får ytor att jobba på.

 

William Bergendahl, som har förflutet i J- Södra, har inga kontakter med några av spelarna i dagsläget.

-Nej, inte alls. Jag känner bara några av ledarna, säger han.

 

Trots de senaste resultaten menar William att stämningen t är förhållandevis god i truppen.

-Den är som den är efter två raka förluster. Det finns en revanschlusta och ingen är nöjd, men samtidigt har vi i grund och botten en god sammanhållning och vill jobba tillsammans för att förändra resultaten.

 

Det är tight mellan matcherna och imorgon, måndag, är det alltså dags igen för grönvitt att spela match på Vallen. Avsparkstiden skrivs till 19:00 och ni kan visa att ni står bakom oss genom att köpa en soffbiljett här eller swisha valfri summa till: 123 079 81 24 (märk swishen: IKB-Södra)

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.