Nyheter Inför måndagens match - IK Brage vs. Trelleborgs FF 2020-08-02 Inför måndagens match - IK Brage vs. Trelleborgs FF
2020-08-02   Skrivet av:

På måndag väntar andra raka hemmamatchen när Trelleborgs FF gästar Domnarvsvallen.

Brages assisterande tränare William Bergendahl vill då se ett Brage som skapar mer i offensiven än i 1-1-matchen senast mot Akropolis.

-Tempot med bollen, hur vi vänder spelet och hur vi kan skapa fler och bättre relationer sista tredjedelen hoppas jag blir skarpare, säger han.

 

I matchen mot Akropolis gjorde Pontus Hindrikes comeback, när han fick komma in med ungefär kvarten kvar, efter den hjärnskakning han fick kort före seriepremiären.

-Det kändes lite nervöst och spänt, men samtidigt förväntansfullt, men så är det alltid när man varit borta säger Pontus, som tyckte det gick bra den tid han fick spela.

-Ja, det tycker jag. Jag vågade gå in i dueller och vara med på det sättet, så det kändes skönt. Jag kände mig ändå i form på det sättet. Men det är klart det är en helt annan sak att gå in i matchsituationer när man har varit borta i sex-sju veckor.

 

Att inte kunnat följa matcherna som vanligt har förstås varit annorlunda menar ”Hinken”.

-Det har varit väldigt speciellt. Jag har inte kunnat sett så mycket av dem då jag fått ont i huvudet när jag kollat på TV. Jag har fått följa via DT (Dalarnas Tidningar) och deras rapporteringar.

 

En spelare som Brages tränare William Bergendahl vill varna extra för i måndagens match är anfallaren Abdul Fatawu Safiu (3 mål).

-Han är fysiskt bra i targetspelet och bra i djupled. En poängspelare som det gäller hålla ett extra öga på.

 

Trelleborgs FF, som värvat bland annat Hampus Nilsson (Falkenbergs FF), Fritjof Björkén (IF Brommapojkarna), Fredrik Liverstam (Helsingborgs IF). Herman Hallberg (Kalmar FF) och Måns Söderqvist (Kalmar FF), har på pappret ett starkt lag.

 

Trelleborgs tränare Kristian Haynes, som får klara sig utan Fredrik Liverstam, vill inte lyfta fram någon enskild spelare som gjort det bra utan vill framhålla hela laget.

-Jag är jättenöjd med hela sammansättningen och jag vill framhålla hela laget.

 

Det täta matchandet tycker Haynes man hanterat på ett bra sätt.

-Ja, det tycker jag. Vi har haft bra förberedelser. Vi har försökt hitta rätt balans och kontinuitet när vi gått runt på folk.

 

Kristian Haynes, som tillträdde som tränare i oktober ifjol, har bra koll på Brage och tycker de inte riktigt lyckats motsvarat förväntningarna från förra året så här långt.

-Men det är ganska naturligt. Det blir svårare, då de ifjol gjorde ett bra resultat och inte hade några större krav på förhand. Men jag ser Brage som ett bra lag precis som alla andra lag i denna serie. De är duktiga på sitt och är välorganiserade defensivt och kvalitet framåt och skapar oreda. Jag tror Brage, som alla andra, är en tuff motståndare.

 

William Bergendahl tycker årets upplaga av TFF är ett komplett lag.

-Det är ett lag som bygger kring ett starkt kollektivt försvarsspel. De är duktiga att ställa om offensivt och att kontra. De är välorganiserade och överlag fysiska och tunga.

 

Pontus Hindrikes delar analysen av motståndarna:

-I senaste matchen visade de ett dom är ett väldigt bra omställningslag. Alla lag har sina kvaliteter. Det är någonting vi får kika på hela vägen fram till måndag sedan gå ut och försöka hitta en medicin för att lösa upp.

 

Hinken hoppas på en matchbild där man tar kontroll över händelserna direkt.

-Vi kommer komma ut väldigt hungriga, från att vi inte var riktigt nöjda med matchen senast. Det gäller att komma upp i nivå själva och vi vill föra matchen så mycket som möjligt på hemmaplan. Hoppas att det är vi som går ut och tar tag i saker och ting och sedan får vi ta det därifrån.

 

Matchen ser ni som vanligt via Dplay – Registrera ditt konto här

 

Senast slog vi rekord i antal sålda soffbiljetter och vi hoppas vi når upp till samma nivå igen – Stötta laget hemma framför TV:n genom att köpa din biljett här!

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.