Nyheter 2020-09-19 Inför match mot Dalkurd Inför match mot Dalkurd
2020-09-19   Skrivet av:

IK Brage åker på söndag till Uppsala och Studenternas för möte mot Dalkurd. Brages assisterande tränare William Bergendahl vet vad som behövs för att bygga vidare på de senaste matchernas fina insatser. 

 

-Förhoppningsvis har vi fått en bra förståelse vad som krävs för att vinna matcher i form av intensitet, arbetsinsats och löpmeter.

I matcherna mot Trelleborg och senast Gais, handlade det mycket om att kriga och kämpa för poängen.

-Om vi lyckas återupprepa det då har vi lagt grunden. Sedan vill vi också krydda med kvalitet på bollen, säger Bergendahl.

 

I mötet mot Gais senast fick André Kamp hoppa in tidigt efter att Kristian Andersen tvingats lämna planen på grund av en ljumskskada. Från att vanligtvis spela på mitten flyttades han upp i anfallet tillsammans med Douglas Karlberg och svarade med en helgjuten insats.

-Det är en roll som jag också tycker passar mig. Vi gjorde en okay match och vinner så det kändes bra, säger Kamp som startat nio matcher och fått hoppa in i åtta. Om det räcker för en plats i startelvan mot Dalkurd har han svårt att sia om.

-Vi får väl se. Jag är alltid redo att antingen komma in och göra allt, eller starta och göra allt. Det är bara in och köra så får man se vad som passar bäst inför nästa match, säger Kamp.

 

Dalkurd, som bara har förlorat en match på hemmaplan, ligger på negativ kvalplats. William Bergendahl menar de har många oerfarna spelare som saknar rutin på hög nivå vilket straffat sig.

Är du förvånad att de ligger där de gör?

-Både ja och nej. De har ett strukturerat och genomarbetat sätt att spela på. De har ett par skickliga spelare, men överlag har de ett ganska ungt lag med många som inte har så många elitsenior-minuter och på så sätt har de gjort en del misstag som kostat de. De har varit bra med i matcherna men inte tagit poäng.

 

Vad gäller det att se upp med i deras spel?

-De är ett lag som är duktiga på att hålla i bollen och bygga långa anfall.

-Ofta anförda av Daniel Stenson, som styr spelet och sätter tempot, är Dalkurd tydliga med vad de vill göra när de har bollen, där de söker sina ”tior” (John Junior, Samuel Leach Holm) bakom mittfältet och anfaller därifrån. Det finns en tydlig struktur, säger Bergendahl.

Försvarsmässigt sätter Dalkurd ofta tryck på motståndarna med en aggressiv och hög press.

-Det handlar om att komma ur den med kontroll.

 

Vid mötet på Domnarsvallen för knappa månaden sedan vann Brage med 2-1.  

-De är skickliga med bollen och spela sig ur många situationer, den största utmaningen blir att försöka få tag i dem i press spelet och få ordning på det, säger André Kamp.

 

Dalkurd, som tidigare spelat på Domnarvsvallen och Gavlevallen, huserar numera på nya Studenternas i centrala Uppsala. För William Bergendahl är det första gången han är där.

-Vi har aldrig varit där med laget. Det är en nyanlagd fin gräsmatta. En fin arena säger alla, så det ska bli kul att få åka dit och bekanta sig med den.

 

Också André Kamp är förväntansfull med att kliva ut på Studenternas på söndag eftermiddag.

-Det ska bli roligt. Alltid kul att spela på en ny arena.

 

Efter vinsterna mot TFF och Gais har Brage för första gången under säsongen möjligheten ta tre raka segrar.

-Vi har en bra känsla i laget. Det är ganska tight med matcher just nu, men vi är på gott humör efter två raka trepoängare, så vi har självförtroende in till nästa match, så det känns bra, säger André Kamp.

 

Brage får klara sig utan skadade Mattias Liljestrand, Jonathan Lundbäck, Anton Lundin och Kristian Andersen.   

 

Matchen startar kl.14:30 på söndag och du kan köpa din soffbiljett här https://ikbrage.ebiljett.nu/ redan nu till matchen, och därmed stötta oss!

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.