Nyheter 2018-09-01 Inför matchen med Anton Lundin Inför matchen med Anton Lundin
2018-09-01   Skrivet av:

Det är ny hemmamatch idag för IK Brage när IK Frej står för motståndet. Inför lagens möte i våras låg Täbygänget sist och hade bara spelat in fyra poäng. Mötet på Vikingavallen slutade 0-0. Men sedan dess har Frej klättrat ordentligt i tabellen och ligger nu ovanför både nedflyttnings- och negativa kvalplatsstrecken.


-Det är ett lag som kommit igång på slutet och fått in en del nya spelare i truppen, säger Brages Anton Lundin, som har största respekt för motståndet.
-De fick inte ihop det i början, men det har blivit bättre och bättre för varje match som går. Så det kommer bli en tuff motståndare.

 

Även nu när man kommer in i andra halvan av säsongen, så menar Anton att det fortfarande finns saker man kan utveckla i spelet.
-Det är mycket återhämtning mellan matcherna. Samtidigt vill man bli en bättre fotbollsspelare, så man känner att man utvecklas också på träningarna.

 

Brage gick ”all in” förra veckan med segrar i seriespelet på Gavlevallen mot Gefle (2-0), och Landskrona (5-1). Däremellan besegrades Västerås SK i svenska cupen med 3-1 på Solid Park Arena. Speciellt erbjöds publiken på en bra match mot BoIS, där Brage vann med 5-1. Siffror som kunde blivit ännu större. Med femton minuter kvar byttes Anton Lundin in, och hann med att spela fram Benjamin Hjertstrand till dennes 4-1-mål. Ett mål som definitivt sänkte skånelaget.
-Vi visste hur vi skulle stoppa dem, och vi utnyttjade det. Sedan blev det också 5-1, och jag tycker att vi körde över dem.

 

Vad tror du det blir för matchbild idag ?
-Vi kommer att försöka spela vårt spel och föra matchen. De är också bollskickliga, och vill ha en del boll. Så det gäller att vi är noggranna i vårt försvarsspel och omställningsspel. Vi får se hur lördagen artar sig.

 

Anton Lundin hoppas att publiken ska kunna sluta upp på ett bättre sätt än vad varit fallet så här långt. Senast mot Landskrona, var det med liten marginal, 1000-personers gränsen nåddes.
-Jag vet faktiskt inte varför det varit så låga publiksiffror på slutet. Det är lite märkligt när vi ändå är ett topplag, att vi inte får hit tillräckligt med folk. Det gäller att alla kommer och stöttar IK Brage.

Vi spelar bra fotboll och vi delar gärna glädjen med andra !

 

Matchstart 14:00 och grindarna öppnas 13:00

 

 

 

/Per Lindgren.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.