Nyheter 2018-03-22 Inför matchen mot Karlstad BK Inför matchen mot Karlstad BK
2018-03-22   Skrivet av:

När IK Brage under fredagen möter Karlstads BK återfinns i motståndarlaget den förre grönvita anfallaren Linus Zetterström. Det var tidigare i vintras som han skrev på för den hårdsatsande division 2-klubben.

-Det har varit tufft och roligt, säger Linus om den första tiden i Karlstads BK, där han redan funnit sig väl tillrätta.
-Det är många sköna grabbar i laget och en grym ledarstab som hjälper oss med allt, så det har varit riktigt bra.

 

Ny tränare för Karlstad BK inför säsongen är Lennart ”Kral” Andersson, som förra säsongen tränade Säffle FF. Det var mellan 2008-2011 som ”Kral” tränade Brage och tog upp laget i superettan säsongen 2009, efter att i kvalet slagit ut Qviding FF.

 

Zetterström visste sedan tidigare om hans skicklighet att få alla att dra åt samma håll och skapa en genuin lagkänsla.
-Jag kände till hans förmåga att svetsa ihop ett lag, att få alla att må bra och skapa en bra sammanhållning. Han har visat tydligt att han är duktig. Utöver det så är han en bra tränare som man har lätt att prata med.

 

Utan att avslöja några taktiska hemligheter inför fredagens match , säger Linus att Karlstads BK vill spela en attraktiv fotboll.
-Vi har ett tekniskt lag som vill spela en fotboll som gör publiken glada, mer vill jag inte säga, säger han med ett skratt.

 

Att springa in på Domnarvsvallen och möta sin tidigare klubb kommer förstås känns lite speciellt.
-Men det ska bli riktigt kul, med alla matcher och träningar som jag gjort där. Jag ser fram emot det.

 

Inför säsongen har Karlstads BK skaffat flera namnkunniga spelare och blir med all säkerhet ett topplag i division 2 Norra Götaland.

 

Förutom Linus Zetterström, finns bland nyförvärven anfallaren Victor Edvardsen (IK Oddevold), samt från Carlstad United trion mittfältaren Bastian Rojas Diaz samt backarna John Stenberg och Sebastian Bellander.

 

Linus siktar på att vara med i kampen om en plats i startelvan.
-Såklart hoppas jag det. Men det är bra konkurrens om de offensiva positionerna. Men först och främst hoppas jag vara skadefri och frisk.

 

KBK har haft en bra försäsong där seger mot division 1-laget BK Forward (4-1) sticker ut mest. Dock har det blivit några djupdykningar med bland annat förlust 1-2 mot Åmåls SK. Tidigare i veckan blev det dock en klar 7-1-vinst mot division 3-laget Hertzöga BK i Karlstad Airdome.

-Det har gått helt okay. I vissa perioder är vi riktigt bra men ibland har det varit lite vilset. Men mestadels har det sett bra ut.

 

Dock är som bekant träningsmatcher och tävlingsmatcher två skilda saker. Men Linus Zetterström tror man har en växel till att lägga in.
-Så fort det handlar om poäng så kommer det att klaffa bättre.

 

Matchen startar 18:00 på Domnarvsvallen. Entré kostar 20 kr och biljett köper ni enklast via webben: http://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Matchen går även att följa via webben: https://play.staylive.se/ikbrage

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.