Nyheter Inför IK Brage - Sandvikens IF med Pelle Olsson 2018-03-08 Inför IK Brage - Sandvikens IF med Pelle Olsson
2018-03-08   Skrivet av:

Lördagens motståndare Sandvikens IF har så här långt hunnit med fyra träningsmatcher. Mot division 2-lagen Bollnäs GIF FF respektive Hudiksvall Förenade FF har det blivit två klara 3-0-segrar. Senast mötte man division 1-kollegan Nyköpings BIS på bortaplan och fick med sig 1-1. Rödvästarnas enda förlust kom i bortamötet inomhus mot Sollentuna FF med 0-3.
-Det har har varit mixade resultat, konstaterar tränaren Pelle Olsson.

 

 

Ansedda och välmeriterade tränaren Pelle Olsson, med bland annat flera säsonger som tränare i Gefle IF, tog över som huvudcoach i Sandvikens IF i slutet av förra säsongen och räddade kvar nykomlingen i ettan.
-Jag kom in med fem omgångar kvar, säger Pelle som tror och hoppas laget skall ta nästa kliv denna säsong.
-En trupp utvecklas hela tiden. Nu börjar vi om på ett sätt. Det är en process att skapa ett lag och få truppen att dra åt samma håll. Vi är i den processen nu.

 

 

Den stränga vintern har gjort att försäsongen känts extra lång. Det återstår knappa månaden innan seriepremiären för Sandviken, men tiden börjar ändå kännas knapp att få ihop alla bitar innan serieallvaret drar igång.
-Som ett division 1-lag, när man inte är med i svenska cupen, har man en relativt lång försäsong. Vi har fortfarande tid på oss, men samtidigt är det bara fyra veckor kvar efter vi spelat matchen mot Brage.
Trots de svåra yttre förutsättningarna är SIF-bossen nöjd hur spelarna sett ut.
-De har gjort det jättebra. Väderförhållanden har gjort det svårt att få träningsveckorna rakt igenom bra. Det har varit lite struligt med vädret.

 

 

Som ett led i förberedelserna att sammansvetsa laget inför seriestarten åker gästrikarna på onsdag nästa vecka till Barcelona på ett träningsläger.
-Det börjar dra ihop sig. Jag tycker ändå att laget går åt rätt håll. Sedan vet man att utvecklingen måste ske hela tiden. Den tar inte slut när serien börjar den 7 april. Jag hoppas att vi har ett lag som fortsätter att utvecklas under säsongen med en bra vardag och träningsveckor, för det tror jag kommer behövas. Division 1 är en tuff serie och det gäller hela tiden sträva till att bli lite bättre, menar Olsson.

Sandvikens IF har en stark stomme med klasspelare som målvakten Tim Markström, backarna Olof Mård och Jonathan Hellström. Dessutom har man förstärkt med bland annat rutinerade Rene Makondele.
Är det någon spelare som stuckit ut extra på försäsongen?
-Det har varit ganska jämnt. Rasmus Eriksson gjorde tre mål mot Hudiksvall på sju åtta minuter. Men det har varit jämnbra mellan spelarna, säger Olsson.

 

Mötet mot IK Brage blir säsongens första mot superettan motstånd.
-Och nästa lördag möter vi Falkenbergs FF i Barcelona. Det kommer bli två tuffa matcher för oss.
Vad vill du få för svar i de här matcherna?
-Vi räknar med att få ett test av vårt försvarsspel. Vi vill se att det håller.

Pelle Olsson, känd för sitt välorganiserade försvarsspel, hoppas också man kan få till det offensiva spelet mot de båda superettan lagen.
-Man vinner inga matcher bara på ett bra försvarsspel. Vi behöver också ett anfalls- och passningsspel som är bättre än mot Nyköping senast. Då tycker jag att det brast lite vårt passningsspel under matchen. Vi vill behålla ett starkt försvarsspel, som nu kommer prövas än hårdare mot Brage, och ändå få till passningsspelet lite bättre, säger Pelle Olsson.

 

//Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.