Nyheter Inför Mjällby AIF på Strandvallen 2019-06-23 Inför Mjällby AIF på Strandvallen
2019-06-23   Skrivet av:

Idag, söndag, spelar IK Brage sista matchen innan ett kortare sommaruppehåll, mot serietvåan Mjällby AIF på Strandvallen.

William Bergendahl, assisterande tränare i IK Brage, räknar med ett Mjällby som kommer bjuda upp på ett rejält motstånd.

-Vi förväntar oss en match mot ett spelskickligt lag, som vill bygga sitt spel bakifrån, hela vägen från keepern, men som också spelar ett fysiskt spel. Det handlar om för oss att kunna hantera bägge delarna av spelet. De har en duktig targetforward i Bergström (Jacob) som de kan variera sitt spel på, och lägga upp bollar på, och bli fysiska i sitt andrabollsspel. Vi måste kunna hantera försvarsspelet där. När vi har bollen så gäller det som vanligt att sätta fart på den, och få flera spelvändningar och kunna luckra upp dem den vägen.

 

Matchen spelas på gräs. Vad tror du om möjligheterna att ta första trepoängaren på det underlaget?

-Det känns som vi är förberedda. Vi har tränat på gräs hela veckan hemma i Borlänge. Eftersom de lägger om gräset på Vallen så passade det bra för oss. Sedan är förutsättningarna samma som vanligt. Vi ser oss själva ha en stor chans att vinna matchen. Vi förväntar oss ett taggat motstånd som alltid. De har säkert en revanschlusta efter  att deras förlustfria svit bröts senast och vill studsa tillbaka, men vi ska göra allt i vår makt att de inte ska få göra det.

 

Brage får klara sig utan varningsavstängda duon, backen Alexander Zetterström och mittfältaren Seth Kanteh Hellberg. Men Bergendahl tror att man ska lösa det på ett bra sätt.

-Vi har en bred trupp med många som vill vara med och konkurrera och väntar på sin chans. Det blir två nya där som är inkörda i vårt sätt att spela. Det är inga konstigheter.

 

Hur viktigt skulle det vara att vinna sista matchen innan sommaruppehållet?

-Poängmässigt så är det ju tre poäng att spela om som i vilken match som helst. Men så klart att det vore en skön känsla för grabbarna att få avsluta vårsäsongen med en bra prestation och poäng med i bussen hem innan man går på lite ledighet. Det gör alltid det hela lite enklare, avslutar Bergendahl.

 

Text: Olov & Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.