Nyheter Inför morgondagens match mot Sollentuna 2017-05-06 Inför morgondagens match mot Sollentuna
2017-05-06   Skrivet av:

IK Brage möter i fjärde omgången succénykomlingen Sollentuna FF. Innan säsongen var det knappast många som tippat att Sollentuna skulle tagit maximala nio poäng efter tre omgångar. Det är alltså två fullpoängare som möts i en tidig seriefinal på Domnarvsvallen.

 

Bragetränaren Johan Persson menar dock ordet seriefinal är ett för starkt ord att ta fram redan nu.

-Det är bara tre omgångar som spelats. Serien har inte satt sig riktigt än. Men det är två lag med bra form som möts.

 

Brage har inlett säsongen på ett imponerande vis med tre raka 3-0-segrar. Arameisk-Syrianska IF, Carlstad United och senast Nyköpings BIS har alla besegrats utan pardon.

 

Är ni mest nöjda med att ni gjort så mycket mål, eller hållit tätt bakåt?

-Det går inte att välja. Vi är nöjda med båda grejerna. Vi har varit effektiva samtidigt som vi hållit nollan.

 

I senaste matchen mot Nyköpings BIS på Rosvallas konstgräs ägde hemmalaget mycket boll. Men det menar Bragetränaren inte hade så stor betydelse.

-Det gör egentligen ingenting vilka som har bollen, det är målen som räknas. Vi var förberedda och hade med i matchplanen att de skulle ha lite mer boll än oss och att vi kunde få kontra på dem.

 

Sollentuna har i sina två senaste matcher haft ett mindre än bollinnehav än motståndarna. Men Johan Persson tror inte de kommer lägga sig på försvar.

-De kommer inte backa hem. De kommer spela som i de tidigare matcherna som gett bra resultat.

 

Sollentuna har inför säsongen fått tre starka nyförvärv i Thibaut Molinatti från Enskede IK, samt duon Mathias Karelius och Sean Sabetkar från Karlsbergs BK.

-Jag tycker det har varit lätt att komma in i gruppen och jag har hittat min plats, säger mittbacken Sean Sabetkar som menar lagsammanhållningen är en av nycklarna till lagets framgång.

-Vi jobbar som ett lag både defensivt och offensivt och det har gett utdelning.

 

Vad tror du på för typ av match på söndag?

-Vi vet att det är ett bra lag som vi möter som håller i bollen. På hemmaplan kommer de nog ha mer boll än oss och bli spelförande. Men det ska bli spännande att mäta våra krafter mot dem, säger Sean som menar att Brage har ett starkt lag.

-De har många duktiga spelare och det gäller att vara vaksam hela tiden.

 

På minuskontot i Sollentuna inför säsongen finns Jens Åberg som gått till Sandvikens IF. Sollentuna har annars ett ungt lag, med några rutinerade pjäser som Mikael Thorstensson.

-Jag tycker att vi har skaplig koll på dem. De är ett kollektivt hårt arbetande lag som vi får kampa ner. De har inga enskilda stjärnor, säger Johan Persson.

 

/Per Lindgren

 

Matchstart 17.00 på söndag, biljetter köper ni enklast via webben: http://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Kan ni mot förmodan inte vara på plats på Domnarvsvallen så är matchen tillgänglig på vår playkanal: https://play.staylive.se/ikbrage

 

Tillsammans är vi IK Brage


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.