Nyheter Inför Norrby IF på Domnarvsvallen 2019-05-12 Inför Norrby IF på Domnarvsvallen
2019-05-12   Skrivet av:

Senaste tillställningen mot Degerfors IF är lagd åt handlingarna, nu blickar Brages tränare Klebér Saarenpää framåt.

-Den matchen är historia för länge sedan. Vi har gjort vår analys över vad som var bra och dåligt. Sedan går man vidare, förklarar Klebér.

 

Brage fick försvara sig i stora delar av matchen på Stora Valla, och gjorde det mycket bra. Det såg länge ut som man skulle hålla nollan men på övertid kunde Degerfors avgöra på straff.

 

Framåt såg det kärvare ut och man hade svårt att komma till målchanser.

 

Hur mycket berodde underlaget på ni inte fick till anfallsspelet?

-Det var inte hela sanningen. Vi ska kunna göra det bättre offensivt, men tyvärr funkade det inte denna match. Men vi kommer justera det och få till det bättre mot Norrby.

 

Brage var obesegrade under de fyra första omgångarna, men har nu två raka förluster. Men Klebér hoppas och tror inte inte spelarnas självförtroende ska ha naggats i kanten.

-Risken finns alltid, men jag är ändå inte orolig. Vi är trygga i det vi vill och ska göra. Det är bara att tuta och köra.

 

I senaste matchen fick både Carlos Garcia och Simon Stenberg göra sin första matcher från start i backlinjen. Både spelade stabilt och säkert. Att det finns många olika alternativ gör att lagets slagstyrka ser onekligen bra ut.

-Det är tryggt att ha olika alternativ. Generellt har vi sagt att vi har en bredare trupp i år. Vi har en större konkurrens och alternativ om någon är skadad eller avstängd. Vi har en bra kvalitet rakt igenom.

 

Brage har inte haft marginalerna med sig i de två senaste matcherna, men förhoppningsvis ska man lyckas vända på trenden mot Norrby.

 

Hur viktigt är det med ett bra resultat mot Norrby?

-Det är alltid viktigt oavsett resultaten innan. Vi skall tillbaka till vårt offensiva spel och hitta grunderna där. Vi vill göra en bra prestation. Defensivt vet vi att vi är solida, där har vi ett stort självförtroende. Det är bara att jobba vidare så får vi se om det räcker till tre poäng.

 

Varberg har gjort ett litet ryck i tabelltoppen. Sedan är det tätt i tabellen. Några vinster eller förluster i rad kan betyda stora skiftningar placeringsmässigt.

-Jag är inte överraskad över någonting just nu i Superettan. Norrby ligger tvåa just nu, men kan efter denna omgång ligga åtta eller nia, så tight är det.

-För oss gäller det att göra en bra prestation mot Norrby och skrapa ihop poäng i omgång efter omgång, sedan får vi se var vi står omgång 28-30, säger Bragebossen som har full respekt för Boråslaget.

-Deras styrkor är att de är oberäkneliga och att de har spjutspetsen Richard Yarsuvat. Det finns individuell skicklighet hos vissa spelare som kan lösa upp oväntade situationer.

 

Brages assisterande tränare William Bergendahl menar söndagens motståndare är ett fysiskt starkt lag.

-De är tuffa att möta, och gör det obekvämt för dem de möter. Det är karaktärslag som inte är rädda att vara fysiska.

 

Richard Yarsuvat går förstås inte att låta bli att nämna. I fjol blev det nio mål på 24 matcher, medan i år han noterats för tre mål på fem matcher.

-Det är en duktig avslutare som är bra i djupled, säger Bergendahl.

 

Vilka mer spelare finns det att se upp med?

-Deras centrala mittfältare Nicklas Savolainen, men han är avstängd mot oss. De har också en backlinje med skickliga och trygga spelare med bollen.

 

När Brage är tillbaka på konstgräset kommer troligen matchbilden bli en annorlunda än den på Stora Valla senast, där mycket av spelet var på Brages planhalva.

-Vi kommer nog få en del boll och kontrollera matchen. Det gäller att vi gör det bra med boll och har ett högt tempo, menar William Bergendahl, som också varnar för att det gäller det att se upp Norrbys omställningar.

 

Saknas i Brage-truppen gör bara Micke Christensen.

 

Dagens (söndag) match startar 17:30 på Domnarvsvallen. Ni har fortfarande chansen att köpa biljetter till halva priset genom Svenska Spels spelkortskampanj via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/kampanj/svenskaspel2019

 

Ordinarie biljettlänk hittar ni här: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Varmt välkomna!

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Ulf Palm

Fotoredigering: Norkay AB


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.