Nyheter 2019-06-03 Inför Östers IF Inför Östers IF
2019-06-03   Skrivet av:

Idag, måndag, väntar för IK Brage bortamatch mot Östers IF på Myresjöhus Arena.

Smålänningarna som inför säsongen tippades fightas om topplaceringarna, har haft en motig första tredjedel av säsongen. Åtta poäng innebär att man ligger näst sist i tabellen.

-Öster är i grunden ett bolltryggt lag. De har inte släppt in så jättemycket mål, men har haft problem att göra mål och är ett lag utan självförtroende just nu. De skapar mycket chanser men har haft det svårt att få till det hela vägen, och går och väntar på att det ska lossna. De har många skickliga spelare defensivt som har en trygghet i sin speluppbyggnad, säger Brages assisterande tränare William Bergendahl, om kvällens motståndare.

 

Matchen kommer att spelas på hybridgräs, vilket kan betyda en fördel för Öster, siar Bragetränaren.

-Det är alltid bra att spela på det underlag man tränar på. Samtidigt vet vi att i elitfotbollen är det i runda slängar hälften av matcherna som spelas på konstgräs, och andra hälften på naturgräs. Så det gäller att kunna hantera bägge underlagen. Jag tror vi kan göra det, så det ska inte vara några problem att matchen ikväll är på gräs.

 

Vilken matchbild förväntar du dig?

-Alltid svårt att säga på förhand. Vi är alltid förberedda på olika typ av matchbilder. Vi brukar kunna hantera det på ett bra sätt, där vi har mycket boll, och där vi har mindre boll. Vi är förberedda på vad det än blir för typ av match. Sedan kommer nog lagen att anpassa sig lite till varandra. De har tittat på våra senaste matcher, och vi på deras. Sedan försöker man hitta små svagheter, som man kan fila på och utnyttja till sin fördel.

 

Brage tränade igår, söndag, på gräs i Jönköping, och övernattade där, innan man idag fortsätter resan till Växjö.

 

Saknas gör Mikael Christensen, Christian Kouakou och avstängde Pontus Hindrikes.

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Bild: Ulf Palm

Layout/Bildredigering: Norkay AB


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.