Nyheter 2019-08-10 Inför Östers IF med Anton Lundin Inför Östers IF med Anton Lundin
2019-08-10   Skrivet av:

På söndag tar IK Brage emot Östers IF på Domnarvsvallen. Grönvitt tog en viktigt trepoängare när man senast vann på bortaplan med 1-2 (1-1) mot nedflyttningshotade IF Brommapojkarna. Vinsten betyder att IKB biter sig kvar som tabelltrea. En av de spelare som ingick i Brages startelva var Anton Lundin, som återigen var med i laget efter att ha varit varningsavstängd mot Mjällby.

-Vi är stabila bakåt. Vi har inte så många lägen, men när vi väl får lägena så sätter vi dem. Det var inte en av våra bästa matcher, men en stabil match, säger 23-åringen till varför man drog det längsta strået mot BP.

 

Under vårsäsongen hade Anton Lundin flyt med målskyttet. Sin position som mittfältare till trots, blev det totalt sex fullträffar. 

-Formen känns bra. Det har fungerat bra matcherna jag spelat, även fast målen inte kommit nu på slutet. Men de kommer snart. Huvudsaken är att vi tar tre poäng, vem som gör målen spelar ingen roll. Bara vi gör en bra match och tar en trea, säger Anton Lundin, som gått mållös i sina sex senaste framträdanden.

 

Söndagens motståndare, Öster, har haft en jobbig säsong, där framförallt man har haft svårt att göra mål. 15 mål framåt, är bara bättre än bottenkonkurrenten GAIS, som gjort 14. Anton Lundin räknar med en tuff match mot det fjortonde placerade smålandslaget.

-Det krävs att vi gör en bra prestation. De vann senast, och jag tror de är på gång nu. Det gäller att vi ligger i, och gör en bra match. Ingen match i superettan är lätt. Det ska bli kul att spela, som alltid.

 

Brages assisterande tränare William Bergendahl, tror att Östers tränarbyte med Denis Velic som huvudansvarig, kommer att betyda en del.

-Jag tror att det inte minst psykologiskt kommer att få en effekt. Christian (Järdler) som var innan är en duktig tränare, men de fick det inte riktigt att stämma. Nu har de fått en ny röst, även om det är en gammal Österspelare. De har förändrat spelet lite, vad man kan se från de senaste matcherna. De har gjort vissa taktiska korrigeringar. Den största förändringen är dock att de fått in en del nya spelare.

 

Vad skulle du säga skiljer Östers sätt att spela hemma och borta?

-Nu under nytt ledarskap har vi bara sett de i två senaste matcherna. Jag skulle säga det är ett ganska liknande spel. Deras styrkor ligger anfallsmässigt, där de spelar längs med kanterna, där de har Simon Helg på vänsterkanten, och Calle Johansson på högerkanten. De är skickliga spelare en mot en, och i genombrottsspelet. De vill söka dem mycket i spelet, så att de kommer i lägen och för att utmana och skapa genombrott därifrån. De har också gnuggat strukturen kring sitt försvarsspel, säger William Bergendahl om motståndet.

 

Det blev 2-2 i bortamötet mot Öster i början av juni. Efter det att IKB haft ledningen med både 1-0 och 2-1, kvitterade David Johannesson på tilläggstid, till 2-2. Tvåmålsskytt för Brage då var Anton Lundin.

-Jag minns inte så mycket egentligen. Det var en match som svängde, de hade en del lägen, och vi hade en del lägen. De gjorde ett sent mål, som de fick oavgjort på. Man var besviken efter matchen, men man har förträngt det nu. Man försökte bara glömma bort den bara, säger Anton Lundin som gjorde Brages båda mål. Förövrigt är det senast som han fanns med i målprotokollet.

 

Om du vill tippa ett resultat mot Öster, vad säger du då?

-Vi vinner hoppas jag i alla fall. Men jag vill inte tippa ett slutresultat.

 

IK Brage tillsammans med flertalet samarbetspartners bjuder på fri entré. Så ta med era vänner, era familjemedlemmar, era grannar eller dra med vem som helst, så ses vi på ”Vallen”.

-Jag hoppas på mycket folk på söndag. Det betyder supermycket för oss. Det är en ”gratismatch”, så det blir kul med mycket publik på läktarna. Det blir ett bättre tryck på arenan och man presterar bättre, avslutar Anton Lundin.

 

Det väntas mycket folk på söndag, så vill ni vara säkra på att få en sittplats så hämta er gartisbiljett via webben innan kl.12:00 under söndagen: https://ikbrage.ebiljett.nu/ Det går självklart att gå in direkt på arenan utan biljett, dock är det i mån av plats alternativt ståplats som gäller då.

 

ALLA TILL VALLEN!

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Janne Nilson – Frilansfotograferna


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.