Nyheter Inför söndagens match - AFC Eskilstuna vs. IK Brage 2020-07-11 Inför söndagens match - AFC Eskilstuna vs. IK Brage
2020-07-11   Skrivet av:

Den hektiska veckan med tre matcher på åtta dagar avslutas imorgon, söndag, med bortamatch på Tunavallen mot ex-allsvenska AFC Eskilstuna.

Sörmlänningarna har haft en tuff start på säsongen med endast tre inspelade poäng, som kom i senaste matchen mot Jönköpings Södra.

 

Brages assisterande tränare William Bergendahl menar att motståndarlaget ännu inte funnit sitt spel, mycket på grund av skador och coronadrabbade spelare.

-De har inte hittat flytet i vad de vill göra och haft mycket spelare utanför truppen. Relationerna kanske inte har suttit. Men de har ambitionen att ha en del boll, menar Bergendahl.

 

Det är speciellt två anfallare som Bergendahl vill lyfta fram i AFC.

-Chidi (Dauda Omeje), som är en ”tia-spelare”, har kommit in och är jäkla bra att binda upp och få lite längre anfall. Det är en knutpunkt för deras anfallsspel. Nnamani (Onyedikachukwu Samuel) är en stor och fysisk forward, som gjorde det bra i Allsvenskan förra säsongen för dem.

 

Något som kan vara en fördel för hemmalaget inför matchen på söndag är att man får en dags extra ledighet.

-Absolut så betyder det någonting. Men för oss är det bara att gilla läget och försöka göra det bästa av de dagar vi har haft mellan matcherna, menar Bergendahl.

 

Eskilstuna hade match i tisdags och Brage i onsdags, vilket betyder fyra gentemot tre dagar att återhämta sig på.

-Det gäller att hantera situationen med den trupp vi har till förfogande, så ska vi se till att det inte märks någon skillnad när vi kommer ut på planen, säger Brages assisterande tränare.

 

Glädjande är att Brages skadelista börjat tunnats ut. I senaste matchen fanns målvakten Peter Rosendal tillbaka i truppen, efter att han åkt på en hjärnskakning på träning i april.

-Jag fick Seths (Kanteh Hellberg) knä i huvudet, säger ”Rosen”, som varit tillbaka i full träning sedan drygt två och en halv vecka.

-Jag har inga symptom så det är full körning.

 

Han har varit förskonad från allvarligare skador tidigare i karriären och menar att man inte kan ta något för givet.

-Det kom plötsligt. Det har varit en tuff tid. Huvudskador vet men inte så mycket om och hur länge som man kan bli borta. Det drog det ut på tiden, men nu känns det bra, säger Bragemålvakten.

 

Hur har du upplevt matcherna från sidan av plan?

-Det har varit speciellt. Man brukar ju vara ute på plan och hjälpa laget och nu har man sett de flesta matcherna från soffan, så det har varit en ny upplevelse, menar han.

 

Rosendal är redo för comeback och bildar ett stabilt målvaktspar med Adrian Engdahl

-Jag tar det dag för dag. Jag vet vad jag kan personligen och det har känts bra fotbollsmässigt på träningarna. Jag får jobba upp lite flås, som jag kanske tappat när jag har varit borta. Det är bara visa varje dag och gå in och köra på varje träning och visa att man vill stå. Sedan hur lång tid det tar det vet man inte, det är upp till tränaren, så är det alltid. Men jag tror formen för egen del kommer att komma eftersom.

 

William Bergendahl tycker att laget, som kom hem sent från Bohuslän natten mot torsdagen, efter omständigheterna har återhämtat sig på ett bra sätt.

-Vi tog ledigt i torsdags för att sova ut och fylla på med energi. I går (fredag) har de som spelat mycket fått jogga, fått behandling och kört rörlighet. De andra som inte spelat har fått träna fullt. Sedan är det ju alltid lite lättare när man har en seger i bagaget och det glada miner, säger han.

 

Peter Rosendahl ser framför sig att man kommer göra en bra match på söndag om man kan höja spelet ett snäpp.

-Ja, det tror jag. Nu har vi plockat på oss lite poäng också.

 

Han tror dock att AFC har fått lite luft under vingarna efter segern senast mot J-Södra.

-De har haft en tuff tid i inledningen med några torskar. De har också vad jag förstått haft mycket sjukdomar och skador. Nu fick de väl lite höjt självförtroende efter att de vann på hemmaplan. De har också några skickligt individuella spelare, det vet vi om.

 

I Brage saknas fortfarande långtidsskadade Pontus Hindrikes (hjärnskakning) och Jonathan Lundbäck (knä), samt Nikita Kashaev (rygg), Bjarni Mark Antonson (knä) och Carlos Garcia Ambrosiani (baksida). Dessutom är Oscar Lundin, som i onsdags fick sitt fjärde gula kort, avstängd.

 

Matchen startar 17:30 och ni ser den via Dplay.

 

Köp din soffbiljett till matchen här och stötta oss. Vi behöver er!

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.