Nyheter Inför söndagens match - Brage vs. Akropolis 2020-11-21 Inför söndagens match - Brage vs. Akropolis
2020-11-21   Skrivet av:

När IK Brage startar upp igen efter landslagsuppehållet, med bortamatch i morgon söndag, mot Akropolis är det ett spelsuget lag som springer ut på Grimsta IP.

-Absolut är det så, säger assisterande tränaren William Bergendahl.

 

Laget tränade några pass efter matchen mot VSK innan man hade ett fyra dagar långt träningsuppehåll, för att ladda batterierna inför säsongsavslutningen.

-Det blev lite längre ledighet under landslagsuppehållet. Det har gett mycket energi och spelarna ser fräscha ut, och är sugna att komma ut och spela match igen.

 

Brage befinner sig sedan en tid tillbaka i ingenmansland och kan i och med dagens superettanresultat vare sig åka ur eller gå upp. Nu gäller det att avsluta snyggt och komma så högt upp som möjligt i tabellen.

 

I dag lördag, och igår tränade laget med fullt fokus på mötet mot Akropolis. Tidigare under speluppehållet har det varit lite hårdare träning.

-Vi har fått bränna igenom kropparna och haft lite högre belastning, säger Bergendahl om träningsupplägget.

 

Söndagens motståndare Akropolis IF har imponerat och var länge med och nosade på kvalplatsen till Allsvenskan. Men tre förluster på de fyra senaste matcherna har betytt möjligheterna till en topp tre plats är borta.

 

Lagets assisterande tränare Athanasios ”Sakis” Papadopoulos, tycker trots chansen till uppflyttning inte finns kvar att laget är laddade inför söndagens drabbning.

-Ja, det är vi. Vi är sporrade och räknar med en tuff match mot Brage.

 

Akropolis vann före uppehållet mot Örgyte med 1-0 på bortaplan efter en ”lagseger”, vilket var första segern efter tre raka förluster. ”Sakis” menar ändå breaket kom lägligt och att man fick tid att ladda om batterierna.

-Även om det inte hade skadat att det kommit någon vecka tidigare, så var det skönt med den första lediga helgen sedan mars.

 

William Bergendahl menar att en av utmaningarna mot Akropolis blir att dyrka upp lagets starka defensiv.

-Vi tror att de kommer försvara sig kompakt. De brukar hamna ganska lågt i sitt försvarsspel, vilket de är bra på. Vi ska försöka hitta nycklarna att luckra upp dem.

 

Akropolis, som tappade främste målskytten Nikola Vasic (9 mål på 12 matcher) till Serie B-klubben Reggina i oktober, har en erfaren trupp med flera som spelat i Allsvenskan. Pontus Åsbrink (BP), Mauricio Albornoz (IK Sirius), Martin Falkeborn (BP), Oscar Pettersson (Djurgårdens IF) och Nicklas Maripuu (AIK), har alla spelat i högsta serien.

 

William Bergendahl vill speciellt lyfta fram centrala mittfältaren Nicklas Maripuu, som har klivit fram som en av lagets viktigaste spelare under säsongen.

-Han har varit om inte seriens bästa i den rollen, så absolut en av seriens bästa spelare.

 

”Sakis” Papadopoulos menar att tappet av Vasic har märkts av, men att man i stället fått se andra spelare tagit sitt ansvar och öppnat för andra spelalternativ.

-Vi har hittat fler lösningar, nya sätt att anfalla och göra mål på. Det var ett avbräck att han försvann, men jag tycker vi har hanterat det bra och att laget har blivit starkare på andra plan.

 

Inför söndagens tillställning vill Akropolistränaren hos motståndarna inte lyfta fram någon individuell spelare utan menar det är hela gruppen som gjort det bra.

-Brage är ett starkt kollektiv och ett hårt arbetande lag där tränarna har lagt sin prägel på hur laget ska anfalla och försvara. Det kommer krävas en stark laginsats från vår del att få hål på Brage och se till att inte släppa in mål, säger ”Sakis”, som får klara sig utan varning avstängda backen Sotirios Nikopoulos, samt långtidsskadade trion Christian Rubio Sivodedov (mf) samt försvarsspelarna Oskar Cederling och Alexander Snäcke.

 

William Bergendahl tror en tänkbar matchbild kan bli att Brage kommer att få ha en del boll.

-Då handlar det om att luckra upp deras lägre försvar och därifrån givetvis att vi kan försvara oss från deras kontringar så bra som möjligt. Sedan är de inte dåliga med bollen, för i perioder kan de säkert ha en hel del boll också. Men det brukar vara så att de hamnar ganska lågt och ger över en del initiativ.

 

Brage har på skadelistan försvarsspelaren Mattias Liljestrand, mittfältarna Seth Kanteh Hellberg och Bjarni Mark Antonsson, samt anfallaren Jonathan Lundbäck. Dessutom är målvakten Peter Rosendal osäker och mittfältaren André Kamp är varningsavstängd.

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.