Nyheter Inför söndagens match - GAIS vs. IK Brage 2020-06-27 Inför söndagens match - GAIS vs. IK Brage
2020-06-27   Skrivet av:

Imorgon, söndag, är det dags för omgång 3 av Superettan för grönvitt och GAIS står för motståndet på Gamla Ullevi.

Den senaste tidens extrema hetta innebär fysisk påfrestning för fotbollsspelarna i IK Brage. Lagets assisterande tränare, William Bergendahl, tycker att man har hanterat det på ett bra sätt och att återhämtningsprocessen fungerat som man har tänkt.

-Det har varit en liten speciell utmaning med den värme som varit. Men spelarna ser fräscha ut igen. Vi har varit på dem, att vara noggranna att hålla sig borta från solen så mycket som möjligt, få i sig vätska och käka ordentligt.

 

Hur har förberedelserna sett ut inför matchen på söndag mot GAIS?

-Ganska mycket som det brukar göra. Vi har tränat på Domnarvsvallen idag (lördag), och har haft vår videogenomgång där. Sedan efter det åker vi till Göteborg och sover över där inför matchen imorgon.

 

”Makrillarna” har denna säsong ny tränare i Stefan Jacobsson. William Bergendahl kan se att laget spelar  på ett annorlunda sätt i år, än förra säsongen.

-Man ser intentioner i vad de vill göra, som de är i en tidig process med Stefan (Jacobsson). Förra året var ett ganska rörigt år för GAIS, med tränarskifte och bottenstrid, och det brukar sätta sig.

-Nu tror jag deras ambition blir att kunna kontrollera bollen längre fram i planen, vilket man ser tendenser till. Och jag tror de kommer röra sig mer i den riktningen och bli ett spelförande lag. Men som man ser, är de inte där hundraprocentig än.

 

Brages nyförvärv Leonard Pllana, som i fjol spelade GAIS, ger ungefär samma analys av motståndarnas spelsätt.

-De försöker att ha bollen mer. De försökte också med det förra året när jag spelade där, men då gick det inte så bra, menar Pllana.

 

”Leo”, som nu alltså är tillbaka på Gamla Ullevi där han i fjol tillhörde en av lagets viktigaste kuggar, ser fram emot ta sig an sitt tidigare lag.

-Det blir lite speciellt, men det ska bli kul att möta dem, säger Leo, som i fjol spelade 26 matcher för ”Makrillarna”.

 

GAIS tränare, Stefan Jacobsson, som får klara sig utan mittfältarna Haris Cirak och Aiden Harvey (båda korsband), samt har ett frågetecken för Boris Lumbana (sträckning), tror inte matchbilden kommer påverkas av Brages säsongsupptakt.

-Nej, egentligen ingenting. De har haft en lite tung inledning och haft en hel del spelare indisponibla som kanske påverkat lite. Men jag vet att de är ett riktigt bra lag. Jag tror det blir en tuff match och en tuff nöt att knäcka.

 

Gaisbossen drar en del paralleller mellan lagens säsongsinledningar, där spelet hackat stundtals.

-Vi brottas liksom Brage med lite att kugghjulen ska kugga i varandra bättre och att vi ska få en bättre helhet.

 

Han tycker ändå tre poäng (1-0-seger i premiären mot J-Södra) efter två omgångar är okay.

-Vi har i alla fall kommit in i serien med poängplockandet, och jag tycker själv vissa delar sett väldigt bra ut, säger Stefan, som är mest nöjd över det kollektiva försvarsspelet där han tycker målvakten Mathias Karlsson varit lagets genomgående bästa spelare.

 

En seger på Gamla Ullevi, skulle kännas välkommen för Brage. För att inte lämna något till slumpen, har man som vanligt kartlagt motståndet, in i minsta detalj.

 

William Bergendahl:

-Det vi hittills sett är de är ett lågt försvarande lag, som i nuläget litar sig till sina omställningar. Det kommer handla om för oss, att ha ett högt bolltempo, och verkligen spela förbi deras lagdelar i tidigare skeden. Och sedan handlar det om att hitta nycklarna när de blir låga, vilka ytor vi ska attackera och där har vi en ganska god bild. Sedan blir det som alltid, se upp med deras kontringshot tidigt, så att de inte får springa mot oss på stor yta.

 

En av flera potentiella matchvinnare i Brage är Leonard Pllana, som är användbar både som anfallare och offensiv mittfältare, och som gjorde Brages premiärmål mot Degerfors. Innan coronan satte stopp för all fotboll, blev det åtta fullträffar på försäsongen för 23-åringen.

 

Har du någon personlig målsättning för säsongen?

-Nej, det har jag inte, även om man som anfallare hela tiden vill göra mål. Jag tar en match i taget och försöker hjälpa laget och klubben vinna så många matcher som möjligt. Det viktiga är att vi vinner. Men man vill helst göra mål när laget vinner också.

 

Brage tar sats mot första segern på söndag och Pllana menar att känslan är bra.

-Vi har jobbat bra under den här veckan. Jag tycker att vi gjorde en okay match mot Sundsvall, men tyvärr var det små marginaler mot oss, annars hade vi haft ett annat resultat. Nu har vi glömt det och blickar framåt och är redo inför söndagens match mot Gais, det kommer bli spännande, och jag hoppas bara att vi tar tre poäng med oss från Göteborg. avslutar Pllana.

 

William Bergendahl ser också fram emot söndagens tillställning på Gamla Ullevi och hoppas och tror på ett trendbrott.

-Vi är superladdade att få lira igen. Vi känns fräscha och har analyserat senaste matchen. Vi har lite saker i vårt eget spel som vi vill rätta till, så att vi får marginalerna med oss, så det blir uddamålsseger, istället för uddamålsförlust. Det ska bli kul med match igen, avslutar Bergendahl.

 

Brage har sedan tidigare målvakten Peter Rosendal och anfallaren Jonathan Lundbäck på skadelistan. Osäker startande är försvararen Pontus Hindrikes samt mittfältarna Seth Kanteh Hellberg, Kristian Andersen och Bjarni Mark Antonsson.

 

Senast nådde vi nästan upp till målet om att sälja 100st soffbiljetter. Vi hoppas kunna ta ny kraft och komma över den siffran i matchen mot GAIS. Sprid budskapet, vi behöver ert stöd! Köp din soffbiljett här.

 

Matchen ser ni via Dplay.

 

Text: Olov Lindgren & Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.