Nyheter Inför söndagens match - IK Brage vs. Örgryte IS 2020-07-18 Inför söndagens match - IK Brage vs. Örgryte IS
2020-07-18   Skrivet av:

På söndag väntar Örgryte IS på Domnarvsvallen, i den sjunde omgången av Superettan.

Kristian Andersen, som funnits med från start i de två senaste matcherna, känner att han börjar närma sig formen igen.

-Den känns ganska bra. Vi har vunnit de två senaste matcherna, så jag är glad. Jag har inte spelat så mycket den här säsongen på grund av skada, så det tar ett tag innan jag är redo för en hel match, säger dansken inför morgondagens match.

 

Vad förväntar du dig för motstånd från Örgryte?

-Jag har inte sett så mycket av dem ännu. Det är en jämn serie så det kommer bli en tuff match. Vi går för tre poäng, och vi behöver spela som vi gjort i de två senaste matcherna för att vinna, menar Andersen.

 

Brages hemmafacit så här långt är förlust 1-2 mot GIF Sundsvall, och senast 0-0 mot Halmstad. Kristian Andersen har siktet att den första trepoängaren på Domnarvsvallen ska komma på söndag eftermiddag.

-Förhoppningsvis kommer första hemmasegern på söndag. Vi har tidigare haft tuffa motståndare hemma, så det är dags för första trepoängaren på Vallen. Vi som lag kommer att kämpa för det på söndag, säger han.

 

Brages assisterande tränare, William Bergendahl, menar att förra veckans lite tuffare spelschema med tre matcher på kort tid lite extra på krafterna hos vissa.

-Det vart lite större slitage än normalt och en extra dags återhämtning på vissa spelare som var tvungna att gå ner i belastning och individualisera träningen. Nu känns det som alla är återställda.

 

Örgryte IS nye tränare Keith Millen berättar att man inte har några större skadebekymmer i truppen, och meddelar att laget haft några dagars vila efter det hektiska spelprogrammet med tre matcher på en vecka.

 

Den 53-årige britten, som i fjol var assisterande tränare i Halmstad BK åt Igor Krulj och Magnus Haglund, har bra koll på Brage och vet vad de åstadkom i fjol.

-De hade en bra säsong då. I år började de med två förluster, men nu har de två raka vinster och säkert ett bättre självförtroende. Vi måste respektera deras kvaliteter, menar han.

 

Med tanke på underlaget på söndag har Örgryte under veckan tränat på konstgräs. Millen, som bland annat varit assisterande tränare åt Alan Pardew och Sam Allardyce i Crystal Palace, tror på en tuff match.

-Ja, jag förväntar mig det. Brage blir favoriter med tanke på vad de gjorde i fjol. Vi måste var fullt koncentrerade och göra vår bästa match.

 

Tränarkollegan i Brage, William Bergendahl, hyser stor respekt för Örgryte även om Göteborgslaget ligger en bit ner i tabellen.

-Det är en upplaga som på sikt kan bli väldigt spännande. Många unga, nya spelare, en talangfylld trupp som dessutom blandat ihop med rutin i Ailton, Abdul Razak och målvakten Fredrik Andersson. De har en mix som kan bli bra.

 

Vilken matchbild hoppas du på söndag?

-Att vi kan göra något liknande i form av det mot AFC. Där vi får styra tempot, ha kontroll över bollen och verkligen attackera matchen på det sättet. Sedan därifrån vara jäkligt snabba på att ta tillbaka bollen där vi tappar den. Den matchbilden hoppas vi på, menar Bergendahl.

 

Trettondeplacerade ÖIS största problem under säsongen har varit försvarsspelet. Med 12 insläppta mål på sex matcher, är det bara AFC Eskilstuna som har släppt in fler (15), och hittills har laget ännu inte hållit nollan i någon match.

-Problemet är att vi har släppt in mål i varje match och det är något vi har pratat om. Vi har spelat bra i vissa delar av matcherna, men måste bli mer solida i försvarsspelet, menar Keith Millen.

 

”Sällskapet” har inför säsongen tappat rutinerade och framträdande pjäser som bland andra mittbacken David Engström, målsprutan Gustav Ludwigson, snabbe yttern Alexander Bernhardsson och målvakten Stojan Lukic. I stället har man föryngrat och fyllt på med talanger som Adam Bergmark Wiberg och Kevin Ackerman.

 

ÖIS-bossen menar man har bra mix, där han ser de äldre med veteranen Ailton Almeida i spetsen, på ett föredömligt sätt stöttar de yngre.

-De har bra påverkan på de yngre, menar Millen.

    

Brages Kristian Andersen säger att man börjar vänja sig med att spela inför tomma läktare, och att man får göra så gott det går, för att tända till när matcherna börjar.

-Vi har gjort det ett tag nu. Det gäller att skapa en bra känsla i omklädningsrummet och se fram emot matchen. Vi har visat att vi har klarat av det och att vi hanterar det på ett bra sätt, menar Brages nummer 22, som siktar på årets första trea på Domnarvsvallen.

 

Matchen startar söndag 14:30 på Domnarvsvallen och ni ser den som vanligt via Dplay här. 

 

I Brage saknas definitivt anfallaren Jonathan Lundbäck, försvarsspelaren Pontus Hindrikes samt mittfältarna Nikita Kashaev och Bjarni Mark Antonsson.

 

Se till att köpa din soffbiljett, det är dags att nå vårt mål på över 100 sålda biljetter, ditt stöd är oerhört viktigt – Tillsammans är vi IK Brage!

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.