Nyheter Inför söndagens match - Kalmar mot Brage 2021-02-27 Inför söndagens match - Kalmar mot Brage
2021-02-27   Skrivet av:

Säsongens andra tävlingsmatch närmar sig för Brage som på söndag kl. 15:00 tar sig an Kalmar FF i Svenska cupen. Alexander Zetterström ser fram emot vad han tror blir en ny tuff utmaning för laget.

I söndags inledde vi tävlingssäsongen med förlust mot ett starkt Djurgårdens IF. Efter en bra träningsvecka hoppas Zetterström att laget kan förbättra det som inte riktigt stämde senast och visa det mot Kalmar.

– Vi lyckades stå upp fysiskt mot Djurgården på ett bra sätt, men vi fick inte riktigt till det offensiva spelet där vi tappade för mycket boll. Vi fick försvara en hel del och då blir det tufft med energin offensivt.

 

– Vi jobbar varje dag på träningsplanen för att minimera misstag. Vi har tränat på bra och gnuggat på för att se till att saker och ting ska stämma inför Kalmar, menar ”Alex” och fortsätter.

 

– Det är ett tufft lag vi ska möta som spelar i en serie som är ett steg ovanför oss. Även om de har krigat i botten under de senaste åren och fått kvala så är de ändå ett starkt och duktigt lag. Vi förväntar oss att det blir en tuff match, det är inget snack om den saken. Vi måste steppa upp som lag om vi ska vara med och slåss om poängen.

 

– Vi har erfarenhet av att möta dem från när vi kvalspelade mot varandra. Då märkte man att de är ett lag som inte gör samma typ av misstag som ett motstånd från Superettan kanske är mer benägna att göra.

 

Mittbacken menar att känslan i truppen och för honom själv personligen är bra, men konstaterar samtidigt att det fortsatt finns saker att jobba på och förbättra ytterligare inför de utmaningar som väntar.

– Jag tycker att vi i truppen är på rätt väg fysiskt, det känns som att vi visade det mot Djurgården i och med att vi orkade stå emot på det sätt vi gjorde trots ett rejält tryck från deras sida.

 

– Vi har jobbat mycket med vår defensiv, som förra säsongen inte var så bra som vi önskat. Vi släppte till alldeles för mycket, något som vi nu försökt att rätta till ganska omgående. Jag tycker att det börjar se bra ut igen, det känns så, säger han och fortsätter.

 

– Sedan har vi en bit kvar när det gäller det offensiva spelet, men det kommer att komma.

 

– För egen del så känns kroppen bra och jag har kunnat köra fullt ut än så länge under försäsongen. Jag känner att jag är där jag ska vara i det här skedet av året.

 

Även för Kalmar blev det förlust i första gruppspelsmatchen i Svenska cupen. Zetterström förväntar sig därför att söndagens match blir ett möte mellan två revanschsugna lag.

– Att Kalmar förlorade är inget som vi lägger fokus på, de kommer troligtvis att komma ut på planen ännu mer hungriga på grund av den förlusten. Så det blir säkert en tuff kamp med mycket dueller, det tror jag.

 

– Om vi kan minimera misstagen, hålla bollen i längre perioder och få anfalla med pigga och fräscha ben så tror jag att vi kan få med oss ett bra resultat.

 

Alex menar att hoppet om gruppseger i grupp 4 lever i allra högsta grad inför mötet med Kalmar, men han betonar samtidigt vikten av en bra prestation från de grönvitas sida.

– Det är klart, vinner vi mot Kalmar så finns ju den chansen. Men det viktigaste är trots allt att vi gör en bra prestation och förhoppningsvis leder det till ett resultat som vi är nöjda med.

 

– Det vi kan begära av oss själva är att vi ska gå ut och leverera en bra prestation, avslutar Zetterström.

 

Fem punkter inför Kalmar FF:

 

●      Kalmar har förlorat samtliga tre matcher de spelat så här långt under säsongen. 0-2 mot Oskarshamn, 0-2 mot Landskrona BoIS och nu senast 1-2 mot Umeå FC i cupspelet.

 

●      Senaste gången Kalmar och Brage möttes var 2019 i kvalet för allsvenskt spel. Kalmar vann det första mötet med 2-0 och returen slutade 2-2.

 

●      Kalmar har inför denna säsong förstärkt sin trupp med fem nyförvärv varav det senaste tillskottet är anfallaren Jonathan Ring från Djurgårdens IF.

 

●      Huvudtränare i Kalmar är Henrik Rydström som i december anslöt till klubben efter två lyckade år i Sirius. Rydström har som spelare gjort över 500 matcher för Kalmar.

 

●      Brages assisterande tränare, Mikael Eklund, representerade under sin spelarkarriär Kalmar FF mellan 2003 och 2009, där han spelade i den upplaga som vann SM-guld 2008 tillsammans med just Henrik Rydström. Se intevjun inför matchen med Micke Eklund här.

 

Textförfattare: Sebastian Ruotsalainen


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.