Nyheter Inför söndagens match mot Akropolis 2017-07-01 Inför söndagens match mot Akropolis
2017-07-01   Skrivet av:

IK Brage tog säsongens tionde seger i måndags när det blev seger med 2-1 i toppmötet på Solid Park Arena borta mot Västerås SK.

 

Tillbaka i laget, efter avstängning, var mittbacken Alexander Zetterström som menar att man ganska snabbt lade matchen bakom sig.

-Vi njöt dagen efter. Det var en väldigt skön seger men sedan var det nästa match att lägga fokus på.

 

Brukar det vara svårt att ladda om efter en urladdning i en toppmatch?

-Jag tycker inte det. Vi har en så pass stark och bra trupp så det är inga problem.

 

Alexander Zetterström menar det så klart var uppåt i omklädningsrummet efter den tunga vinsten som gjorde att Brage ökade avståndet till tio poäng mot Västerås.

-Snacket var positivt trots att vi kanske inte gjorde vår bästa match. Men det viktiga var att vi tog tre poäng mot ett bra VSK och det får vi vara nöjda med.

 

Simon Stenbergs vackra frisparksmål kort innan halvtidsvilan och Anton Lundins precisa avslut sju minuter in i andra halvleken räckte för seger. Då hjälpte det inte att hemmalagets Filip Tronêt reducerade till 1-2 med knappa kvarten kvar av matchen.

 

Chansmässigt hade båda lagen ungefär lika många klara chanser. Förutom målet i första halvleken hade Stefan Ilic ett farligt skott efter halvtimmen för Brage och VSK:s Dylan Kosik ett volleyavslut på stopptid som en rätt placerad Peter Rosendal kunde ta hand om. I andra halvleken, efter Anton Lundin ökat på till 0-2 och Västerås SK fått Suljicic utvisad, fick bland annat Alexander Zetterström själv ett läge öka på. Men i stället kom reduceringen till 1-2 för hemmalaget i 76:e minuten. Sista kvarten, när Västerås jagade en kvittering, böljade spelet fram och tillbaka, där både Rasmus Lindgren för Brage och hemmalagets Dylan Kosik på stopptid hade chansen att näta.

 

Vad var det som gjorde att ni vann?

-Båda lagen hade inte så mycket chanser. Men vi hade mer spets i våra avslut, menar ”Alex”.

 

Att spela inför säsongens näst högsta publiksiffran i norrettan (4456) tycker Bragespelaren inte var några problem.

-Det var mest kul. Det gav en extremt härlig inramning. Jag kände inga nerver inför storpubliken och efter sett matchen i efterhand tycker jag det inte märktes några nerver i vårt spel heller. Jag tyckte vi kontrollerade matchen bra.

 

Nu väntar på nytt ett topplag för IK Brage när seriefyran Akropolis IF kommer på besök. En motståndare som Brage tidigare haft problem med. De tre senaste matcherna har Akropolis vunnit.

-Det är ett skickligt lag. Vi måste absolut vara på topp för att vinna. Men så är det i varje match. Alla kan slå alla, säger Zetterström som tror på en fartfylld och underhållande match.

 

Akropolis och Brage är de två lag som gjort särklass flest mål i serien (30 respektive 28). VSK med sina 22 mål har gjort tredje mest mål.

-Kanske det kan bli en del mål, men det beror på hur vi presterar. Om vi kommer upp i vår kapacitet så tror jag att vi vinner.

 

Tror du prestationen ni gjorde mot Västerås också räcker till seger mot Akropolis?

-Det är svårt att svara på. Jag tror att Akropolis kanske är lite vassare framåt än Västerås. Vår defensiv måste upp ett snäpp så de ej får samma lägen som VSK fick, då kan det bli mål och vi får det tufft, säger Alexander Zetterström.

 

Biljetter köper ni som vanligt via webben: http://ikbrage.ebiljett.nu/ 

Alla Dalecarlia Cup-deltagare och ledare går in gratis på matchen vid uppvisande av deltagararmbandet.

 

Matchen startar 18.00 på Domnarvsvallen, välkomna!

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.