Nyheter Inför söndagens match mot Enskede IK 2017-10-07 Inför söndagens match mot Enskede IK
2017-10-07   Skrivet av:

IK Brage kan ställa upp med en skade- och sjukdomsfri trupp när nästjumbon Enskede IK på söndag gästar Domnarvsvallen.

-Vi har alla friska och tillgängliga så känslan är otroligt bra inför matchen, säger Brages tränare Johan Persson som tycker att laget kommer så väl förberedda de kan vara till matchen.

-Vi vet precis vad vi ska göra.

 

Brage tog ett steg närmare serieseger efter förra omgångens bortaseger mot Umeå FC. Men Persson menar trycket inte är större i slutskedet av serien och inför söndagens match än tidigare.

-Anspänningen finns där inför varje match. Vi tar en match i taget men jag kan inte påstå att pressen eller stressen är större nu än inför en match i omgång fyra eller sju.

 

Enskede har hamnat i en svacka med bara en seger på de sex senaste matcherna och tre raka förluster. Senast föll man med hela 1-7 hemma på Enskede IP mot Nyköpings BIS.

 

Bragetränaren menar dock att laget är bättre än vad tabellplaceringen visar.

-Det är ett bra och skickligt lag som har fått mindre poäng än vad de kanske varit förtjänta av. De har gjort många bra matcher men inte kunnat sätta bollen i mål framåt och samtidigt inte kunnat freda sitt eget mål.

 

När lagen möttes på Enskede IP för knappa fyra månader sedan vann Brage en spelmässigt jämn tillställning med 1-0 efter ett sent vinstmål.

-Det var en tight och hård match. Vi hade kvaliteten att lyckas vinna den.

 

Inför mötet på söndag menar Johan Persson att vägen till tre poäng är att den egna prestationen måste upp till full potential.

-Det är det avgörande för matchens utgång. Vi måste upp i vår nivå. Men det är något som vi pratar om hela tiden.

 

Storsegern senast mot UFC kom efter ett stabilt försvarsspel samtidigt som man visade klass i offensivt straffområde.

-Siffrorna blev större än man väntat sig innan. Men sett till antal målchanser och vilka lägen vi fick dem i så tycker jag siffrorna inte var oförtjänta och att resultatet speglar matchbilden.

 

Några problem att få ner spelarna på jorden efter senaste matchen tror Johan det inte ska vara.

-Nej, för h-e. Om någon tror att vi ska gå ut och jogga av en match är de helt fel ute. Det finns absolut inga sådana känslor eller tankar inför matchen. Vi måste ut och göra en riktigt j-a bra prestation för att få poäng, det är vi full medvetna om.

 

Hur har träningsveckan sett ut?

-Den har sett bra ut. Det var en otrolig lättnad uppe i Umeå efter segern. Vi har sedan kunnat bygga vidare på det som vi lyckades göra bra däruppe.

 

Matchen startar kl.17:00 på Domnarvsvallen under söndagen och biljetter till matchen köper ni i förväg via webben: http://ikbrage.ebiljett.nu/

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.