Nyheter Inför söndagens match mot Norrby IF 2021-10-16 Inför söndagens match mot Norrby IF
2021-10-16   Skrivet av:

Landslagsuppehållet är över och Superettansäsongen rullar vidare. På söndag kl. 15 går Brage in i omgång 25 när vi besöker Borås Arena för ett möte med Norrby IF. Anfallare Niklas Söderberg delar med sig av sina tankar inför helgens match.

Ett nästan två veckor långt landslagsuppehåll är över och Brage är redo att ta sig an nästa uppgift. Under uppehållet har spelarna fått njuta av en kort ledighet.

 

– Det är skönt att få vara ledig någon dag, men vi har tränat på bra. Vi vet om att de kommande veckorna är väldigt viktiga och det kommer att vara jämnt in i det sista. Det gäller att ingen slappnar av, säger Niklas Söderberg.

 

Anfallaren Niklas Söderberg har startat två raka matcher och har då bildat anfallspar tillsammans med Leonard Pllana.

 

– Samspelet mellan mig och Leo har känts jättebra, jag tror och hoppas att han känner likadant. Leo är mer djupledsgående och vill ha bollar bakom motståndarens försvar, jag arbetar mer framför backlinjen – vi kompletterar varandra på ett bra sätt.

 

Hur går dina tankar kring din egen insats?

 

– Man strävar ju alltid efter att ta en plats i startelvan och bidra ute på planen. Men jag hymlar inte med att jag behöver steppa upp när det kommer till poängproduktionen. Det har känts okej i spelet och jag är i bra fysisk form, men jag behöver bidra med fler mål och assist.

 

Under de senaste två matcherna har Brage gjort fem mål. Niklas Söderberg menar att anfallsspelet har tagit stora steg i rätt riktning och att laget har en större tro på sig själva i dag jämfört med tidigare. Det har i sin tur bidragit till det förbättrade målskyttet.

 

– I våras hade vi svårt att göra spelmål. I dag har vi ett helt annat självförtroende. När vi går in i en ny match, oavsett motstånd, så tror och vet vi att vi att vi kommer att skapa chanser.

 

På söndag drar spelschemat i gång igen för Brage. Då väntar alltså bortamatch mot Boråslaget Norrby IF. Söderberg är positiv inför återstarten av Superettan.

 

– Känslan är bra och vi är medvetna om läget. Det är viktiga poäng som står på spel, men så har det sett ut tidigare. Det är skönt att komma tillbaka till spel efter ett litet uppehåll och vi är alla väldigt taggade, avslutar Niklas.

 

Fem punkter inför Norrby:

●      Norrby IF kommer senast från en 1–0-vinst över Jönköping Södra vilket placerar laget på en fjärde plats i tabellen.

 

●      Förra mötet med Norrby slutade i en 2–1-förlust för Brage. Bjarni Mark Antonsson Duffield gjorde Brages mål.

 

●      Norrbys Dijan Vukojevic har gjort 12 mål i Superettan (1 fler än Leo Pllana) och ligger på en delad andraplats i skytteligan. Vukojevic är dock avstängd på söndag.

 

●      I Norrby återfinns den före detta Bragespelaren Viktor Bergh. Det blev sammanlagt 24 stycken tävlingsmatcher i den grönvita tröjan för ytterbacken.

 

●      Även den före detta Bragespelaren Lasse Nilsson återfinns i Boråslaget. Den tidigare målsprutan är numera sportchef i föreningen.

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.