Nyheter Inför söndagens match Umeå FC vs. IK Brage 2020-09-05 Inför söndagens match Umeå FC vs. IK Brage
2020-09-05   Skrivet av:

När serien vänder på söndag väntar Umeå FC borta och Brage siktar på en snabb revansch efter 0-1-förlusten på Domnarvsvallen.

 

Mittfältaren Robbin Sellin lovar man kommer visa ett jävlar anamma för att ta tre poäng när man kliver ut på Umeå Energi Arena SOL.

-Alla vill alltid göra sitt bästa för laget. Vi kommer från en förlust och det är helt klart ett taggat gäng som kommer ut.

 

Bragetränaren Klebér Saarenpää ser också det som positivt att man direkt kan studsa tillbaka från senaste matchen.

-Jag ser det som ett dubbelmöte hemma och borta. Nu har vi chansen att revanschera oss på ett bra sätt sedan sist.

 

Efter matchen senast gjorde man i stort sett som vanligt, analyserade och tittade på olika klipp.

-Skillnaden nu var att vi pratade tidigt om matchen, då vi möter dem igen snart. Troligtvis kommer det bli samma typ av spel. Vi kommer titta på vad vi kan göra bättre, och hur vi kan straffa de, säger Robbin Sellin.

 

Sellin pekar på moment som kan slipas på och bli bättre.

-Det gäller få bollen över mållinjen. Det kändes som vi hade koll senast, men det är småsaker som bättre intensitet i passningsspelet för att göra de trötta som vi behöver göra. Nyckeln blir att skapa mer sista tredjedelen, erövra bollen och göra ett hårt jobb.

 

Saarenpää tyckte laget ändå gjorde mycket som var bra senast, även om det inte genererade i några poäng.

-Det var egentligen bara målen som saknades. Nu vill jag se ännu mer att vi släpper loss och vågar utmana mycket mera, både oss själva och motståndarna.

 

Tycker du att Umeå spelade som ni hade förväntat er senast?

-Inte som förväntat, men vi misstänkte att matchbilden kunde bli på det sättet. Det kanske vi räknar med den här gången också, men man vet aldrig. Matcherna lever sitt eget liv.

 

 

Nyförvärven i sommarfönstret Moses Makasi och Douglas Karlberg har fått en hel del speltid och tagit för sig. Makasi som spelat fyra matcher, och spelade 74 minuter senast, och Douglas Karlberg gjorde sin andra match från start mot UFC.

Saarenpää menar det är för tidigt bedöma om de har infriat hans förväntningar.

-Moses har inte spelat 90 minuter än, men han börjar närma sig den fysiska formen för att fixa 90 minuter.  Tyvärr missar Douglas Karlberg söndagens match då han varit sjuk.

 

Robbin Sellin ser fram emot mötet mot trettondeplacerade Umeå FC.

-Jag har en bra känsla. Vi har blandat in glädje i veckan, så det ska bli roligt.

 

 

Brage åker upp med buss lördag och övernattar, innan det är matchstart klockan 14.30 på söndag.

 

Brage får förutom Douglas Karlberg klara sig utan försvarsspelarna Mattias Liljestrand (baksida) och Alexander Zetterström (sjuk).

 

Umeå FC, som tog säsongens tredje seger i och med vinsten mot Brage, har tre spelare avstängda till söndagens match. Försvarsspelarna Dillan Ismail och Jakob Bergman, samt mittfältaren Enis Ahmetovic.

 

 

 

Föreningen IK Brages hoppas att du stöttar oss genom att köpa soffbiljett till matchen här , https://ikbrage.ebiljett.nu

 

Text: Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.