Nyheter Inför Svenska Cupen Djurgården mot Brage 2021-02-20 Inför Svenska Cupen Djurgården mot Brage
2021-02-20   Skrivet av:

På söndag kl. 17.00 har det har blivit dags för Brage att kliva in i Svenska cupens gruppspel när Djurgårdens IF står för motståndet. Lagkapten Robbin Sellin delar med sig av sina tankar inför årets första tävlingsmatch.

 

Robbin ser fram emot att möta Djurgårdens IF – en klubb han har spelat mot många gånger, samt tidigare representerat.

– Det är alltid intressant att ställas mot de bästa lagen i Sverige, och få se hur bra vi kan stå upp mot ett lag som Djurgården. Det ger oss en bra erfarenhet.

 

– Det är den här typen av matcher man vill spela som fotbollsspelare. Det känns som att alla i laget är med på tåget och vi är väldigt taggade. Det ska bli jättekul!

 

– Personligen ska det bli väldigt roligt att få åka ner och möta Djurgården igen. Jag har en del bekanta inom klubben och jag ser fram emot att hälsa på dem, säger Sellin.

 

Brage har ställts mot flera allsvenska lag under försäsongen, något som kan vara till en fördel inför söndagens match.

– När man möter allsvenska lag så får man känna på ett högre matchtempo, vilket såklart bara är bra för oss inför ett möte med ett så pass skickligt lag som Djurgården

 

– Jag tycker att det finns en del ljusglimtar i vårt försvarsspel som vi kan ta med oss från träningsmatcherna. Defensiven har varit ett huvudfokus under upptakten, och det finns ingen anledning att sluta tänka på den i matchen på söndag. Det gäller att vi bygger vidare på det arbetet, konstaterar Sellin.

 

Robbin stod över senaste matchen mot Degerfors, men hoppas vara redo för spel i mötet med Djurgården.

– Jag åkte på en smäll mot axeln i matchen mot Hammarby. Det är lite oklart hur redo jag är – hur länge jag kan spela. Jag är absolut med i tankebanorna inför matchen, men sen får vi se hur mycket speltid jag är rustad för just nu.

 

Brage är redo att ta sig an uppgiften och hoppas på bra resultat i gruppspelet av Svenska cupen.

– Vi vill alltid uppnå bra resultat, oavsett vilka motståndare vi möter. Det känns som att många bitar börjar falla på plats – vilket är lägligt och bra inför cupstarten.

 

– Det är inte så att vi på förhand är ett slaget lag, bara för att vi spelar i en division lägre. Det finns alla möjligheter för oss att kunna åstadkomma bra resultat – både på Tele2 Arena, men även nere i Kalmar, menar Sellin.

 

I år går Robbin Sellin in i sin åttonde säsong som Bragespelare. Lagkaptenen menar att årets Brageupplaga är stark och spelaregenskapsmässigt bredare än tidigare.

– Jag har upplevt många Brage-konstellationer genom åren och jag tycker att vi är bra rustade i år. Vi har många olika spelartyper i laget – det känns som att vi är lite bredare i hur vi kan förändra matcher nu. Stommen från tidigare år är fortfarande kvar i laget, men vi har även fler verktyg i lådan denna säsong – vi har ett bra lag med många bra lirare, avslutar Sellin.

 

 

Fem punkter inför Djurgården:

●      IK Brage säkrade en plats i Svenska cupens gruppspel efter att ha besegrat förra årets Division 1 Norra-segrare Vasalund med 5-0.

 

●      Söndagens match är andra gången i år som Brage spelar på Tele2 Arena. Brage mötte Hammarby IF på Stockholmsarenan tidigare under försäsongen. Matchen slutade 1-2 till hemmalaget Hammarby.

 

●      Förra årets Svenska cupen-spel slutade med en 3:e plats i Grupp 8 för Brage, då stod Elfsborgs IF, Örebro SK och Oskarshamns AIK för motståndet.

 

●      Säsongen 1980 nådde Brage sin hittills bästa placering i Svenska cupen. Laget gick då till final, där Malmö FF stod för motståndet. Matchen slutade i en Malmö-seger efter ett straffavgörande.

 

●      Djurgårdens IF slutade på en 2:a plats i Grupp 1 i förra årets Svenska cupen. Stockholmsklubben fick då se sig besegrade av gruppsegrarna Mjällby AIF.

 

Brage får klara sig utan skadade Seth Kanteh Hellberg (ljumske), Douglas Karlberg (hjärnskakning), André Reinholdsson (fot), Niklas Söderberg (fot), Pontus Hindrikes (rygg/säte) och avstängde Oscar Lundin (som fick ett rött kort i näst sista matchen av Superettan 2020 och därmed avtjänar en tre matcher lång avstängning).

 

Den definitiva matchtruppen meddelas under söndagen på matchdagen.

 

Matchen sänds via Cmore.

 

Textförfattare: Oliver Tommos Jernberg

Foto Toppbild: Jörgen Jarnberger – Bildbyrån

 

Intervju av Pelle Marklund med Robbin Sellin tidigare i veckan.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.