Nyheter Inför tisdagens match mot VSK Fotboll 2019-04-08 Inför tisdagens match mot VSK Fotboll
2019-04-08   Skrivet av:

I premiärmatchen mot IK Frej Täby blev det tre poäng för IK Brage hemma på Domnarvsvallen.

På tisdag väntar seriens första bortamatch, mot nykomlingen Västerås SK FK. VSK, som likt Brage vann premiären (2-1 borta mot IF Brommapojkarna), har varit svårslagna under försäsongen.

-De är mer cyniska och har gjort det bra defensivt. De spelar på sina styrkor och är bra på omställningar, menar Bragetränaren Klebér Saarenpää, om motståndarlaget.

 

I vinsten mot Frej, så pressades Brage stundtals tillbaka. Dock höll man ihop laget på ett bra sätt, men anfallsspelet lossnade inte riktigt förrän man fick avsluta matchen med en man mer, efter en Frejutvisning. Förutom två straffmål, skapade IKB ett par chanser som gjorde att 2-0- vinsten kunde blivit större.

-Nu hoppas jag vi får ett bättre anfallsspel, och att vi får mer tid med bollen, säger Saarenpää, inför mötet mot Västerås SK.

 

Vad tror du blir det viktigaste att tänka på för att det ska blir poäng på tisdag?

-Att vi driver upp matchtempot, och håller det över 90 minuter plus tilläggstid.

 

Intresset för matchen är rekordstort. Solid Park Arena har en publikkapacitet på 7000 åskådare, och det pratas om ett publikrekord. Klebér tror att stämningen kommer bidra till en festlig inramning.

-Det är bara att njuta. Det är kul för alla med mycket publik på läktarna.

 

På skadefronten har Christian Kouakou inte kunnat tränat hundraprocentigt efter en överbelastning och beslut tas matchdag om han är spelklar eller ej. Simon Stenberg och Mikael Christensen är fortfarande skadade och saknas på tisdag.

 

Text: Per Lindgren

Textredigering: Robin Laszlo

Toppbild – Foto: Ulf Palm / Redigering: Norkay AB


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.