Nyheter Inför torsdagens gratismatch IK Brage - Vasalunds IF 2021-09-29 Inför torsdagens gratismatch IK Brage - Vasalunds IF
2021-09-29   Skrivet av:

I morgon, torsdag, kl. 19.00 tar vi alltså emot Vasalunds IF hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Publikgränserna för sportevenemang är sedan i dag slopade – och därför erbjuder vi gratis inträde för all publik.

Anton Lundin och Pontus “Hinken” Hindrikes tror på storpublik och hoppas på att få se dig på läktaren. Tillsammans fyller vi Vallen!

 

Brage kommer senast från ett oavgjort resultat borta mot Jönköping Södra. 0–0 skrevs slutresultatet till, och försvararen Pontus “Hinken” Hindrikes är nöjd med lagets defensiva arbete i matchen.

 

– Det kändes bra att få hålla nollan, framför allt med tanke på hur det såg ut i andra halvlek mot GAIS, där vi inte är tillräckligt bra. Det var skönt att få ta revansch på oss själva och visa att vi kan jobba som ett lag.

 

– Vi gjorde det lätt för varandra och kommunicerade mellan alla lagdelar – det kändes bra, säger “Hinken” som i mötet med J-Södra var tillbaka i startelvan igen.

 

Även Anton Lundin kom till spel i matchen, när han byttes in i den 60:e minuten. Detta efter att mittfältaren missat sex omgångar på grund av skada.

 

– Det har varit några jobbiga veckor där jag har fått rehaba min skada, så det kändes jättekul att vara tillbaka. Jag tycker att det gick helt okej – jag hade några bra aktioner som hade kunnat sluta i något bättre, men överlag kändes det bra, säger Anton.

 

Nu väntar ett oerhört viktigt möte med Vasalund. Hur går tankarna inför matchen?

 

– Vi kommer väl förberedda till matchen och vi är jättetaggade på att göra en bra prestation. Det är en viktig match och jag vet att alla kommer att jobba hårt, säger Anton Lundin och “Hinken” fortsätter:

 

– Det är lite spänt såklart – och det ska vara lite pirrigt. Det känns som en rolig utmaning och det är roligt att spela viktiga matcher. Vi har tränat på bra och kommer stärkta ur laginsatsen i matchen mot J-Södra. Det känns bra.

 

Från och med i dag, onsdag 29:e september, slopas alla publikrestriktioner. För första gången sedan coronapandemins utbrott får “Vallens” läktare fyllas. Anton och “Hinken” ser fram emot att få spela inför storpublik igen.

 

– Jag hoppas att så många som möjligt kommer till “Vallen” och stöttar oss. Vi behöver fansen. Vi har märkt att det är en helt annan sak att spela inför tomma läktare, och det är jätteskönt att publiken är tillbaka. Det är supportrarna som vi spelar för, säger “Hinken”.

 

– Det betyder jättemycket att de är tillbaka. Det ger oss mycket energi när våra supportrar sjunger, skriker och stöttar oss – vi kämpar för dem. Vi märker att supportrarna bryr sig och det är fint att se, säger Anton.

 

En av klubbens kanske allra största supportrar, Evert Mellström, fyllde i förra veckan 90 år. “Hinken” och Anton vill rikta ett stort grattis till Bragelegendaren.

 

– Evert är en mycket stor del av klubben. Han är alltid bland det första man ser när man kommer ner till träningarna och hans röst har alltid funnits där. Det finns aldrig någon negativ energi runt honom, han ställer alltid upp och är positiv. Jag tycker att det är bra att man hyllar en person som honom. Ever är verkligen en person jag beundrar, avslutar “Hinken”.

 

Imorgon är det alltså gratis inträde på Vallen och du behöver således ingen biljett för att komma in på matchen. Fri placering gäller på arenan, förutom en del platser som är reserverade och uppmärkta för våra säsongskortsinnehavare. 

 

Det är det här en äkta fotbollsupplevelse handlar om. Matcher som gäller något, hösten ligger i luften, doften av kokt korv, ett applåderande och sjungande publikhav där du riktigt kan ta på stämningen. Kärlek. Allt detta och lite till får du imorgon på Vallen.

 

Fem punkter inför Vasalund:

 

●      Vasalund kommer senast från en 1–0-förlust mot Akropolis IF. Därmed parker laget på en 15:e plats i tabellen.

 

●      Förra mötet mellan lagen slutade i en 1–0-förlust för Brage. Målskytt: Denni Avdic.

 

●      Före avspark ska vi alla fira den nyblivne 90-åringen Evert Mellström…

 

●      … den nybyggda västra läktaren kommer även att bli uppkallad efter Bragelegendaren som har vigt snart 60 år av sitt liv åt grönvitt. Läktaren kommer att heta Evert Mellströms läktare.

 

●       Matchen mot Vasalund är årets ”Gratismatch”, vilket innebär att företagare och privatpersoner genom sina bidrag möjliggör att all publik går in gratis på Vallen denna kväll. Du kan vara med och stötta genom att lägga ditt bidrag HÄR.

 

Alla till Vallen – Tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.