Nyheter Inför torsdagens match - IK Brage vs. Ljungskile SK 2020-10-21 Inför torsdagens match - IK Brage vs. Ljungskile SK
2020-10-21   Skrivet av:

På torsdag, kl.19:00, väntar Ljungskile SK på hemmaplan i Borlänge.

Brages Leonard Pllana är den i grönvitt, tillsammans med målvakten Adrian Engdahl, som spelat flest matcher (23) under säsongen.

 

”Leo”, som värvades från Gais inför säsongen, har kommit in i Brage på ett bra sätt och leder den interna skytteligan med 7 mål, men är inte nöjd med det.

-Ja, jag har gjort några mål, men är hungrig för mer, säger 24-åringen, som menar antal mål inte är det primära utan han sätter alltid laget före jaget.

-Jag vill bara försöka hjälpa laget så mycket jag kan, med att vinna matcher.

 

Brage har under säsongen varit mycket upp och ner. Pllana hoppas man kan komma tillbaka på vinnarspåret efter förlusten senast på Örjans Vall och ser fram mot torsdagens drabbning.

-Jag har en bra känsla. Vi har haft bra träningar och det är en bra känsla i truppen också.

 

Efter 15 poäng på 22 omgångar entledigades Ljungskiles tränare Jörgen Wålemark och ersattes inför senaste omgången av Tor-Arne Fredheim. Dock blev det förlust med 0-2 mot VSK i hans första match

-Jag tycker vi gjorde det bra och skapade tillräckligt för att leda matchen. Men de har två avslut och gör två mål, det är absolut inte bra. Men fram till målet gör vi det bra.

 

Fredheim, som också ledde LSK under fyra raka säsonger (2012-2015) och tog laget till allsvenskt kval mot Gefle, menar att man inte vill stirra sig blint på tabelläget och att det är tio poäng upp till en negativ kvalplats.

-Vi tänker bara på att vinna nästa match och nu närmast Brage. Vi kan inte tänka på om vi kan klara oss till kval. Det är bara att vinna nästa match som gäller.

 

Några betänkligheter på att försöka rädda kvar sin gamla klubb fanns inte när han fick frågan.

-Nej, det var det inte. Jag har varit där så pass många år och jag har känslor för klubben. De vill försöka knipa det sista halmstrået och då var jag beredd att ställa upp, säger Tor-Arne.

 

Att möta ett lag som nyligen fått in en ny tränare menar Leo Pllana kan innebära nya utmaningar.

-Det är alltid svårt med lag som nyligen bytt tränare. Men vi ska bara fokusera på vår spelidé och försöka få med oss tre poäng från matchen.

 

Pllana har under säsongen roterat på olika offensiva positioner, men menar att det inte har varit några svårigheter.

-Det spelar ingen roll. Jag kan spela på alla tre positioner där framme. Jag spelar där tränaren vill att jag ska spela. Så det är inga problem.

 

Ljungskile-bossen har klart för sig vad som krävs för att resa hem med en seger från Domnarvsvallen.

-Brage är ett tufft lag att möta och starka på sin hemmaplan. Vi måste göra en bra prestation för att ta tre poäng.

 

Att matchen spelas på konstgräs menar han snarare är en fördel jämfört med det underlag Skarsjövallen bjuder på just nu.

-Med det väder som är nu så är det så. Vi har tränat på konstgräs, så det ser jag inte som några problem.

 

Ljungskile, med fyra raka förluster och senaste vinsten den 5 september (2-1 mot Akropolis), är i ett prekärt läge i tabellen. Laget får klara sig utan varningsavstängde mittfältaren Joakim Brannefalk, men får i gengäld  åter försvararen Adam Rosén och mittfältaren Joakim Olausson efter skador.

-Känslan är bra med dem tillbaka, så vi har modet uppe, säger en optimistisk Fredheim.

 

I det rådande läget så är det fortsatt stänga arenor som gäller, och Pllana har börjat vänja sig vid att spela inför tomma läktare, men menar förstås att det är väldigt tråkigt.

-Det har varit jättesvårt, speciellt på hemmaplan. Men tyvärr är det sådana tider nu och det är bara att acceptera läget. Vi kan bara blicka framåt och fokusera på matcherna.

 

Starttid 19:00 på torsdag och ni ser som vanligt matchen via Dplay, vilka inför slutspurten har tagit fram ett erbjudande för er som ännu inte tecknat abonnemang. Du får som ny kund ”Dplay Total” för halva priset i 6 månader, erbjudandet gäller t.o.m. 31 oktober 2020. För varje tecknat abonnemang får IK Brage kickback, så teckna ditt abonnemang här!

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.