Nyheter Inför Trelleborgs FF - med Jonathan Morsay 2019-06-14 Inför Trelleborgs FF - med Jonathan Morsay
2019-06-14   Skrivet av:

Han gjorde senast mot Örgryte IS sin andra raka match från start. Totalt har det blivit fem matcher som startspelare, och lika många inhopp, för Jonathan Morsay, som i vintras kom från GIF Sundsvall.

-Jag vill ju såklart spela så mycket som möjligt. Det är bara upp till mig själv att visa att jag vill spela framöver, säger ”Morre”.

 

Brage har haft en lite tyngre period, i alla fall resultatmässigt, på senaste tiden. Efter två bortamatcher, mot Jönköping och Öster, som gav en poäng i utbyte, så fanns förhoppningen om tre poäng hemma mot Örgryte i tisdags. Men i stället blev det förlust med 0-1. Även om IKB hade mycket boll, så hade man svårt att vaska fram de riktigt heta målchanserna, förutom den missade straffen i slutet av första halvleken. Ändå känner sig Jonathan Morsay lugn inför fortsättningen och att laget snart kommer vinna matcher och börja göra mål igen.

-Jag är verkligen inte orolig. För jag vet att vi kan och kommer skapa chanser. Det gäller bara att vi finslipar på detaljerna. Vi kollar på video och vet vad vi ska göra. Vi hade ett läge i början, som jag tycker jag ska göra mål på. Vi hade lika gärna kunnat vinna den matchen. Då hade det inte varit samma grej liksom, utan mer frid och fröjd.

 

Nu väntar match på lördag mot Trelleborg. För Jonathan Morsay borde det betyda positiva ”vibbar”, då han med GIF Sundsvall i augusti, var med och spöade skåningarna med 6-1 på Vångavallen. 

-Jag har faktiskt inte så bra koll på TFF i år. Men vi har gått igenom dem på video och har vår plan, säger ”Morre”, kring hur de förbereder sig inför uppgiften.

 

Vad förväntar du dig för matchbild mot Trelleborg?

-Förhoppningsvis har vi mycket boll igen, och kan skapa ännu mer, och att vi får ut mer av bollinnehavet.

 

William Bergendahl, assisterande tränare, som noga studerat Trelleborgs matcher på video, har sett att de har en stigande formkurva.

-Det är ett lag som mer och mer kommit rätt i hur de vill spela fotboll, ju längre säsongen har gått. De är ganska bolltrygga som har duktiga spelare centralt i plan som kan kombinera igenom i de ytorna. Sedan har de en variation i sitt inläggsspel, som kan bli farligt, med (Salif) Camara Jönsson som är en utpräglad boxspelare. De kan anfalla på flera sätt. Defensivt så är de solida ett hårt arbetande lag. Det är ett bra lag, helt klart.

 

Att Trelleborg kommer får dubbelt så många dagar, sex gentemot Brages tre, från den senast spelade matchen, tror William Bergendahl, inte ska ha någon större inverkan.

-Vi har fått tre dagar mellan matcherna, och dessutom hemmaplan hela vägen, så ska det inte vara någon faktor. Det blir en faktor när det är två dagar mellan matcherna när man har flera täta matcher på rad. Men de här förutsättningarna ska vi absolut kunna hantera. Det är nog snarare så att spelarna tycker det är skönt att spela igen, efter en match där vi inte gör en topprestation senast, utan får chans att revanschera oss ganska snabbt.

 

Har ni arbetat på något särskilt inför matchen mot Trelleborg på träningarna?  

-Vi analyserade och släppte Örgrytematchen i onsdag, och har lagt fullt fokus på att vi ska göra en bra prestation mot Trelleborg, säger Jonathan Morsay.

 

Senast mot ÖIS var alla spelare tillgängliga. En redan tuff konkurrens om platserna i laget, vässas sålunda ytterligare ett snäpp.

-Det är jättehård konkurrens om platserna. Det finns många duktiga spelare. Det gäller för alla att försöka visa upp sig inför matchen, och göra det bra på träningarna, säger Morsay.

 

Sedan en tid har den 21-årige mittfältaren en personlig tränare i Stockholm, Julio Ortega. Men avståndet gör att han inte där så ofta, och att det dessutom finns ypperliga möjligheter i Borlänge med att träna annat än enbart med boll.

-Jag och Julio pratar lite, och har kontakt och följer upp. Det är lite svårt att vara där och träna. Jag tycker jag definitivt känner mig starkare i år än förra året. Jag har jobbat väldigt mycket nu också med Brage. Jag tränar mycket själv, när vi inte har träning med laget.

 

Jonathan Morsay vill också lyfta fram Kayhan Kavakli, som är fotbollfys-tränare i Brage, för all hjälp.

-Det är mycket mer fokus i Brage på fysbiten. Man får mer hjälp känner jag, från Kayhan här i Brage, än det var i Sundsvall. Där var det mycket eget ansvar, och vi lade inte lika mycket fokus på den fysiska delen.

 

Målsättningen till matchen mot Trelleborg är att spela från start. Men väl medveten om att det gäller visa framfötterna på träningarna, är att han inte tar något för givet.

-Vi får se om jag får spela från start. Jag hoppas så klart på det.

 

Hur tror du att det har gått för IK Brage, när vi summerar säsongen i november?

-Jag hoppas och tror så högt som möjligt, och minst en tredje plats skulle inte sitta fel!

 

Lördagens match mot TFF startar kl.16:00. Sedan dröjer det ända till den 13 juli, innan nästa hemmamatch spelas, då BP kommer på besök. Så passa på att komma till Vallen och se sista matchen innan sommaruppehållet. Biljetter köper ni via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Vi ses på Vallen!

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Janne Nilson – Frilansfotograferna


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.