Nyheter 2018-08-22 Inför VSK i Svenska Cupen Inför VSK i Svenska Cupen
2018-08-22   Skrivet av:

När IK Brage i måndags mötte Gefle IF FF fick lånet från Djurgårdens IF Jospeh Ceesay göra debut i grönvitt.

-Jag tycker det kändes ganska bra, säger 20-åringen som närmast kommer från spel i IK Frej Täby.

 

Det var i 40:e matchminuten som han fick komma in i stället för ankelskadade Robbin Sellin.

-Det var lite hackigt i början men sedan tycker jag att jag kom in i det ganska bra. Vi hade ett stort övertag på Gefle så det kändes bra.

 

Det var i förra veckan det blev klart med ett lån av Joseph för resten av höstsäsongen. I Frej blev det begränsat med speltid under våren, där han noterades för nio matcher varav två från start.

 

Hur tycker du det har varit att komma in i laget?

-Det var en bra möjlighet för mig att spela matcher. Det är väldigt trevligt folk i laget och runtomkring. Det är bara positivt att få möjligheten att komma hit.

 

Vad tycker du den största skillnaden att spel för Frej och Brage är?

-Brage vågar hålla i bollen och har mer tålamod. De vill trötta ut motståndarna lite mer. I Frej var det mer att slå långt.

 

En av hans främst styrkor är snabbheten.

-Jag har också bra koll på bollen och gillar att utmana ytterbacken i en mot en. Sedan tycker jag att jag är bra att ta mig till lägen.

 

Torsdagens motståndare i svenska cupens andra omgång är Västerås SK, som toppar division 1 Norra, och är den stora favoriten att ta steget upp till superettan. En match som Joseph Ceesay dock kommer att få se från sidan, då han inte får delta i cupspelet på grund av att han fortfarande är registrerad för Djurgården.

-VSK är ett bra lag och har gjort det bra i sin serie. De är bra i sitt inläggsspel, som de strävar efter. De är också ett ganska fysiskt lag. Det kommer bli en tuff match, men jag hoppas på seger och avancemang, säger Joseph.

 

Vad tror du är skillnaden att möta ett lag från division 1 kontra superettan?

-Tempot. Fysiskt sett tror jag att det är ganska lika.

 

Västerås SK inledde höstsäsongen med att spela 1-1 hemma mot Sandvikens IF. Avståndet ner till tabelltvåan Carlstad United är en poäng, och på tredje plats skuggar Syrianska FC fem poäng efter västmanlänningarna. Mycket pekar på något av dessa lag gör upp om topplatserna i serien.

 

Matchbilden tror Ceesay kommer bli ganska svängig mot ett VSK som hittills bara förlorat en match hemma på Solid Park Arena.

-Jag tror att vi kommer att ha större delen av bollinnehavet. Vi kommer att försöka trötta ut dem. Jag hoppas att vi kommer till lägen, gör mål och att vi går vidare.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.