Nyheter 2020-11-07 Intervjuer inför Brage vs. VSK Intervjuer inför Brage vs. VSK
2020-11-07   Skrivet av:

Idag, lördag, kl.13:00 gästar VSK Borlänge och matchen spelas för första gången i årets superettan inför publik på Domnarvsvallen.

Efter en något tyngre period poäng- och målmässigt lossnade det på allvar i senaste omgången borta mot Norrby på Borås Arena. Segern med 4-1 bådar gott inför slutspurten av serien.   

-Jag tycker formen känns stabil, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää inför matchen.

 

Efter bara ett mål på de fyra senaste matcherna, blev det plötsligt fyra framåt i en och samma match.

-Jag är glad för grabbarnas skull att de får betalt för det jobb de gör, och islossningen när det gäller målproduktionen framåt, menar Saarenpää.

 

Vad är ni mest nöjda med från Norrbymatchen?

-Rent taktiskt att grabbarna löser de taktiska direktiven och kan utnyttja de ytor som finns på plan på ett bra sätt.

 

Nu väntar hemmamöte mot Västerås SK, och Klebér ser möjligheterna att rida vidare på vågen från senaste matchen.

-Kan vi ta de taktiska direktiven som vi gjorde mot Norrby och ta vidare det mot VSK så bådar det gott. Sedan är det som alltid skönt att spela på hemmaplan.

 

Glädjande är att skadeläget börjat stabilisera sig den senaste tiden. I nuläget saknas ”bara” mittfältarna Seth Kanteh Hellberg och Bjarni Mark Antonsson, samt anfallaren Jonathan Lundbäck.

-Positivt att vi har haft en trupp som vi inte behövt rotera runt så mycket på, det känns skönt.

 

I tabellen skiljer det fyra poäng lagen åt. Västmanlänningarna har visat en uppåtgående trend och skaffat sig ett visst avstånd till bottenlagen med fyra matcher kvar.

-De jagar oss och har varit stabila på slutet och producerat poäng, konstaterar Klebér.

 

Västerås SK, tog tre tunga poäng mot Trelleborg i senaste omgången (vinst med 3-1) och har fyra poäng ner till det negativa kvalstrecket. Tränaren Thomas Askebrand vill dock inte snacka om nytt kontrakt.

-Vi tänker inte så mycket på det. Det kommer nog inte avgöras förrän inför sista omgången. Det är ingen idé att tänka längre än nästa match. Vi försöker gnugga på och göra det bästa, menar han.

 

VSK har under stora delar av säsongen hållit till på nedre halvan av tabellen, men på slutet har laget visat sig från sin bästa sida, och noterats för tre segrar på de fyra senaste och klättrat till åttonde plats.

-Vi har mer kommit till produkten. Tidigare har vi kunnat broderat rätt så snyggt, men inte varit så direkta. Nu har vi blivit mer resoluta sista tredjedelen, säger Askebrand.

 

Västerås har flera formstarka spelare. Rutinerade anfallaren Viktor Prodell (tidigare bland annat Elfsborg och Örebro SK), som kommer närmast från Ho Chi Minh City (Vietnamn), har gjort succé med fem mål och två assists på sex matcher.

 

VSK-bossen är mycket nöjd över var 32-åringen tillfört laget.

-Han har gjort det på ett jättebra sätt. Det är också en fantastisk kille som är ödmjuk. Han har kommit in med en positiv aura, har gjort mål och bidragit. Vi är fantastiskt nöjda och glada att han är med oss.

 

Klebér Saarenpää är förstås också medveten om Västerås-anfallarens styrkor.

-En boxspelare som visat oerhörd effektivitet, som gjort enkla men viktiga mål för dem.

 

Bragetränaren vill även lyfta fram ett par till spelare som imponerat i Västerås. 

-Filip Tronet framåt kan lösa upp offensiva knutar.

 

Målvakten Anton Fagerström, som hade en del skadebekymmer tidigare under säsongen, har liksom laget också varit mycket bra på slutet.

-Han är jätteduktig, säger Saarenpää.

 

Brage och VSK brukar ofta innehålla mycket kamp och heta känslor. Historiskt sett brukar Brage ha lätt hemma mot Västerås, men svårare borta.

 

Thomas Askebrand räknar med en tuff match på Domnarvsvallen, men är optimistisk efter de senaste resultaten man gjort.

-Man ska ha lite tur på resan för att få tre poäng. Det finns inga lätta matcher i den här serien och det är oerhört jämnt mellan lagen. För oss gäller det att komma till Borlänge och göra det på ett så bra sätt som möjligt och få se hur långt det räcker. Förhoppningsvis ska vi vara med och tävla om tre poäng. Vi har producerat bra på slutet och lagt grunden. Jag har en bra känsla i kroppen.

 

Under lördagens match kommer Vallen att ta in 300 i publik. Något som förstås är efterlängtat av både Klebér Saarenpää och alla övriga inblandade.

-Det är välkommet i den mån det är okay och säkert för publiken, att det går att få lite liv och rörelse på en arena. I början kommer det vara jätteovant för både oss ledare och spelare, då vi har vant oss vid tystnaden ett tag. Vi gläder oss åt det och jag hoppas den publik som är på plats kan få njuta av att se liveidrott på plats även om det inte är full kapacitet, säger Saarenpää.

 

Ni som nu får möjlighet att se matchen på plats har blivit kontaktade, vilket gäller er med förköpta säsongskort för säsongen 2020. Läs igenom information och riktlinjer inför ditt besök på dagens match på vallen här.

 

OBS! Lokala restriktioner kan komma att förändras med kort varsel och förändra ovan förutsättningar för publik på match.

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.