Nyheter 2016-04-23 Jallow: ”Måste upp ett par snäpp” Jallow: ”Måste upp ett par snäpp” Domnarvallen
2016-04-23   Skrivet av:

Trots seger i premiären hemma mot IK Sleipner med 2-0 tycker IK Brages ytterback Alexander Jallow man inte kom upp i maxnivå.

-Det var nog lite nerver. Men det viktigaste var tre poäng, säger Jallow som hoppas man kan höja sig inför söndagens bortamöte mot IFK Luleå på Skogsvallen.

 

IFK Luleå på bortaplan tillhör en av säsongens svåraste uppgifter. I höstas knep Brage en poäng efter klarat 0-0 mot ett då kvaljagande Luleå.

-Det var en tuff bortamatch. Vi hade en lång resa, minns 18-åringen om fjolårets möte på Skogsvallen då Brage tog ett tidigt flyg från Stockholm på matchdagen.

 

Den här gången väljer man starta resan norrut dagen innan. Efter lördagsförmiddagens träningspass var det dags att packa väskorna.

-Vi tar bussen upp på lördagen och övernattar i Umeå. Sedan fortsätter vi på söndagen och räknar med att vara framme vid lunchtid i Luleå. Det är viktigt att ta hand om kroppen på bästa sätt inför långa bortamatcher.

 

Några problem att döda tiden i bussen tycker ”Alex” inte att det brukar vara.

-Man lyssnar på musik, kanske kollar någon film. Man tar det lugnt och snackar med grabbarna.

Finns det någon risk att resan sitter kvar i benen när det är dags för match?

-Nej, det tycker jag inte. När vi åker upp en dag innan går det bra.

 

IFK Luleå, som inledde med att spela 2-2 borta mot fjolårets kvallag Akropolis IF, har haft en ganska stor spelaromsättning. På minuskontot finns bland annat anfallarna Ibrahim Kallay och Endo Poli. Som nyförvärv kan noteras allsvenskt meriterande Granit Buzuku och Joel Rajalakso.

-Men jag har ingen koll på deras lag i år. Nycklarna till seger på söndag är att man måste höja sig några snäpp både i det defensiva som offensiva spelet.

 

Brage har haft skavanker på några spelare under veckan, men Alexander Jallow tror att man kan ställa upp på benen samma trupp som senaste mot IK Sleipner.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.