Nyheter 2016-04-23 Joel Rajalakso: ”Vill äga boll” Joel Rajalakso: ”Vill äga boll” Domnarvallen
2016-04-23   Skrivet av:

Fjolårets serietrea IFK Luleå har av många också tippats som ett av topplagen i årets upplaga av norrettan.

 

I premiären blev det för norrbottningarna 2-2 borta mot Akropolis på Spånga IP.

Tvåmålsskytt i Luleå blev nyförvärvet från Östers IF Joel Rajalakso.

-Jag tycker att vi stundtals spelade helt okay. Det var första matchen på länge som vi spelade på gräs. Det blir ett annorlunda spel med mycket kamp, säger Joel som gjorde både 0-1 och 1-2 för sitt Luleå som dock bara räckte till en poäng efter att hemmalagets Luca Gerbino Polo kvitterat två gånger om.  

-Tyvärr släpper vi in två billiga mål. Men en poäng är ändå helt okay på gräs och på bortaplan, säger 23-åringen som värvades innan säsongen från söderettanlaget Östers IF.

Varför valde du IFK Luleå inför säsongen?

-I Öster fick jag spela på fel position som vänsterytter. Jag ville till en ny klubb och då var Luleå ett bra alternativ, säger Joel som i Luleå får spela på sin favoritplats som anfallare.

Tillsammans med GIF Sundsvall-förvärvet Granit Bazuku som släpande forward, har Luleå ett av seriens mest spännande anfallspar.

 

I fjol innehöll söderserien klassiska lag som Landskrona BoIS, Örgryte IS, Östers IF och Trelleborgs FF.

Men i år rankar Joel norrserien som den bästa av de två division ett serierna.

-Trelleborg och ÖIS har gått upp till superettan. Visserligen har Mjällby AIF kommit från superettan men de har tappat många spelare.

I år har lag som Västerås SK och BP visat framfötterna och jag tycker norrettan är hetare, säger Joel när han jämför de båda serierna.

 

Någon personlig målsättning i antal gjorda mål har han inte satt upp.

-Det viktigaste är att komma rätt i positionerna. Alla mål man gör är en bonus, och jag hoppas att det ska trilla in några.

 

Joel Rajalakso, som är yngre bror till GIF Sundsvalls Sebastian Rajalakso, spelade i högsta serien med Åtvidabergs FF innan han hamnade i Öster. Målet är att ta sig tillbaka till Allsvenskan i framtiden.

-Så är det alltid. Har man en gång varit där vill man dit igen. Jag kanske var där något år för tidigt senast. Jag vet att jag har kapaciteten i mig och vill få ut det. Sedan får man se hur lång tid det tar. Men kommer jag dit igen vill jag vara hundraprocentigt redo.

 

IFK Luleå är ett lag som vill ha ett possessionspel och kontrollera matcherna.

Hur tror du att matchen på söndag kommer se ut?

-Svårt att säga. Men vi vill äga boll och styra matchen. Det kommer bli en tuff match. Brage är ett bra lag. Det gäller att vi sätter försvarsspelet och får rull efter backen i anfallsspelet, säger Joel Rajalakso.

I matchen mot Akropolis fick både mittbacken Emil Johansson och mittfältaren Vladimir Lazarev lämna planen efter hjärnskakningar och beräknas inte kunna spela på söndag.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.