Nyheter 2017-01-12 Johan Eklund tillbaka i IK Brage! Johan Eklund tillbaka i IK Brage!
2017-01-12   Skrivet av:

Johan Eklund är tillbaka i IK Brage!

 

Vi är oerhört glada att presentera att ännu en extremt viktig pusselbit är på plats inför stundande säsong! Johan Eklund är tillbaka i den grönvita dressen och har skrivit på ett tvåårsavtal med IK Brage! Detta är självklart en extremt viktig del i vår resa mot eliten igen och vi är stolta över att Johan valt att lämna GIF Sundsvall och Allsvenskan för att komma hem till Domnarvsvallen och IK Brage!

 

Hur känns det att vara hemma i Dalarna igen och tillbaka i IK Brage?

-Det känns fantastiskt att cirkeln sluts, det var i IK Brage karriären tog fart får jag lov att säga. Jag kom ju hit till IK Brage 2008 och hade ett tufft första år här med laget och vi var nära att åka ur, men 2009 hade vi en fantastisk säsong och tog oss upp i Superettan. Så jag har många bra minnen härifrån och det var här jag utvecklades och kunde ta mig vidare till GIF Sundsvall och Allsvenskan. Så nu känns det oerhört bra att vara tillbaka och hoppas vara med om en liknande resa igen!

 

Vad känner du inför säsongen som ligger framför oss?

-Först och främst känner jag mig rent ut sagt jäkligt sugen på fotboll igen, det har ju varit ledigt från lagträning i nästan två månader nu, så jag känner mig väldigt sugen och motiverad inför året. Vi måste göra jobbet varje dag och utveckla vår fotboll för att kunna vinna varje match, det är ju det allt handlar om. Fokuserar vi på det vi ska göra i IK Brage och vårt spel så kommer det räcka långt.

 

Har du hunnit satt upp några egna mål inför säsongen?

-Nej, inte ännu, men det är klart, jag vill vara en väldigt viktig spelare och bidra med att framförallt göra mina medspelare bättre men även göra en del mål, poäng och ett hårt jobb!

 

Vad skiljer dagens Johan Eklund jämfört med den spelare du var innan du lämnade IK Brage för GIF Sundsvall?

-Ganska mycket skulle jag säga. När jag lämnade IK Brage för GIF Sundsvall så var jag en utpräglad targetspelare som var bra i boxen. I Sundsvall så har jag utvecklat mitt spel med fötterna extremt mycket, vilket har gjort att jag behärskar spelet efter marken på ett bättre sätt än tidigare. Sen har jag blivit bättre på allt måste jag säga, jag har under de senaste fem åren kunnat koncentrera mig på att enbart spela fotboll och tränat och spelat på en hög nivå under en tid och framförallt klarat mig ifrån skador.

 

Nu får du Domnarvsvallen som hemmaplan igen! Vad har du för uppmaning till våra grönvita supportrar?

-Som jag minns det så har det alltid funnits ett stort engagemang kring IK Brage från supportrarna. Det har alltid känts bra när jag har spelat i Brage, man vet att det är folk som bryr sig, det gör per automatik att jag blir ännu mer engagerad själv. Kommer supportrarna och kollar på oss så blir man benägen att ta ut de där extra 10 procenten varje match och jag får hoppas att jag får uppleva samma uppslutning kring klubben nu när jag är tillbaka. Så uppmaningen till alla grönvita supportrar är att komma och stötta oss på matcherna, så ska vi se till att göra det värt det!

 

Kan du ge oss ett #bragelöftet2017 som sätter standarden för kommande säsong?      

-Absolut! För varje mål som IK Brage gör i serien så skänker jag 20 kronor och för varje mål som jag själv gör så skänker jag 100 kronor till föreningen.

 

 

Tröjan Johan Eklund bär på bilden har signerats av honom och kommer lottas ut till någon av er som avger ett #bragelöftet2017 innan januari månad är tillända! Så ge ditt Bragelöfte nu och få chansen att plocka hem Johans signerade IK Brage-tröja!

 

Tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.