Nyheter 2016-08-02 Johan Persson: ”Grabbarna är spelsugna” Johan Persson: ”Grabbarna är spelsugna” Domnarvallen
2016-08-02   Skrivet av:

På onsdag har IK Brage bortamatch på Arena Jernvallen mot division 2-laget Sandvikens IF i första omgången av Svenska cupen.

 

Även i fjol möttes lagen i cupen då med Brage som segrare.

-Sedan spelade vi också en träningsmatch mot dem i våras (seger 3-1), säger assisterande Bragetränaren Johan Persson som har full respekt för motståndarna.

-Det skiljer inte så mycket mellan oss. De är på väg upp en division och det gäller att vi gör det vi ska.

 

Fjolårets cupmöte slutade med seger 3-1 på bortaplan för Brage. Efter en mållös första halvlek gjorde Brage tre raka mål genom Oscar Lundin, Heidar Geir Juliusson och Emil Johansson innan Emil Vigren reducerade till 1-3 i slutskedet.

-De var spelförande och hade med mer boll innan paus, minns Johan Persson förra cupmötet.

 

Efter spelarna fått träna på egen hand efter vårepilogen mot Brommapojkarna för dryga två veckor sedan samlades laget på nytt i måndags.

-Det såg bra ut. Grabbarna var fräscha och spelsugna. Det är skönt att vara tillbaka och roligt att komma ut och börja träna igen.

 

Onsdagens motståndare Sandvikens IF var i fjol länge med och krigade om seriesegern men fick till slut ge sig mot Enskede IK. Till årets säsong har SIF bytt serie till division 2 Norrland. Drygt halvvägs in i serien toppar gästrikarna tabellen två poäng före Hudiksvalls FF. Laget har inlett höstsäsongen med en 1-0 vinst i seriefinalen hemma mot Hudiksvalls FF och en säker 5-2 seger borta mot mittenlaget Morön BK.

Vilken betydelse har det att Sandviken är mitt uppe i seriespelet?

-Att de är inne i säsongen och vi är off-season har nog en liten betydelse. Jag tror nog det är lite till deras fördel.

 

Laget har en rutinerad stomme med allsvenskt meriterade mittfältaren Hjalmar Öhagen (Halmstads BK, Gefle IF) och mittbacken Olof Mård (Gefle IF). Till årets säsong har man också förstärkt med bland annat målfarlige anfallaren Sunday Bale från division 2 klubben Upsala IF, 6 mål så här långt, och målvakten Kalle Jansson från Avesta AIK som imponerat med nio nollor. Dessutom har man seriens målkung i Marcus Hägg som noterats för imponerande 20 mål.

-Det är ett bra spelande lag med bra spelare. Jag räknar med en tuff match, säger Johan Persson.

 

Under sommarens transferfönster har Patrik S:t Cyr lämnat föreningen och Oscar Lundin lånats ut till Kvarnsvedens IK. På pluskontot finns nygamle mittfältaren Andreas Hedlund senast i Kvarnsvedens IK. Dock har Hedlund problem med en vad och inte kunnat träna och är inte aktuell till matchen mot Sandviken. Om det blir några fler förändringar i truppen innan fönstret stänger 11 augusti återstår att se.

-Men just nu är det lugnt, säger Johan Persson.

 

Segraren mellan Sandvikens IF-IK Brage får möta Åtvidabergs FF på hemmaplan i omgång 2.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.