Nyheter Johan Persson optimistisk 2016-06-17 Johan Persson optimistisk
2016-06-17   Skrivet av:

IK Brage tog en lika viktig som skön seger i senaste omgången borta mot BK Forward. Vinsten med 2-0 på Trängens IP mot erkänt hemmastarka Forward gör att man kan börja att titta uppåt i tabellen igen.

-Man får alltid bättre självförtroende efter en seger. Det är ju alltid lättare att komma till Domnarvsvallen och träningarna efter att man har vunnit, lika som det är tyngre när man fått stryk, säger Brages assisterande tränare Johan Persson.

 

I matchen mot Forward hade motståndarna mest boll. Men Brage spelade disciplinerat och hemmalaget hade bara ett par riktigt heta chanser i matchen.

-Spelet Forward hade passade oss bra och vi kunde kontra. Men man måste kunna variera spelet. Akropolis är ett lag som vill ha mycket boll men jag tror det kommer bli jämnt bollinnehav.

 

Akropolis målfarlige anfallare Luca Gerbino Polo är en spelare det gäller att hålla koll på. Men Johan Persson menar det är inte bara honom man måste se upp med.

-Man måste respektera alla spelare. Men han (Polo) är bra i boxen och gör mycket mål.

 

Akropolis är fortfarande obesegrade hemma, medans bortaspelet så här långt bara givit en seger (1-2 mot Team TG FF).

Hur vill du beskriva Akropolis som lag?

-De jobbar mycket med inlägg från kanterna. Det är ett rutinerat lag med spelare som har mycket erfarenhet från spel i högre divisioner. Vi måste vara vaksamma och alerta, säger Johan.

 

Efter att vunnit de två första matcherna har Brage möjligheten på nytt möjligheten att ta två raka segrar. Förhoppningsvis visade insatsen mot Forward att formkurvan på nytt ska peka uppåt. Som alltid är Johan Persson optimistisk inför matchen.

-Jag har en bra känsla. Jag hoppas att vi kan höja både vår högsta- som lägstanivå då kommer poängen att fortsätta rulla in.

 

Till mötet mot Akropolis är backen Enis Ahmetovic avstängd. Också saknas skadade mittfältaren Patrik S:t Cyr (lår).


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.