Nyheter Jonathan Lundbäck långtidsskadad 2020-05-22 Jonathan Lundbäck långtidsskadad
2020-05-22   Skrivet av:

Idag, fredag, bekräftades det att Jonathan Lundbäck dragit på sig en korsbandsskada.

”Jonte” skadade sig olyckligt för drygt två veckor sedan i samband med en träning på Domnarvsvallen och idag bekräftades det alltså att korsbandet är av.

-Självklart så har jag mått bättre. Trots att jag idag ser mig själv som mer än bara fotbollsspelaren Jonathan, så är fotbollen min trygga punkt i livet. Det roligaste jag vet och nu vet jag att det är något som jag kommer behöva leva utan under en längre period, säger Lundbäck.

 

Vår #14 väntar nu på operation och har en lång rehabperiod framför sig, men han är fast besluten om att komma tillbaka starkare.

-Jag vet att jag inte är ensam om att råka ut för allvarliga skador inom idrotten och jag försöker att se det som en stor utmaning att lära och utvecklas utav, säger Lundbäck och fortsätter.

-Därför är jag extremt motiverad att inte bara komma tillbaka till där jag var innan skadan, utan att verkligen stärka upp min kropp på ett sätt som man kanske inte riktigt har möjlighet att göra på samma sätt när man spelar fotboll sj dagar i veckan i stort sett. Jag vill komma tillbaka mycket starkare än jag var innan, både fysiskt och mentalt, säger han fast beslutet.

 

Skadan är såklart ett tungt avbräck för IK Brage, som nu troligen kommer få klara sig utan Lundbäck på planen under hela säsongen.

-Skador är ju tyvärr en del av spelet men såklart alltid extremt tråkigt när det är en allvarlig skada. I Jonathans fall är det synd att han inte fick möjlighet att den här säsongen visa vilken spelare han faktiskt är. Han har haft en tydligt stigande kurva ända sedan i höstas, varit i fysiskt bättre form än någonsin och sett riktigt bra ut på försäsongen. Nu får han istället gå in i en lång period av rehab och kommer få all det stöd han behöver av klubben, säger Sportchef Ola Lundin.

 

Vi önskar Jonte ett snabbt tillfrisknande och hoppas han snart är tillbaka starkare än någonsin.

 

Tillsammans är vi IK Brage

 

Toppbild: Henrik Hansson


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.