Nyheter 2013-10-21 Jönköping vann rättvist Jönköping vann rättvist
2013-10-21   Skrivet av:

Ett Brage som var obesegrat i de tre senaste omgångarna ställdes mot tolfteplacerade Jönköping som var i behov av att utöka sin poängskörd till jagande Värnamo och Varberg på kvalplats.

I en stundtals trevlig fotbollsmatch, blev det Jönköping som kunde avgå med vinsten, efter att ha vänt Brages 1-0 ledning i halvtid till seger 2-1.

-Det var en otroligt skön seger, nu är det fem poäng ner till kvalstrecket, sa en lättad Mats Gren, tränare i Jönköping efter matchen.

 

Redan från start kunde man skönja att det var bortalaget som såg mest taggade ut, då man visade upp ett snabbt anfallsspel, samtidigt som man utnyttjade sina kantspelare. Kaptenen Tommy Thelin visade inledningsvis att han ville ha mycket boll. Tekniske Daryl Smylies hörna efter fem minuter var nära att resultera, men en omarkerad Zourab Tsiskardize bommade målet. Gästerna dominerade stort, och ett väggspel mellan Fredric Fendrich och Jonathan Drott kunde Bragebacken Peter Magnusson avvärja med en rejäl tackling.

 

Brage som inledde passivt kunde i alla fall efter knappa kvartens spel, visa upp ett vackert iscensatt anfall med Amor Layoni, som passade vidare till Adam Gradén som i sin tur hittade Dragan Kapcevic vid straffområdeslinjen, men Kapcevic avslut gick högt över Nicklas Helgessons ribba.

J-Södra visade upp ett farligt djupledsspel. Men även hade gästerna spelare som kunde skjuta från distans. När Robert Gojani i den 20:e minuten med vristen sköt långt utifrån, for tankarna till 70-talet när Nederländerna hade spelare som Johan Neeskens och Arie Haan vilka kunde skjuta både hårt och med precision från långt håll. Gojanis skott med högern gick dock en decimeter över Tim Markströms ribba.

 

Brage spelade ett traditionellt 4-4-2 spel, och det kändes som man höll ihop laget på ett bra sätt. Det man saknade var dom högkvalitativa målchanserna, även om samarbetet mellan Dragan Kapcevic och Andreas Ljunggren-Eriksson emellanåt såg lovande ut. Hemmalaget agerade dock säkert, och hela backlinjen med Peter Magnusson och Alexander Zetterström i spetsen, låg hela tiden rätt i sina positioner. Jönköping tappade i mitten av halvleken lite av sitt spel, och Brage fick mer att säga till om. Efter halvtimmens spel kunde Cato Moldskred gjort ett riktigt drömmål, när han fick bollen av Dragan Kapcevic, men avslutet från högerytterpostion hamnade på ”taket” på Nicklas Helgessons mål.

 

Bortalaget återtog kommandot, och halvlekens så långt vassaste målchansen, kom genom Jonathan Drott som från vänsterkanten hittade Robert Gojani i straffområdet, som med en touch passade till Fredric Frendrich vid straffområdespunkten, men Fredric fick se sitt skott i 33:e minuten ta i utsidan av Tim Markströms vänstra stolpe. Jönköping visade upp en frejdig offensiv, och ett ledningsmål hängde i luften. Georgiern Zourab Tsiskaridzes skott tio minuter innan pausvilan kunde Tim Markström tippa till hörna. Men som en blixt från klarblå himmel kunde Brage i den 44:e minuten ta ledningen med 1-0 när en omarkerad Dragan Kapcevic nickade bollen i marken och perfekt in i det bortre hörnet, efter Adam Gradéns högerinlägg. Sett till spel och målchanser så kändes Brageledningen orättvis, vilket även hemmatränaren Zvedzan Milosevic ansåg.

-Jag tycker vi var bleka, och i den första halvleken var vi klart sämre än J-Södra.

 

Om Brage avslutade den första halvleken med ett mål, så kunde Jönköping replikera med att efter 47 minuter kvittera till 1-1 på straff. Målet kom efter det att Daryl Smylie slagit in bollen från elva meter efter att Jesper Svensson passat bollen till Robert Gojani som på ett ojust sätt vräktes omkull av Peter Magnusson. Strax efter kvitteringsmålet jobbade sig Brage fram till en dubbelhörna, dock utan att resultera. Hemmalaget lät sig inte nedslås av kvitteringsmålet utan visade upp ett ganska trevligt spel. Men det var Jönköping som fick ett jätteläge att ta ledningen tio minuter in i halvleken, efter att Brage slarvat i straffområdet, och bollen letade sig fram till Tommy Thelin, men fri med Tim Markström gjorde sig Brages keeper stor, och räddade till hörna. IKB har ett framtidslöfte i Amor Layoni som har sitt främsta vapen i en känslig vänsterfot som ofta hittar fram till medspelarna. På ett sådant inlägg från Amor fick Cato Moldskred på ett vasst volleyskott. Johan Persson som bytte av Amor Layoni, hade bara varit inne en minut, när han fick bollen i straffområdet, men prickade ribban och i samma sekvens sköt Andreas Ljunggren-Eriksson i stolpen.

-Vi hade tur där, tyckte Mats Gren, och fortsatte:

-Jag tycker att vi hade bra koll på matchen, och vinner rättvist.

 

Jönköping som man tycker borde visa den bästa viljan agerade stillastående, och man såg stundtals darriga ut.

Halvvägs in i halvleken sköt Daryl Smylie ett lurigt skott som Tim Markström kunde boxa bort.

Båda lagen visade upp en positiv anfallsfotboll, och det stod och vägde och det kändes som vilket lag som helst kunde vunnit. I den 69:e minuten var Jönköpings vändning ett faktum. Tommy Thelin kunde göra 1-2, efter Brage tappat markeringen på J-Södras skyttekung i straffområdet. Det var tioende målet för säsongen för bortalagets lagkapten, som Mats Gren tyckte tillhörde en av många bra spelare i sitt lag.

-Han är både en bra målskytt och kombinationsspelare. Jag tycker det fungerade bra när vi slog bollar bakom deras backlinje. Det kanske blev lite smånätt ibland, och vi fick inte tillräckligt med folk i straffområdet.

 

Målet gjorde att luften gick lite ur Brage, även om man fortfarande slet och kämpade, men några målchanser skapade man inte. Johan Persson spelade på topp med Dragan Kapcevic, samtidigt som Andreas Ljunggren-Eriksson tog ett steg tillbaka ner på mittfältet. När Peter Magnusson i den 82:a minuten blev utvisad efter att ha knuffat en J-Södra spelare, så kändes det som matchen var avgjord. Jönköping drog ner på tempot, och gick in för att bevaka sina tre poäng, som skulle innebära att laget i praktiken förnyat sitt kontrakt. Strax innan full tid visade Adam Gradén vilja när han täckte inhopparen Victor Nilssons skott, efter det att Tim Markström var bortspelad. På tilläggstid fick Mats Moldskred bollen i straffområdet, men avslutet vållade inte Nicklas Helgesson några problem. Sett till matchen i stort var resultatet rättvist, även om Brage kunde fått någon poäng med sig.

 

Även Zvezdan Milosevic tyckte att det var rättvist att Jönköping vann matchen.

-Jag får gratulera Mats (Gren) och Jönköping vinner rättvist. De vart klart bättre idag, och vi var tama och bleka. Jag tycker att vi inte var värda vare sig en eller tre poäng ikväll.

Trots förlusten vill Zvedzan berömma Dragan Kapcevic och Adam Gradén. Nu får Brage ställa sig in på nästa match när man på söndag möter serietrean GIF Sundsvall på Norrporten Arena.

Jönköping vann rättvist
Jönköping vann rättvist
Jönköping vann rättvist
Jönköping vann rättvist
Jönköping vann rättvist
Jönköping vann rättvist
Foto: Erik Freiholtz

Lämna kommentarer

Matchfakta

IKB-Jönköping 1-2 (1-0)

1-0 Dragan Kapcevic (44)

1-1 Daryl Smylie (47)

1-2 Tommy Thelin (70)

 

Varningar Brage:
Stefan Lindmark

 

Utvisad Brage:

Peter Magnusson

 

Domare: Dragan Banjac

 

Publik: 521

 

Laget från vänster:

25 Tim Markström

 

11 Adam Gradén

33 Marko Mihajlovic

5 Peter Magnusson

3 Alexander Zetterström (84)

 

8 Amor Layoni (59)

23 Martin Rosell

19 Stefan Lindmark

14 Mats C Moldskred

 

16 Andreas Ljunggren-Eriksson

13 Dragan Kapcevic

 

Avbytare:

1 Emil Magnusson, mv

6 Dulee Johnson

9 Johan Persson (59)

17 Anton Lundin (84)

20 Adam Persson

22 Joakim Broman

26 Gustaf Nordkvist

 

50/50-lotteriet

Vinst-nr: 1 132

Vinstsumma: 490 kr

Vinst uthämtas vid kansliet. Läs mer om vinnarnummer vid de olika matcherna här

 sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.