Nyheter Kämpainsats - men tyvärr inga poäng 2013-05-17 Kämpainsats - men tyvärr inga poäng
2013-05-17   Skrivet av:

Brage kämpade väl i 90 minuter, kvitterade Falkenbergs ledning med en man mindre på plan. När man tvingades avsluta matchen med endast nio man blev uppförsbacken för brant.

 

Falkenberg inledde matchen starkast och hade under de första 20 minuterna flera fina anfall med vassa avslut. De flesta skotten gick dock utanför. Efter 25 minuters spel började det lossna mer för Brage. Samspelet mellan Jan Tauer och Ante Ljunggren-Eriksson på vänsterkanten och Dulee Johnson-Peter Nilsson på topp blev bättre och ledde till några bra målchanser. Att Falkenberg just nu besitter ett stort självförtroende syntes tydligt, bland annat på deras passningsspel.

Efter 33 minuters spel fick hemmalaget ett riktig gratischans. Efter ett snyggt förarbete på vänsterkanten fick en helt fristående Stefan Rodevåg bollen serverad inne i straffområdet. Han fick dock ingen ordning på bollen och skottet blev ofarligt.

 

Några minuter senare fick Brages mittback Niklas Sandberg ett rött kort efter att ha träffat en Falkenbergspelare i ansiktet med armbågen.
– I den situationen stod domaren nära händelsen så det var säkert rätt dömt. Jag såg inte själv vad som hände, säger Conny Karlsson efter matchen.

Falkenberg tilldömdes en frispark efter utvisningen, Carlgren räddade med släppte retur som David Svensson kunde sätta i mål. Ett mål som i ett misstänkt offside-läge. Dock en rättvis ledning, Falkenberg hade så långt varit det bättre laget.

 

Efter utvisningen byttes Tyler Ruthven in och Peter Nilsson fick kliva av, mittfältet formerades om och Mats Moldskred gick upp på topp tillsammans med Dulee. Trots en man kort fick Brage igång sitt anfallsspel mer och mer. På övertid serverade Dulee Johnson en av sina perfekta passningar till en framrusande Moldskred som från sin position lite snett till vänster satte en kanon i bortre krysset. En helt rättvis kvittering av vår norrman, på 17:e maj och allt.

 

I andra halvlek var Brage det bättre laget.
– Vi gick för minst en poäng, sa Conny Karlsson. Vi hade allt att vinna medan Falkenberg blev lite väl försiktiga. Vi hade till och med känslan av att vi kunde åka hem med tre pinnar. Tills vi fick vår andra utvisning, då blev det helt enkelt för tungt.

Brages andra utvisning drabbade vänsterbacken Jan Tauer när han i en, till synes helt vanlig duell, fick sin andra varning i matchen.

– Den utvisningen var hård, säger Conny Karlsson efter matchen. Jag har tittat på sekvensen nu i efterhand och kan konstatera att det överhuvudtaget inte borde resultera i ett gult kort.

 

Falkenberg hade i en tursam sekvens i matchminut 69 tagit ledningen med 2-1. I ett läge där Brage borde fått en frispark kom hemmalaget till ett anfall. Patrik Carlgren räddade ett skott och var sedan långt ut i boxen. Nästa skott räddades av Magnusson på mållinjen men returen kunde Victor Sköld sätta i mål. Trots detta fortsatte Brage att jaga kvittering men nådde tyvärr inte enda fram.

I slutminuterna, med två man mindre på plan, gjorde Carlgren en av sina kanonräddningar när en Falkenbergsspelare kom helt fri på tu man hand med Bragekeepern.

 

– Idag gjorde samtliga spelare en mycket bra insats, berömde Conny Karlsson. Det var starkt att komma tillbaka som vi gjorde efter Sandbergs utvisning. Vi är inne i en tuff period men det bor något väldigt bra i det här laget som snart kommer att visa sig.

Kämpainsats – men tyvärr inga poäng
Kämpainsats – men tyvärr inga poäng
Kämpainsats – men tyvärr inga poäng
Kämpainsats – men tyvärr inga poäng
Kämpainsats – men tyvärr inga poäng
Kämpainsats – men tyvärr inga poäng
Foto: Tina Sjöström

Lämna kommentarer

Matchfakta

Falkenberg-IKB 2-1 (1-1)

1-0 David Svensson (36)

1-1 Mats C Moldskred (46)

2-1 Viktor Sköld (69)

 

Varningar Brage:
Andi Toompuu, Jan Tauer x 2, Patrik Carlgren

 

Utvisad Brage:
Niklas Sandberg, Jan Tauer

 

Domare: Kristoffer Karlsson

 

Publik: 1 065

 

Laget från vänster:
92 Patrik Carlgren

 

2 Jan Tauer

35 Niklas Sandberg

5 Peter Magnusson

9 Johan Persson

 

16 Andreas Ljunggren-Eriksson

15 Andi Toompuu (71)

7 Patrik St Cyr

14 Mats C Moldskred (73)

 

4 Peter Nilsson (39)

6 Dulee Johnson

 

Avbytare:

1 Bryan Meredith

11 Adam Gradén

18 Oskar Andersson

19 Stefan Lindmark

23 Martin Rosell (71)

25 Tyler Ruthven (39)

99 Demba (73)sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.