Nyheter Kanteh inför lördagens match: Trelleborgs FF - IK Brage 2021-09-10 Kanteh inför lördagens match: Trelleborgs FF - IK Brage
2021-09-10   Skrivet av:

På lördag väntar nästa utmaning för vårt IK Brage i form av en bortamatch mot Trelleborg med avspark 13:00. Förra helgens segerskytt Seth Kanteh Hellberg hoppas på en ny fin prestation från laget och tre nya grönvita poäng.

IK Brage besegrade förra helgen Landskrona hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Mittfältaren Seth Kanteh Hellberg dunkade in matchens enda mål i den andra halvleken och säkrade segern.

 

– Det betyder hur mycket som helst för mig att få avgöra en match på det sättet. Vi tog tre poäng vilket är vad vi kämpar för dag in och dag ut. Att få vara den som sätter dit det avgörande målet betyder allt, säger de grönvitas nummer 8.

 

– Det var skönt att ta tre poäng mot ett topplag, vi vill ju ta tre poäng mot alla lag, men att göra det mot ett lag i toppen känns bra med tanke på att vi inte riktigt är med i toppen av tabellen just nu. Det var lite extra skönt, absolut.

 

– Segern gav oss en bra känsla inför den här veckan. Vi har fortsatt att jobba på som vi gjort innan, egentligen som vi jobbat under hela min tid i klubben. Det är klart att det kommer tuffare perioder ibland, men vi har stått starka tillsammans och fortsätter att jobba på samma sätt som tidigare.

 

För Hellbergs del har 2021 års säsong inte varit optimal. En skada som vägrade att ge med sig förstörde stora delar av första halvan av säsongen. Sedan några veckor tillbaka är han dock frisk igen och hoppas kunna växla upp än mer i sitt spel för att hjälpa laget.

 

– Självklart har det varit en tuff säsong för min del. Jag hade en skada som jag inte hade hört om tidigare, det var en särskild typ av ljumskskada. Det kan vara lättare att ha en skada där man vet hur lång tid det dröjer innan man är tillbaka, men i mitt fall så var det en konstant osäkerhet.

 

– Först trodde jag kanske att det skulle ta två månader och att jag skulle vara redo inför försäsongen. Sen blev det inte så heller, då tänkte jag att jag skulle vara spelklar till säsongsstart, så blev inte heller fallet. Nu är vi i september och jag har startat två matcher den här säsongen.

 

– Det har varit tufft, toppar och dalar, men jag har haft bra folk runtomkring mig. Jag vill ge extra cred till vår sjukgymnast Kristroffer och teamet där och även till Babis som är min sjukgymnast i Stockholm. De har hjälpt mig väldigt mycket.

 

– För mig är det helt underbart att få spela fotboll igen nu. Men jag känner att jag har mycket mer att ge, det blir ofta så när man skadar sig, rytmen förstörs och man kommer inte riktigt in i det. Det kan dröja några matcher innan man är där, men jag har ändå mycket erfarenhet nu så jag vet hur jag ska agera på ett smart sätt ute på planen samtidigt som jag vet att det är en lång process som kräver tålamod.

 

– När tiden väl är inne känns det som att jag kan blomma ut ännu mer i mitt spel.

 

På lördag är det Trelleborg som står för motståndet, ett lag som inför helgen ligger på en fjärdeplats i Superettan.

 

– Till den här matchen hoppas jag att vi tar med oss samma självförtroende och lugn som vi hade i vårt spel mot Landskrona. Jag tycker att vi spelade ganska bra när vi väl hade bollen och låg rätt i försvarsspelet mot ett Landskrona som själva gillar att ha mycket boll. Trelleborg är ett lag som spelar på i princip samma sätt, säger Hellberg.

 

– De har duktiga spelare, de är ett tekniskt lag. För oss gäller det att jobba hårt och ligga rätt i defensiven och sedan behålla det lugn vi visade förra helgen när vi själva har bollen.

 

När de båda lagen möttes på Vångavallen förra säsongen var det just Hellberg som med matchens enda mål säkrade en grönvit seger.

 

– Jag hoppas på en repris på lördag! Det hade varit helt underbart att få säkra en seger två matcher i rad. Men sen är det ju självklart så att två vinster i rad är lika skönt oavsett vem det är som gör mål, men det är klart att det hade känts som pricken över i:et om det hade varit jag som fick avgöra.

 

– När man har gjort någonting bra tidigare så tar man med sig det såklart, det är sådant som det kan snackas lite om i omklädningsrummet under veckan med de spelare som inte var med förra året. Och med de spelare som var med då har man minnen tillsammans från den matchen och kliver in till helgen med en extra bra känsla.

 

Lördagens match är IK Brages 20:e i Superettan detta år vilket innebär att de kliver in i den sista tredjedelen av säsongen. Hellberg menar att han och laget har en härlig känsla inför vad som komma skall under hösten.

 

– Vi har en väldigt bra känsla. Det är en helt annan konkurrenssituation i truppen nu än vad vi haft tidigare. Det märks verkligen att folk är här för att slåss om sin plats. Det är en kamp om platserna i matchtruppen nu, vi är många som vill åt dem, säger mittfältaren.

 

– Det är en härlig känsla att ha konkurrens inom truppen, man märker att alla är här för att de verkligen vill spela. Förhoppningsvis kan vi hålla oss skadefria nu, just skador har vi slitit med mycket tidigare under säsongen, men det har ljusnat på den fronten. Vi är många fler spelare som är tillgängliga just nu vilket skapar en hälsosam konkurrenssituation.

 

– Det skapar en bra träningsmiljö där alla verkligen ger sitt yttersta på träning för att få spela när det väl är dags för match.

 

– Vi kliver in till hösten med en hundraprocentig inställning i laget. Det är en inställning vi aldrig tappat, vi vet vad IK Brage står för och är redo att jobba hårt med de verktyg vi har tillgängliga nu. Det känns riktigt bra, avslutar Hellberg.

 

Fem punkter inför Trelleborg:

 

– IK Brage har vunnit fyra av de sju senaste matcherna mot Trelleborg. Två matcher har slutat oavgjort och en i förlust.

 

– Trelleborgs bästa poänggörare så här långt in på säsongen är Johan Blomberg som levererat sju målgivande passningar och ett mål.

 

– Lördagens spelplats Vångavallen är en arena som invigdes 1933. Matcherna där spelas på naturgräs.

 

– IK Brages anfallare André Reinholdsson, som var tillbaka i matchtruppen mot Landskrona senast efter en längre skadefrånvaro, har ett förflutet i Trelleborg, en klubb som han tillhörde i två år innan flytten till Borlänge och IK Brage.

 

– Trelleborg har uppvisat fin form på slutet med fyra segrar och en förlust på sina fem senaste matcher i Superettan.

 

Text: Sebastian Routsalainen


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.