Nyheter 2018-06-24 Klebér Saarenpää inför Halmstads BK Klebér Saarenpää inför Halmstads BK
2018-06-24   Skrivet av:

På måndag kväll spelas sista hemmamatchen innan sommaruppehållet. Då väntar serietvåan Halmstads BK på Domnarvsvallen. Klebér Saarenpää, tränare i IK Brage, ser fram mot matchen med tillförsikt.

-Jag har en jättebra känsla. Två raka segrar, och så ska det bli skönt att komma hem och spela på hemmaplan.

 

När snart halva serien har avverkats så har de förväntade topplagen, placerat sig i toppskiktet av tabellen. Bara sex poäng skiljer mellan ledande Falkenberg och femteplacerade Örgryte. Därefter på sjätte plats ligger Brage, som har nio poäng upp till Falkenberg. Klebér Saarenpää, medger att det är svårt att undgå att kika i tabellen, allrahelst när laget gjort en så strålande säsong.

-Jag är ju medveten hur den ser ut. I slutändan har vi sagt att vi kommer att summera efter hela processen och sedan ser vi var vi är och tar det därifrån. Men självklart är vi medvetna om hur tabellen ser ut och att vi alltid vill ha tre poäng. Det skulle ge en bra utgångspunkt inför den andra halvan av säsongen.

 

Vad förväntar du dig av Halmstad?

-Att det blir en högkvalitativ match. De är obesegrade de tio senaste, och har börjat komma igång. Det är en motståndare med hög kvalitet. Det ska bli en härlig match att få mäta våra krafter mot ett sådant motstånd.

 

En del orostecken har uppkommit under veckans träningar, med spelare som varit småkrassliga.

-Vi har haft lite sjukdomar som kommit och gått i gruppen, annars har det sett bra ut och vi har kunnat tränat ordentligt. Vi har haft en vecka med fystester. Vi har haft ledigt i midsommar, och börjat fokusera taktiskt mot HBK.

 

I början av säsongen drog Brage på sig många varningar. Men de senaste omgångarna har man fått syna de gula korten mer sparsamt. Bara en varning på de två senaste visar man haft bättre disciplin.

-Men faktiskt är det inget som vi snackat ett enda ord om. Det är matcher som har utvecklats på det sättet. Vi har har varit noggrannare i allt vi gör och inte satt oss i de situationerna.

 

Brage kommer från två raka uddamålssegrar. 1-0 mot Varbergs BoIS i en jämn tillställning där Marcus Astvald avgjorde i andra halvleken. Senast drog man det längsta strået borta mot Landskrona BoIS efter 2-1 på bortaplan där Robbin Sellin och Anton Lundin gjorde Brages mål.

 

Brages tränare vet att man måste ta tillvara på målchanserna mot Halmstad för att det ska bli poäng.

-Vi har inte råd att missa så många chanser. Som alltid är det skärpan och kvaliteten som kommer avgöra.

 

På skadelistan finns fortfarande mittbacken Mattias Liljestrand (överansträngning vad). Förhoppningsvis är han tillbaka mot IFK Värnamo i nästa omgång. Däremot är mittfältaren Mihlali Mayambela tillbaka i truppen.

-Sedan hoppas vi att de som varit sjuka under veckan ska vara med.

 

2 255 personer är säsongens hittills högsta publiksiffra på Domnarvsvallen. Det var när Brage i april mötte GAIS. Klebér Saarenpää har förhoppningen att man ska kunna locka storpublik, när man nu möter anrika Halmstads BK.

-Jag hoppas att vi ska komma nära den siffran, och att vi kan bjuda på en liten publikfest. Jag hoppas på en trevlig tillställning, och prestationen kan bidra till det. En vardagskväll gör det enklare att folk är sugna att komma och titta.

 

Matchen startar kl. 19:00 och biljetter köper ni som vanligt via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.