Nyheter Klebér Saarenpää inför Karlstad BK 2018-03-23 Klebér Saarenpää inför Karlstad BK
2018-03-23   Skrivet av:

Idag, fredag, är det som sagt dags för genrep för IK Brage när division 2-laget Karlstad BK kommer på besök till Domnarvsvallen.

Efter att Brage tidigare under försäsongen mött lag från superettan och division 1, väntar nu ett lag från division 2.

 

Matchen var ej planlagd från början och kom därför sent in i träningsmatch-schemat.

 

Bragetränaren Klebér Saarenpää menar att laget alltid måste förbereda sig på rätt sätt oavsett vilket motstånd man än möter.

-Matchen kom till sent och det var svårt att hitta en motståndare. Men det är bara för oss att få anpassa oss efter läget och träna på rätt saker till varje match.

 

Klebér tror att man kommer att ha ett stort bollinnehav och få ägna mest tid till det offensiva spelet.

-Jag antar att det blir så. I och med att vi nog kommer dominera bollinnehavet ganska mycket, så kan vi åka på kontringar mot oss. Vi kommer jobba med vårt fokus vad vi gör utan bollen.

 

Brage vann senast mot IK Frej med 3-0 på bortaplan efter att ha avgjort i andra halvleken. Då visade laget upp ett snabbt och varierat passningsspel.

 

Men Bragetränaren vill inte dra för stora växlar efter segern på Vikingavallen, även om spelet till stora delar fungerade mycket bra.

-Det var bara en träningsmatch. När det senare gäller de tre poängen blir det en annan sak. Det är då det gäller. Men vi tar med oss prestationen och vad vi vill göra på planen. Det såg väldigt bra ut och det känns tryggt. Spelet sätter sig mer och mer och jag tycker vi går från klarhet till klarhet. Det ser spännande ut.

 

Det han främst vill få svar på mot KBK är i första hand att helheten fortfarande sitter som den gjort tidigare.

-Vi har gjort rätt saker i väldigt många matcher. Det gäller att vi gör det igen på samma sätt. Vi vill kontrollera matchbilden, förutsatt att vi är det bättre laget.

 

Drygt en vecka återstår innan seriepremiären borta mot AFC Eskilstuna på Tunavallen. Att allvaret börjar närma sig märks bland spelarna, menar Saarenpää.

-Ja, det tycker jag. Vi har gått och väntat att det ska dra igång och det känns oerhört skönt.

 

Efter matchen mot Karlstads BK väntar helledigt över helgen för att komma så väl förberedda som möjligt till premiären.

-Då får alla samla sina tankar och bli ännu piggare och fräschare i kroppen inför sista veckan innan premiären. Jag tycker upplägget är jättebra.

 

Bragebossen tycker försäsongen har varit mycket lyckad och att han fått de svar han vill av killarna.

-Absolut. Jag är jättenöjd med det jobb spelarna har lagt ner och att de anammat hela spelidén och arbetsmetoderna som vi jobbat med. Man siktar alltid högt och sedan brukar man få revidera framåt seriepremiären. Men vi har inte behövt göra det speciellt mycket, då vi har spelartyperna och kvaliteten att göra det vi vill göra.

 

Karlstad BK, som i fjol tappade seriesegern i sista omgången, gör ett nytt försök att ta steget upp i division 1. Flera namnkunniga spelare, plus tränaren Lennart ”Kral” Andersson, har skrivit på för KBK inför säsongen.

-Det ska bli spännande att se hur långt de har kommit, säger Klebér som medger han inte har så stor koll på värmlänningarna.

-Jag vet att (Linus) Zetterström har gått dit. Sedan att de har spelat 4-4-2, men att de senast provade med en fembackslinje.

 

Matchen startar 18:00 på Domnarvsvallen. Entré kostar 20 kr och biljett köper ni enklast via webben: http://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Matchen går även att följa via webben: https://play.staylive.se/ikbrage

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.