Nyheter Klebér Saarenpää ny tränare i IK Brage 2017-11-16 Klebér Saarenpää ny tränare i IK Brage
2017-11-16   Skrivet av:

Ny huvudtränare i IK Brage blir 41-årige Klebér Saarenpää, närmast från Hammarby IF.

 

Uppsalabördige Klebér Saarenpää har en gedigen bakgrund som både spelare och tränare på elitnivå. Som spelare representerade han IK Sirius, Djurgårdens IF, IFK Norrköping, Aalborg, Vejle BK och Hammarby IF samt gjorde även elva landskamper för Sveriges A-landslag. Saarenpää fick sin spelarkarriär förstörd på grund av skador och lade skorna på hyllan 2008.

 

Klebér gick direkt från fotbollsplanen till tränarbänken och har under åren varit tränare för Hammarby IFs ungdomslag, Hammarby TFF, Syrianska FC, Vejle BK och nu senast Hammarby U19.

 

Klebér ser fram emot det nya uppdraget med IK Brage i Superettan.

– IK Brage har ju historiska anor från elitfotbollen i Sverige. Jag tror man är på 20:e plats i den svenska maratontabellen. Men man har efter degraderingen från Superettan 2013 varit tvungen att börja om lite från början och det är det vi ser resultatet av idag i och med att man spelar elitfotboll igen 2018.

 

– Det tar tid att bygga upp en solid grund och det är mitt intryck av att IK Brage har gjort för att ta det vidare in i framtiden. 2017 var en stabil resa genom serien ifrån första avspark till säkrad serieseger, och en bra grund att ta vidare in i Superettan.

 

Klebér har en gedigen erfarenhet av elitfotboll på många nivåer och olika positioner/roller som gör att han känner sig lugn och trygg i att ta sig an tränaruppdraget i IK Brage.

– Jag är en person vill skapa en trygghet samt vara inspirerande så att spelarna vågar utmana sig själva för att utvecklas. För det är spelarna som kommer att göra det hårdaste arbetet. Som ledare är jag kravfylld men samtidigt har jag en medmänsklig förståelse för att man måste ha helheten i livet på plats för att kunna prestera på fotbollsplanen över tid.

 

-Jag ser verkligen fram emot att föra IK Brage tillbaka till svenska fotbollens finrum, men vi ska inte ha för bråttom och vara naiva. 2018 handlar om att stabilisera sig i Superettan och få ekonomin ytterligare i balans, för att sedan kunna växla upp. För vi arbetar med små medel som nykomling och behöver ta kloka beslut.

 

-Jag glädjer mig att vara en del av IK Brage med alla supportrar och Serik Fans, arbetet har redan börjat, säger Klebér om att ta sig an utmaningen i hela Dalarnas lag.

 

– I Klebér får vi en högt utbildad fotbollstränare som, förutom sin gedigna bakgrund på elitnivå, är väldigt noggrann och lägger ner ett hårt arbete varje dag för att utveckla både laget och individen, säger Sportgruppen om sin nya huvudtränare.

 

Kontraktet är skrivet över tre år.

 

Foto: Anna Holm


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.