Nyheter Knapp förlust mot ÖIS på Vallen 2019-06-12 Knapp förlust mot ÖIS på Vallen
2019-06-12   Skrivet av:

IK Brage fick inte alls till det mot ett för dagen vassare Örgryte IS.

Matchens enda mål gjordes redan i den 13:e matchminuten när bortalagets Gustav Ludwigson gjorde 0-1 bakom Peter Rosendal. Även om Brage stundtals var det lag som hade det största bollinnehavet, så hade man matchen igenom svårt att komma till klara målchanser mot ett defensivt starkt bortalag.

-Vi gjorde en dålig prestation, och kommer inte upp i kvalitet helt enkelt, säger Brages Bjarni Mark Antonsson efter förlusten.

 

Matchen inleddes med att Brage redan efter tre minuter kombinerade sig från egen planhalva till offensivt straffområde, där Jonathan Morsays avslut från straffområdeslinjen, gick utanför Fredrik Anderssons stolpe.

 

I och med att Pontus Hindrikes offensiva position, spelade hemmalaget med i det närmaste en trebackslinje med Carlos Garcia, Mattias Liljestrand och Benjamin Hjertstrand.

 

Örgryte som öppnade matchen försiktigt, kunde ta ledningen med 0-1 efter tretton minuter. En snabbt slagen frispark letade sig fram till Gustav Ludwigson som vann en duell med Benjamin Hjertstrand, och med vänstern avslutade med ett skott som via bortre stolpen gick i mål.

 

Ett mål som ändå det snackades om efteråt, då frisparken innan målet lades från fel ställe.

-Vad jag har hört så var det offside, och ändå tar de frisparken på vår planhalva. Vilket inte går, då man inte kan vara offside på sin egen planhalva. Frisparken skulle ta tagits ganska mycket längre tillbaks. Men vi får skylla oss själva, tyckte Bjarni Mark Antonsson, som inte villa skylla förlusten på det tveksamma domslutet.

 

Målet tog lite luften ur Brage, samtidigt som det gav ett lugn till Örgryte, som spelade mycket bra i backlinjen, där bland annat Oliver Stanisic agerade med pondus.

-Vi var lite sega i början, för vi hade en lång bussresa i benen. Sedan lyckades vi oss hålla oss till vår spelplan. Ligga lågt och kontra, och har några lägen där vi kan stänga matchen. Vi gör ett gediget försvarsarbete, och krigar hem tre poäng som känns oerhört skönt, säger den 24-årige mittbacken.

 

Anton Lundin, som på nytt fick spela forward, var inte särskilt långt ifrån en kvittering. När hemmalagets skyttekung, med ett långskott i den 26:e minuten tvingade Fredrik Andersson sträcka sig och tippa bollen till en hörna. Efterhand började Brage äga mer boll, men utan att man lyckades ta sig in i Örgrytes straffområde.

-Jag tycker vi äger matchen. De kör omställningar, men vi har bollinnehavet, känns det som. Vi måste vara vassare att få bollen i farligare ytor, i den sista tredjedelen, säger Bjarni Mark Antonsson.

 

Fem minuter före pausvilan var det nära utökad Örgryteledning, när David Engströms nick efter hörna, gick i ribban. Örgryte som ofta låg hög i sin press, gjorde att Brages spel såg stressat ut, och hemmalaget slängde iväg bollen till fel adress. Kort före pausvilan gavs Brage möjligheten att kvittera när man tilldömdes en straff efter att bollen träffat handen på Alexander Bernhardsson.

-Grabben hinner inte reagera och så får han bollen på handen. Sedan läser Fredrik (Andersson) straffen, och vi får tacka honom. Jag tycker också att det fanns en del straffsituationer, där de kunde blåst till oss, säger Oliver Stansisc som är ny från Varberg BoIS, och stortrivs i Örgryte.

-Det är ett härligt lag, och sedan är det skönt att slippa pendla.

 

För Örgryte väntar i nästa omgång derby mot GAIS. Ändå hade man förmågan att kunna lägga fokus på mötet mot IKB.

-Man har GAIS-matchen lite i huvudet, men vi ville bygga en svit med segrar efter att vi haft en tyngre period. Nu har vi samma poäng som Brage, så det är ett riktigt getingbo, säger Oliver Stanisic.

 

Anton Lundin som fick förtroende från elva meter i slutet av första halvleken, lade straffen inte bättre än att Fredrik Andersson ganska enkelt kunde rädda den löst slagna straffen.

 

Ett Brageslarv efter fem minuter in i andra halvlek, gav Ailton Almeida och Alexander Bernhardsson fritt fram från mittlinjen, men Peter Rosendal kom fram stort och kunde klistra Bernhardssons avslut.

 

Peter Rosendal, som var hemmalagets klart bästa spelare, och räddade laget från en större förlust.

 

Brage försökte och försökte, men ett disciplinerat Örgryte stod för en bra defensiv insats, när man ofta backade hem med hela laget. Sedan var man inte ofarliga när man gick till anfall.

 

Efter 63 minuter skickade Gustav Ludwigson iväg ett inlägg från höger som Ailton Almeida fick iväg ett hyfsat avslut på.

 

Brage fortsatte vara det spelförande laget, men utan att lyckas dyrka upp ÖIS. Faktum är att gästerna var dem som skapade de vassaste chanserna. Med dryga kvarten kvar gjorde Peter Rosendal en dubbelräddning, där bland annat David Engström hade läget att punktera matchen.

-Vi lärde oss att vi är tillräckligt bra. ÖIS är ett bra lag, och vi styr matchen. Vi har all kvalitet till att göra det så mycket, mycket bättre. Vi måste tror på oss själva och göra det, säger Bjarni Mark Antonsson om vad man måste göra bättre i fortsättningen.

 

Christian Kouakou som saknats i de två senaste matcherna byttes in halvvägs in i andra halvlek, men utan att kunna göra något avtryck. 

 

Brage hade chansen i händelse av seger ta sig upp på positiv kvalplats, men ligger i stället kvar på fjärde plats.  

 

I nästa omgång, redan nu på lördag (den 15 juni), väntar Trelleborgs FF på Domnarvsvallen. En besviken Bjarni Mark Antonsson försöker blicka fram till den matchen.

-På visst sätt är det bra att det är matcher tätt inpå, efter en förlust vill man spela match igen. Det är bra att man inte behöver tänka på en sådan här förlust för länge, utan kan lägga allt fokus på nästa.

 

Matchen spelas alltså nu på lördag hemma på Domnarvsvallen, som är den sista hemmamatchen på cirka en månad på grund av ett kortare sommaruppehåll. Vi hoppas att så många som möjligt sluter upp på Vallen och stöttar de grönvita innan ledigheten. Köp er biljett på: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Janne Nilson – Frilansfotograferna


Lämna kommentarer

IK Brage vs. Örgryte IS

IK Brage-Örgryte IS FF 0-1 (0-1)

Målen: 0-1 (13) Gustav Ludwigson.

Varningar: Brage: Bjarni Mark Antonsson, Christian Kouakou Örgryte: Jakob Nilsson, Filip Almström Tähti, Fredrik Andersson, Hannes Sahlin, Jakob Lindström.

Domare: Fredrik Klitte.

Publik: 1.361 (Domnarvsvallen)

 

IK Brage (4-4-2): Peter Rosendal-Benjamin Hjertstrand, Mattias Liljestrand, Carlos Garcia (Alexander Zetterström, 77), Pontus Hindrikes-Jonathan Morsay (Jonathan Lundbäck, 83), Seth Kanteh Hellberg, Bjarni Mark Antonsson Duffield, André Kamp (Christian Kouakou, 68)-Kristian Andersen, Anton Lundin. Ersättare: Adrian Engdahl (mv), Robbin Sellin, Simon Stenberg, Oscar Lundin.

Örgryte IS FF (3-4-3): Fredrik Andersson-Oliver Stanisic, Jakob Lindström (Calle Wede, 59), David Engström-Filip Almström Tähti, Hannes Sahlin, Simon Nilsson, Danny Ervik (Anton Lans, 46)-Gustav Ludwigson, Ailton Jose Almeida (Freddie Brorsson, 71), Alexander Bernhardsson. Ersättare: Stojan Lucic, Joel Qviberg, Fredrik Johansson Zanjanchisociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.