Nyheter Köp din soffbiljett - Nu fyller vi Vallen! 2020-04-13 Köp din soffbiljett - Nu fyller vi Vallen!
2020-04-13   Skrivet av:

Köp din soffbiljett här – Nu fyller vi Vallen!

Idag är det måndag och annandag påsk. Idag skulle vi ha fyllt Domnarvsvallen till sista plats och spelat vår hemmapremiär i Superettan 2020 mot nykomlingen Ljungskile SK.

 

Känn på den känslan. Ett fullkomligt kokande Vallen, en supporterklack i Serik Fans som är större och starkare än på många, många år. Ett grönt och vitt hav av alla våra supportrar som fullkomligt sjunger ut sin passion för vårt älskade IK Brage.

 

Tyvärr kommer inte det hända just idag. Detta på grund av den rådande situation som hela samhället befinner sig i. Men tiden kommer, så håll ut! När det väl är dags så ska vi stå där tillsammans, på Domnarvsvallen, och sjunga, applådera och lyfta fram våra grönvita krigare. Och gå därifrån hand i hand med ett leende och en varm känsla i hela kroppen, en känsla av lycka och att vi äntligen får uppleva fotboll igen.

 

Så, hur förbereder vi oss som klubb och hanterar situationen innanför väggarna på Domnarvsvallen?

– Det är klart att det har varit och är en situation som ingen på något vis kunnat förbereda sig på, men någonstans gäller det ändå att gilla läget. Alla i klubben har fått ställa om ”mindset” och anpassa arbetet efter rådande läge. Men självklart är abstinensen efter fotboll och längtan efter tävlingsmatcher stor, säger Brages sportchef Ola Lundin, om den uppkomna situationen man befinner sig i.

– Såväl spelare, ledare och alla som arbetar i klubben har såklart förberett sig och varit laddade för seriestart den 4:e april och hemmapremiär idag, men nu blev det inte så. Det innebär att vi fortsätter förbereda oss på bästa sätt inför starten i juni och kommer att vara redo då istället, fortsätter Lundin.

 

Även spelarna påverkas såklart av situationen och måste ställa om sitt fokus för att kunna förbereda sig på det annorlunda säsongsupplägget.

– De är inte bara duktiga fotbollsspelare utan överlag väldigt ”coola killar” som har tacklat situationen på ett bra sätt. Vi har en stark och solid såväl spelartrupp som ledarstab, så vi känner oss trygga sportsligt. Nu gillar vi som sagt läget och förbereder oss för den framflyttade seriestarten och en intensiv och komprimerad säsong med tätt matchande, säger Ola Lundin.

 

Brages lagkapten Robbin Sellin, som under påskdagen fyllde 30 år, är inne på samma linje som Lundin, och att man ska göra sitt bästa för att vara redo när det väl drar igång.

– Vi fick ju lite ledigt där när allting började, vilket var välbehövligt. Vi behövde få ett break och ta ny kraft. Jag tror att det är det psykiska som är mest svårt att hantera i detta läget. Vi är egentligen jätteredo för att dra igång allting och känner oss bra tränade, så det är inga problem. Men vi måste ladda om mentalt nu. Det går inte att gå in i ”matchmode” redan nu, då är vi urladdade när det drar igång senare. Vi gillar läget och lägger om upplägget, så vi kan gå in i säsongen med full kraft, säger Sellin och fortsätter.

– Såklart är det tråkigt att vi inte har börjat tävlingssäsongen ännu. Men vi ska ha respekt för det som händer i världen just nu. Jag tycker att stämningen är god och vi håller humöret uppe. Men det skulle vara skönt att ha ett spikat startdatum att se fram emot.

 

Tanken var att Brage istället skulle gå in i en träningsmatchturnering och möta allsvenska lag som Djurgården, Hammarby, Norrköping, Örebro och Sirius, med start den 18:e april. Officiellt har det ännu inte kommit ut någon information kring detta.

– Vi planerar fortsatt tillsammans med de klubbarna och förhoppningsvis kommer mer information inom någon vecka, förklarar Ola Lundin, som menar att osäkerheten kring matcherna beror att myndigheternas restriktioner hela tiden ändras och därmed påverkar upplägget.

 

Har du någon uppmaning till alla supportrar, Borlängebor och övriga som har en eller annan koppling till IK Brage, inför dagens inställda hemmapremiär?

– Kämpa på och fortsätt ladda för säsongen för vi behöver er! Och bli medlem i IK Brage, det absolut bästa sättet att som privatperson stötta klubben och bli en del av framtiden, avslutar Ola Lundin.

Bli medlem här

 

Robbin Sellin är fast besluten om att Brage kommer vara fullt redo när allvaret drar igång.

– När vi drar igång säsongen kommer vi vara så redo vi kan vara. Vi är superfokuserade på uppdraget, avslutar Brages lagkapten.

 

Som sagt, idag skulle vi ha spelat vår hemmapremiär, och vi hade fyllt Vallen med kärlek.

 

För att visa att ni hade varit en av dem som på ett eller annat sätt hade stått bakom laget mot Ljungskile kan ni istället köpa en ”soffbiljett” för att visa ert stöd. Kan vi fylla Vallens 4 000 platser idag? Köp en eller flera biljetter till dagens match via webben här. Vi behöver ert stöd och vi vet att det finns en otrolig kraft runt IK Brage! Posta och dela ditt köp av soffbiljett på dina sociala medier och tagga oss samt använd hashtagen #grönvitsoffbiljett och #brageklövern. Läs mer om Brageklövern här.

 

Köp din soffbiljett här

Nu kör vi, tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.