Nyheter Kristian Andersen inför näst sista matchen 2018-11-04 Kristian Andersen inför näst sista matchen
2018-11-04   Skrivet av:

Under transferfönstret i somras anslöt danske mittfältaren Kristian Andersen till IK Brage. Med tanke på att 24-åringen spelat tolv matcher, varav nio från start, kan man lugnt säga att det varit en lyckosam värvning.

 

-Jag tycker att det gått okay. Det kanske är en del som man kunnat göra annorlunda, så att det kunde gått ännu bättre, säger Kristian Andersen som hunnit med att göra ett mål och fyra assists.

Senast i 1-0 förlusten Halmstad BK, blev det 74 minuter spel. Den 170 centimeter långa mittfältaren, menade att det som fattades var effektiviteten.
-Vi skulle ha varit mer kliniska sista tredjedelen. Vi hade tillfällen att göra mål sista kvarten, och jag tycker vi skulle haft en poäng. Sedan är deras 1-0 ett klassmål. Jag tycker annars att de inte skapade så mycket. De gjorde mål, vilket vi inte gjorde.

 

Kristian Andersen,har spelat både i HB Köge och Bröndby IF, innan han hamnade i Brage, där han har ett kontrakt som sträcker sig till 2020. Omställningen till svensk fotboll, har medfört att det blir många långa bussresor. Något han inte är van vid från Danmark.
-Där var den längsta resan sex timmar, de andra tog bara 1-2 timmar. Jag hade önskat att resorna var kortare här i Sverige. Men det fungerar när vi åker dagen före matchdag och bor på hotell.

Vad gör du på bussresorna?
-Det blir lite olika. Jag brukar lyssna på musik, sedan snackar man med de andra och försöker döda tiden.

 

Varberg har blandat och gett resultatmässigt. På de fem senaste omgångarna har det blivit två segrar och tre förluster. Segrarna har kommit mot Norrby och Degerfors. Under lördagen hade IKB en videogenomgång av måndagens motståndare. Kristian Andersen säger att laget har kvaliteter.
-Jag har inte mött de tidigare. De har spelat bra, men inte fått poängen med sig.

 

Brage som brukar kallas ”höstens lag”, har haft det tufft den senaste tiden. På de senaste sju matcherna, har det endast blivit en trepoängare (3-2 mot Jönköping, den 21 oktober).

 

-Jag tycker att vi spelat bättre än vad resultaten visat. Vi måste göra mål på chanserna, och spela som vi gjort i vissa matcher, och hoppas att vi får tre poäng med oss, säger Kristian Andersen.

 

Brage reser på söndag söderut med samma trupp som mot Halmstad BK.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.